Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

De goedkoopste betaalrekening in 2023

Wat is de goedkoopste betaalrekening in 2023? Wat is meeste voordelige bank en waar kun je dus het goedkoopst bankieren? In dit artikel lees je er alles over.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Goedkoopste betaalrekening wordt vaak juist duurder

De laatste jaren zijn betaalrekeningen bij veel banken vaak niet goedkoper, maar juist duurder geworden. De kosten zijn gestegen, en deze kosten berekenen banken door in de kosten voor de betaalrekening.

Hieronder vind je een overzicht van een groot aantal pakketten die zowel gratis zijn als de meest voordelige betaalrekening die er op dit moment is. Op deze manier kun je makkelijk de goedkoopste betaalrekeningen met elkaar vergelijken. Want het is natuurlijk zonde als je jaarlijks veel geld moet betalen voor je bankrekening.

Tip 1: Let op de kosten en rente bij rood staan in 2023. Een betaalrekening kan weliswaar één van de goedkoopste zijn, maar als je erg veel rente betaalt als rood staan aan hebt staan, dan ben je alsnog erg veel geld kwijt. Dit geldt ook voor je huidige betaalrekening, kijk hier goed naar (of schakel rood staan uit).
Tip 2: Er zijn manieren om juist minder geld te betalen voor je betaalrekening. Zo kun je geld besparen door een gezamenlijke rekening af te sluiten voor jou en je partner. Dat is vaak goedkoper dan twee losse pakketten of rekeningen.

1. Knab plus – goedkoopste betaalrekening 2023

Knab is dan wel niet gratis, het is wel de goedkoopste betaalrekening in Nederland die je op dit moment kunt vinden. De kosten voor de betaalrekening bij Knab zijn 5 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je zowel een betaalpas als een creditcard.

Bij het aanmaken van de betaalrekening kun je kiezen of de rekening alleen voor jou of is dat je rekening met iemand (zoals je partner) wilt delen. Dan worden de kosten nog lager.

Als je nu overstapt krijg je ook nog eens 50 euro cadeau. Op deze manier betaal je voor het eerste jaar slechts 0,84 cent per maand.

2. ABN Amro betaalrekening

Een betaalrekening bij ABN Amro kan al vanaf 2,95 euro per maand. Je kunt het pakket net als bovenstaande bank gewoon makkelijk online afsluiten.

In dit bedrag is 1 betaalrekening en 1 betaalpas inbegrepen, geen creditcard. Daarnaast ontvang je geen rente op de betaalrekening, maar je kun je weel een gratis spaarrekening bij openen.

Bekijk ABN Amro

3. N26 – gratis betaalrekening

N26 is van oorsprong een Duitse bank waar je ook in Nederland een bankrekening kunt openen. Het is heel eenvoudig om bij N26 een bankrekening aan te vragen. Houd er wel rekening mee dat de communicatie met de bank vooral in het Engels verloopt. Is de Engelse taal je niet vreemd, dan is deze gratis betaalrekening een goede optie.

De betaalrekening van N26 is helemaal gratis. Voor dit bedrag van 0 euro krijg je een bankrekening en een creditcard. Je ontvangt echter geen rente op je geld. N26 is een populaire online bank mét bankvergunning, waardoor het depositogarantiestelsel tot 100.000 euro van toepassing is.

Bekijk N26

4. Openbank – gratis betaalrekening mét rente

Openbank is een van oorsprong Spaanse bank die inmiddels in meerdere Europese landen actief is, waaronder dus ook in Nederland. Net als bij N26 (nummer 4 in dit overzicht) kun je bij Openbank een gratis betaalrekening afsluiten. Daarnaast beschikken ze gewoon over een bankvergunning, dus je spaargeld tot 100.000 euro valt onder het depositogarantiestelsel.

De website en klantenservice zijn helemaal in het Nederlands. En dat is voor veel mensen wel een pré als ze een nieuwe betaalrekening willen openen. Je ontvangt bij Openbank rente over je geld. In de eerste 6 maanden is dit maar liefst 2% rente (tot 5000 euro), daarna bedraagt de rente 0,2%.

Een ander voordeel van Openbank is dat je gewoon een Europees IBAN nummer krijgt. Dit rekeningnummer kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld het betalen van automatische incasso’s.

5. ING Oranjepakket

Betaal je vooral met je betaalpas of via de app? En neem je nauwelijks nog geld op via een automaat? Dan kan het Oranjepakket van ING een voordelige optie zijn.

Houd er wel rekening mee dat je voor alle extra’s geld gaat betalen. Zo betaal je voor dit pakket tussen die 1,35-1,70 euro per maand – afhankelijk dus hoe basic je het pakket wilt hebben. Hier komen de extra kosten dan nog los bij.

Bekijk ING Oranjepakket

De voorwaarden van betaalrekeningen wijzigen vrij regelmatig. Dit artikel zal dan ook met enige regelmaat worden aangepast naar de huidige situatie, zodat je altijd weet waar je de goedkoopste betaalrekening kunt vinden.

Heb je vragen, een tip of een suggestie? Laat dit dan zeker hieronder achter in een reactie!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Margot

    Dankjewel Billy voor dit overzicht.
    Voor mij maakt het ook uit waar de bank mijn geld in investeert, er zijn banken die daar ethiek en milieu in mee laten wegen, dit heeft veruit mijn voorkeur.

  2. 🐐 Billy

    Hi Margot, graag gedaan! Daar hebben je helemaal gelijk in. Alhoewel een bank als ASN of Triodos bank niet de goedkoopste betaalrekening heeft, zijn het wel banken die het milieu hoog hebben staan. Dit heeft ook zeker mijn voorkeur. Gelukkig houdt de Eerlijk Bankwijzer bij hoe duurzaam banken zijn: https://eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/

  3. 🐐 Monica

    De 2% rente (en na 6 mnd minder) bij OpenBank is voor de spaarrekening.

    Iedere maand, rond het moment dat je spaarrekening actief is geworden krijg je rente. Dus niet de eerste of zo.

    Ideal bieden ze helaas niet, anders ging ik volledig over.

  4. 🐐 Anne Marie

    Deze gegevens kloppen niet meer. Ik heb net enkele weken geleden zelf nagekeken.

    SNS Basis 2,55 extra pas 0,75 Compleet 3,40. extra pas gratis
    ABN Amro 2,95 en 1,40 betaalpaspas
    extra pas 4,35 per maand 2 bet.passen
    ING Bank 2,35 geen contanten 1,90
    Rabobank direct2,25 1bet pas, basis 3,70 totaal 5,65
    Triodos 5euro
    extra pas 4,- per mnd (gemachtigde)

  5. 🐐 Billy

    Dankjewel voor de update. Ik heb bedragen voor de goedkoopste betaalrekeningen aangepast in het artikel!

  6. 🐐 Niels

    Hoi, ik wil hier toch wel wat over zeggen.

    Net een rekening bij Knab geopend maar die ga ik gelijk weer sluiten.
    Als je met z’n 2-en beide een prive rekening wil en een gezamenlijke dan betaal je 6+6+7 = 19 euro per maand. Daarmee is bunq met 8,99 + 8,99 (gezamenlijke is gratis) zelfs goedkoper!

    ABN is dan de beste optie met 2*2,95 + 4,35 = 10,25 per maand.
    Credit card is weliswaar gratis bij knab maar kost maar 1,70 bij ABN.

    En spaarrekeningen moet je gewoon bij een andere bank openen bijv. openbank (2%) of bunq (1.31%) (of een deposito) waar je dan een gratis rekening opent.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate