Het lijkt wel alsof ik niks anders meer eet: De afgelopen twee weken was ik in de ban van vegaburgers. Burgers van portobello, aubergine, zwarte bonen en gisteren een vegaburger met onder andere linzen en champignons. Maar met het zomerweer van de afgelopen weken is dit dan ook dé ideale maaltijd. Een kleffe burger die fris, easy-to-make en vegatastisch is.
24 reactiesDe geur van geroosterde paprika’s is zo lekker dat ik een heerlijk recept voor je heb klaarstaan om binnenkort zelf eens te maken. De paprika’s zijn gevuld met onder andere feta, couscous en geroosterde groenten. Houd je ook van deze combinatie? Lees dan snel verder hoe dit recept hét hoogtepunt van de avond is geworden.
Tot vorige week had ik nog nóóit van halloumi gehoord. De buren kwamen tijdens een barbecue bij ons in de tuin aanzetten met overheerlijke halloumi spiezen, afgewisseld met verse groenten en gemarineerd in een Marrokaanse kruidenmix. Een week later organiseerde we zelf een vegetarische bbq bij ons in de tuin en moest en zou ik ook halloumi spiezen maken. Hieronder lees je of mijn halloumi spiezen ook zo goed gelukt zijn + het recept.
Deze heerlijke salade bestaat uit een combinatie van druiven, feta, rucola én dragon. Afgelopen week was ik op een bedrijfsfeestje en had het cateringbedrijf een soortgelijke salade gemaakt. Ik vond de salade zo lekker dat ik besloot om hem een aantal dagen later thuis na te maken. Dit recept is supersimpel en onwijs lekker. Ga jij deze salade binnenkort ook maken?
In de zomer heb ik meestal geen zin om urenlang in de keuken te staan. Vandaar dat ik een recept voor een watermeloen salade met feta voor je klaar heb staan. Ik maakte deze zomerse salade van de week en werd verrast door de eenvoudige, maar verrassende smaken in deze salade. Krijg je ook al de watermeloen-vibes? Bekijk dan snel hieronder het recept!
Ik ben gek op Pret a Manger! Dit Britse fastfoodketen heeft duurzaamheid en gezond eten hoog op de ladder staan. Voornamelijk voor de wrap met falafel, groenten en tzatziki is zo lekker. Gisteren heb ik geprobeerd om deze wrap zo goed mogelijk na te maken. En om eerlijk te zijn – dit recept is onwijs goed gelukt, al zeg ik het zelf. 😉
2 reactiesGisteren maakte ik deze zwarte bonen burger. Het recept is zó simpel, lekker en heel vullend, dat je de rest van de avond geen trek meer hebt in een roze koek (of twee). Dat moet toch als muziek in de oren klinken.
16 reactiesNu de zomer in aantocht is, wordt mijn craving naar een vette hap steeds groter. Met regelmaat staat er nu dus thuis een lekkere vegaburger op het menu. Afgelopen week maakte ik deze portobello burger met een dikke plak geitenkaas on top. Wist je trouwens dat één portobello burger slechts 17 calorieën bevat? Des te meer reden om deze low-calorie-burger eens te gaan uitproberen.