Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Maandoverzicht juni – Berg beklimmen, goede doel en slaapfeestjes

De maand juni is voorbijgevlogen. De zomer is officieel begonnen (en dat is te merken), ik was een weekje in Frankrijk om een berg te beklimmen en deed de nodige andere dingen. Je leest er alles over in het maandoverzicht van juni!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Dit is wat ik zoal deed in juni

Mijn oudste neefje vroeg al een tijd of hij weer eens kon komen logeren. In het eerste weekend van juni was het zover. Hij kwam gezellig een nachtje slapen en naast kietelen, spelen met de Playstation, zwaardvechten (met piepschuim zwaarden weliswaar) en het zien van de Disney film WALL-E zijn we op zondagochtend naar het Science Centre in Delft geweest. Onderdeel van de TU Delft waar kinderen proeven en onderzoekjes kunnen doen. Leuk om eens naartoe te gaan!

Hij is ‘s ochtends weer in slaap gevallen met een receptenboek om appeltaart te maken. Tja – wie wil er nou weten hoe je een lekkere appeltaart maakt? 🙃

Oude basisschool

Verder liep ik met een vriendin een rondje op het schoolplein van mijn oude basisschool (we waren toevallig in de buurt). Het is een rustige omgeving met uitzicht op de kerktoren. Ik vond het mooi om weer even te beseffen waar ik een groot gedeelte van mijn kindertijd heb doorgebracht. Zie jij op welke basisschool ik heb gezeten? 🙏

schoolplein

En ik haalde weer eens een doos van 6 kilo afgekeurde bio groenten en fruit op voor een tientje. Ik blijf het een mooie deal vinden – geen verlies, betaalbaar en ik word uitgedaagd om iets creatiefs op tafel te zetten.


Col du Tourmalet

Begin van dit jaar had ik afgesproken om samen met een goede vriendin de Col du Tourmalet te gaan beklimmen. Op 16 juni was het zover en gingen we met een hele groep voor een week naar het plaatsje Argelès-Gazost in Zuid-Frankrijk. Allemaal om een berg te beklimmen en geld op te halen voor het goede doel: onderzoek naar kanker én de bestrijding van kanker. 🧡

Op 20 juni was het zover en vertrokken we in alle vroegte vanaf de camping met drie bussen naar de Col du Tourmalet – een berg met een hoogte van 2115 meter. Met ruim 200 deelnemers (fietsen, wandelen of hardlopen) zijn we ‘s ochtends om 7:00 uur te voet vertrokken om 19 km te lopen naar de top van de berg.

Wat was het een mooie dag en wat was het bijzonder om mee te maken. Het was een dag met een lach en een traan, een fijne week om op terug te kijken. De volgende dag stonden we op de voorpagina van het AD Westland. Gekkenhuis. 😂

Wat ik verder die week in Frankrijk heb gedaan?

  • De camping in Argelès-Gazost lag vlakbij Lourdes. Het was slechts 14 km lopen naar deze katholieke bedevaartplaats, dus we zijn er met een groepje naartoe gewandeld.
  • De camping had 4 glijbanen. En ik ben fan van waterattracties – dus ik kwam mijn tijd hier wel door.
  • Nog meer wandelen, beetje feesten en vieren dat er nu al ruim 710.000 euro is opgehaald voor het goede doel. 🎉

Lekker eten

Voor de horecazaakjes blijven we deze maand dichtbij huis. In Delft heb ik twee nieuwe zaakjes ontdekt en ben ik weer bij een favoriet wezen eten.

Het eerste restaurant is een favoriet van mij. Hummus in Delft is een vegetarisch/vegan restaurant waar ze echt heel lekker eten hebben. Ik ga steevast voor de hummus met kipstuckjes van de Vegetarische Slager, gemengde salade, rode kool, frietjes van zoete aardappel en een huisgemaakte volkoren pitabroodje.

In de Kromstraat in Delft zit sinds kort een Irish pub. Tierney’s, zoals de Irish pub heet, serveert traditioneel pub food en bier. Het eten is niet persé haute cuisine (en dat hoeft ook helemaal niet van mij), maar de sfeer in de binnentuin was heerlijk. Zeker een plek om binnenkort weer eens naar terug te gaan. ☘

*tromgeroffel* – na maanden van verbouwen is er eindelijk een vestiging van Dudok geopend op het marktplein in Delft. Het is weliswaar een kleinere vestiging dan de vestigingen in Den Haag en Rotterdam, maar de uitstraling is er hetzelfde. En het meest belangrijk: ze serveren er de bekende appeltaart van Dudok. Ik ben een blij mens.

Van deze dingen op het web werd ik blij

De afgelopen maand ben ik de nodige interessante dingen tegengekomen op het web. Het eerste artikel komt van de NOS.

Als het goed is horen we begin juli meer over de hoofdlijnen van het klimaatakkoord dat ervoor moet zorgen dat we in Nederland in 2030 ongeveer de helft minder CO2 uitstoten t.o.v. 1990. We kunnen er sceptisch over zijn of we dit gaan halen of niet, maar ik vind het een mooi en ambitieus doel waar we nu al trots op mogen zijn. Het artikel van de NOS vind ik een duidelijke uitleg geven over wat er allemaal speelt.

De Correspondent komt vaak met verrassende verhalen waar je traditionele kranten minder vaak over hoort. Dat vind ik ook met stuk dat ik las over dat meer asfalt altijd leidt to meer files. Interessant verhaal!

Je hebt deze burger misschien al voorbij zien komen, maar begin juni maakte ik deze heerlijke tofu burger. Via de mail en Instagram heb ik al de nodige berichtjes gehad van mensen die blij werden van het recept.


Dit zijn een aantal dingen waar ik afgelopen maand blij van werd.  Volg je me al op Instagram en Pinterest? Hier deel ik regelmatig dingen waar ik mee bezig ben of blij van word. 🙂

Waar werd jij blij van in juni?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate