Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Makkelijke manieren om geld te verdienen

Ben je op zoek naar tips om makkelijk geld verdienen mogelijk te maken? In dit artikel deel ik inzichten en tips die je hopelijk een duwtje in de goede richting gaan geven.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Makkelijk geld verdienen

“Makkelijker gezegd dan gedaan” – ik hoor het je denken. Want zeggen dat makkelijk geld verdienen mogelijk is, is iets anders dan het ook daadwerkelijk voor elkaar krijgen. En ik snap je maar al te goed.

Voordat ik mijn tips en inzichten met je deel wil ik je meegeven dat bewust leven altijd mijn doel is. Dit is altijd mijn uitgangspunt geweest om meer geld over te houden en in het laatje te brengen. Wat ik zoal bedoel met bewust leven?

 • je minder aantrekken hoe groen het gras bij de buren is (ook al staat er elke week een nieuwe Maserati of e-bike voor hun deur);
 • minder nieuwe dingen willen kopen & meer genieten van wat je al hebt;
 • naast je werk genoeg vrije tijd overhouden om te spenderen met je gezin, vrienden en familie.

Meer geld verdienen en besparen is het vervolg, want door bewust te leven houd je meer tijd én geld over. De hoogte van je inkomen en je uitgaven gaan steeds verder uit elkaar staan, waardoor je automatisch meer geld verdient.

Een frisse blik op alle geld-verdien-mogelijkheden kan zomaar een heel goed idee gaan opleveren. Door op een andere manier te kijken naar de band die je met geld hebt, bouw je aan een evenwichtige balans met geld.

Want met dat extra geld:

Hieronder geef ik je de nodige tips en inzichten om makkelijk geld te verdienen.

Mijn makkelijke manieren voor meer geld

 1. Makkelijk extra geld verdienen met datgene waar jij goed in bent

Iedereen heeft een bepaalde kennis en ervaring in huis. Misschien ben jij wel goed in het vertalen van een andere taal naar het Nederlands, componeer je graag muziek of is klussen je hobby en werk je ‘s avonds graag aan wat projecten.

Als het iets is wat je graag doet, dan kost het minder moeite om te doen. Zet jouw kennis dan ook in om makkelijk extra geld te verdienen.

Via je eigen netwerk van familie, vrienden en kennissen kun je dit onder de aandacht brengen. Ook kun je er voor kiezen om je diensten aan te bieden via websites als freelance.nl of upwork.com (beide voor online werkzaamheden – zoals het teksten vertalen, websites bouwen, etc.). of een website als Textbroker om teksten te schrijven.

2. Onderhandelen over meer salaris

Oké, oké – makkelijk is misschien niet het juiste woord. Tótdat het moment dat je jezelf hebt overtuigd dat jij meer salaris waard bent. Bedenk vooraf goed wat je minimaal wilt verdienen als je solliciteert op een nieuwe baan.

Een paar tips:

 • Zoek uit wat voor jouw functie en met jouw werkervaring een gangbaar salaris is.
 • Beargumenteer goed waarom je 10% meer salaris waard bent.
 • Eigenlijk is alles wel onderhandelbaar. Lukt een hoger salaris niet, dan kun je onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden (zoals extra vakantiedagen of een opleiding die de werkgever betaalt).

3. Een passief inkomen genereren

Een passief inkomen is inkomen waar je niet-actief mee bezig bent. Bij een passief inkomen laat je je dan ook niet per uur betalen (zoals wel in loondienst of als ZZP-er het geval is). Dat klinkt wat gek in de oren, en het ligt iets genuanceerder, maar het komt er wel vrijwel op neer.

Je genereert een passief inkomen door geld voor je te laten werken. Je bouwt dit op door je fysieke uren niet persé in te zetten om geld te verdienen. Ook interessant als je geen ondernemer bent, want je kunt een passief inkomen ook naast je huidige baan stap voor stap opbouwen.

Een paar tips om een passief inkomen te genereren:

 • Als je auto, camper of busje aanmeldt op een online platform voor deelauto’s – een hele bekende is SnappCar – dan kun hier wel een paar honderd euro per maand mee verdienen. Met name interessant als je je auto niet te vaak gebruikt.
 • De tip om een blog te beginnen heb ik al eerder gegeven. Een blog beginnen is vrij eenvoudig. Het mooie is dat je er – op een laptop en een internetverbinding na – helemaal niks voor nodig hebt en toch passief inkomen kunt genereren. Met bijvoorbeeld advertenties of door eigen online producten te ontwikkelen.
 • En dan een hele andere tip: *tromgeroffel* door zonnepanelen te plaatsen werk je aan een passief inkomen. Zonnepanelen kosten een éénmalige investering en leveren je daarna maandelijks rendement op. Met de acht zonnepanelen op ons dak betalen we nagenoeg het hele jaar nul euro aan elektriciteitskosten.

4. Verdien geld met je hobby

Vind je het het leuk om in je vrije uren creatief bezig te zijn? Dan kun je deze hobby inzetten om geld mee verdienen. Dit kan echt van alles zijn. Haken, breien, borduren, logo ontworpen, website ontwerpen – wat dan ook.

Je kunt je creaties aanbieden op een site als Etsy of Fiverr. Wil je een stapje verder gaan? Dan is het geven van een workshop misschien wel iets voor jou. In de workshop kun je jouw kennis en ervaring delen met andere geïnteresseerden.✌️

5. Spullen verkopen

Je kunt makkelijk geld verdienen door spullen die je niet meer gebruikt via Marktplaats te verkopen. Van scheerapparaten tot wasbare luiers. En van servies tot meubels. Op Marktplaats levert echt alles nog wel wat geld op (is mijn ervaring).

Boeken kun je ook weer doorverkopen via bol.com – dit doe ik altijd met mijn oude boeken. Voordeel: Bol neemt alles uit handen en je kunt er direct een pakketzegel bij bestellen. Nadeel: De vrije hoge kosten. Je betaalt zo’n 20% commissie per verkocht boek + de verzendkosten zijn voor jouw rekening.

6. Minder willen hebben

Als je minder geld uitgeeft, dan houd je meer geld over. Zo eenvoudig is het. De kloof tussen je inkomsten uitgaven wordt groter, waarmee je meer geld verdient.

Zet jezelf de komende 30 dagen eens op een no spend challenge. Je koopt een maand lang geen nieuwe dingen meer (op de boodschappen na). In die 30 dagen houd je niet alleen veel geld over, het zorgt er ook dat je kijk op nieuwe spullen verandert.

Wanneer je iets ziet dat je echt heel graag wilt kopen dat je nu niet ‘echt nodig’ hebt, wacht dan even met de aankoop. Zet het over een maand in je agenda en laat het los. Als je het na een maand in je agenda tegenkomt en je wilt het nog steeds heel graag hebben, overweeg dan om het aan te schaffen.


Ik hoop dat de tips en inzichten in het artikel je gaan helpen om makkelijk geld te verdienen. Je zult zien dat je vaak tot meer in staat bent dan je in eerste instantie dacht. 🙂

Heb jij nog tips, inzichten of ideeën om geld te verdienen? Laat het me dan zeker weten in een reactie hieronder! ⬇

Nóg meer goedwerkende geld-verdien-tips

Wil je nog meer goedwerkende tips die je gaan helpen om meer geld te verdienen en over te houden? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 E

  Hoi! Ik lees erg graag je tips en ideeën over geld, inkomen, etc. Je hebt een frisse blik. Wel ben ik benieuwd hoe je dit doet in combinatie met jullie kindje? Dat lijkt mij namelijk best lastig. Zou je daar eens iets over kwijt willen? Groetjes!

 2. 🐐 Billy

  Hoi E! Bedankt, leuk om te horen! Wat zou je hier over willen weten?

 3. 🐐 Marjan

  Een opmerking: rouw en ziekte kunnen soms veranderen in echte geldgebruikers. Narigheid en verveling kunnen makkelijk leiden tot het (extreem) uitgeven van geld. Een tip is om voor datgene wat je overkomen is te gaan zitten en echt te doorvoelen. De echte en bevrijdende tranen die dat oplevert kunnen je soms beter helpen dan het kopen van van alles. Bovendien voorkomt het de kater die volgt.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate