Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Dit zijn 7 opruimtips voor rommelige mensen

Vind je het moeilijk om je huis op te ruimen? Volg dan deze 7 opruimtips om het proces gemakkelijker te maken en je huis op orde te houden.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Van uitdaging tot een opgeruimd huis

Opruimen kan soms een uitdaging zijn, vooral als je moeite hebt om je huis of kamer netjes te houden. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om je huis op te ruimen en te organiseren, zodat je je beter kunt concentreren en je huis een fijne plek is om te zijn.

Hieronder vind je 7 opruimtips voor als je moeite hebt met het opruimen van je huis – van het maken van een plan tot het vragen om hulp en het zetten van kleine doelen.

1. Maak een plan

Het kan moeilijk zijn om op te ruimen als je niet weet waar je moet beginnen of hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Daarom is het belangrijk om een plan te maken voordat je begint.

Bepaal welke gebieden in huis je wilt opruimen en hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Dit kan helpen om het opruimen overzichtelijk te houden en te voorkomen dat je je overweldigd voelt.

Lees ook: 5 veelgemaakte fouten bij het opruimen van je huis

2. Maak kleine doelen

In plaats van te proberen alles in één keer op te ruimen, kun je beter kleinere doelen stellen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je elke dag één kast of lade opruimt, of dat je elke week één kamer opruimt.

Door kleine doelen te stellen, hou je het opruimen overzichtelijk en voorkom je dat je je overweldigd voelt.

3. Sorteer dingen in stapels

Als je opruimt, is het handig om dingen te sorteren in stapels zoals ‘bewaren’, ‘weggooien’ en ‘doneren’. Dit kan helpen om het opruimen overzichtelijk te houden en te voorkomen dat je dingen dubbel opbergt.

Voordat je begint met opruimen, kun je ook een vuilniszak of doos neerzetten voor dingen die je weg wilt gooien. Zo hoef je niet te zoeken naar een vuilniszak als je er een nodig hebt.

4. Gebruik opbergsystemen

Gebruik opbergsystemen, zoals opbergdozen en -manden, om dingen op te bergen en te organiseren. Dit kan helpen om de rommel in huis te beperken en ervoor te zorgen dat je gemakkelijk toegang hebt tot wat je nodig hebt.

Zoek naar opbergsystemen die bij de ruimte passen en probeer zo efficiënt mogelijk te stapelen en op te bergen. Als je bijvoorbeeld niet veel ruimte hebt, kun je overwegen om verticale opbergoplossingen te gebruiken, zoals een boekenplank of een over-de-deur-opberger.

5. Vraag om hulp

Als je moeite hebt om op te ruimen, vraag dan aan iemand anders om je te helpen of om advies. Sommige mensen vinden het makkelijker om op te ruimen als ze samenwerken met iemand anders, en het kan ook leuk zijn om samen te werken aan het opruimen van een ruimte.

Als je geen vrienden of familie hebt die kunnen helpen, overweeg dan om een professioneel organizer in te huren. Zij hebben de kennis en ervaring om je te helpen met het opruimen van je huis en kunnen je advies geven over hoe je het opruimen gemakkelijker kunt maken in de toekomst.

6. Maak gebruik van technologie

Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen bij het opruimen van je huis.

Sommige apps bieden digitale opbergsystemen, zoals lijsten met dingen die je wilt bewerken of doneren, terwijl andere apps je helpen bij het plannen van opruimmomenten en het bijhouden van je vooruitgang (zoals de app Slim Huishouden en de app Sweepy om een schema te maken en daarin taken te verdelen).

Door gebruik te maken van dit soort apps, kun je het opruimen gemakkelijker maken en overzicht houden.

7. Maak tijd vrij om op te ruimen

Sommige mensen hebben moeite om op te ruimen, omdat ze het gewoonweg te druk hebben. Als dit op jou van toepassing is, probeer dan tijd vrij te maken om op te ruimen.

Dit kan betekenen dat je een dag in de week uitkiest waarop je je focust op het opruimen van je huis, of dat je elke avond een halfuur uittrekt om op te ruimen voordat je naar bed gaat.

Maak tijd vrij om je huis op te ruimen – zo zorg  je ervoor dat het opruimen een prioriteit wordt en dat je voldoende tijd hebt om alles op te ruimen.

Door aan de slag te gaan met bovenstaande opruimtips kun je het opruimen van je huis gemakkelijker maken en ervoor zorgen dat je ruimte netjes en opgeruimd blijft.

Of je nu moeite hebt om op te ruimen omdat je het te druk hebt, of omdat je gewoon niet weet waar je moet beginnen – met deze tips kun je het proces aanpakken en je huis op orde houden. Zo kun je je beter concentreren en je huis een fijne plek maken om te zijn.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate