Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Niet hoeven opruimen en toch een opgeruimd huis – hoe doe je dat?

Droom jij ook van een huis dat altijd opgeruimd is, zonder dat je constant aan het opruimen bent? Goed nieuws - want in dit artikel deel ik dé hack waardoor je niet meer op hoeft te ruimen en hoe je toch kunt genieten van een georganiseerd huis.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

De kracht van direct opruimen

Het behouden van een opgeruimd huis kan soms een uitdaging zijn (zeker met kinderen 🙃), maar met de juiste aanpak is het absoluut haalbaar.

In plaats van te wachten tot de rommel zich ophoopt, kun je een simpele gewoonte aanleren die een wereld van verschil maakt: alles direct op zijn plaats terugleggen.

Deze gewoonte zorgt ervoor dat je huis constant opgeruimd blijft zonder dat je uren hoeft te besteden aan opruimen. Laten we per ruimte bekijken hoe je dit kunt aanpakken.

In dit artikel gaan we dus specifiek in op de gewoonte om alles direct op zijn plaats terug te leggen, waardoor je vrijwel niet meer hoeft op te ruimen.

Als je meer wilt weten over algemene opruimtechnieken, dan vind je op Leukegeit veel andere artikelen om hiermee aan de slag te gaan. Bekijk hier een selectie artikelen..

Badkamer – een plek van rust en orde

Het is fijn om minstens één ruimte in huis te hebben die altijd netjes en georganiseerd is. De badkamer kan snel chaotisch en een beetje smoezelig worden, maar met deze simpele tips blijft jouw badkamer een oase van rust:

  1. Creëer opbergoplossingen. Mandjes, lades en planken zijn je beste vrienden in de badkamer. Geef elk item zijn eigen plek, zoals een mandje voor handdoeken en een lade voor je cosmetica. Dit maakt het makkelijk om alles netjes op te bergen en terug te vinden.
  2. Minimaliseer je voorraad. Houd alleen de essentiële items in je badkamer en doe afstand van producten die je niet gebruikt. Dit vermindert de hoeveelheid spullen die je moet ordenen en schoonmaken.
  3. Hou het dagelijks bij. Leg gebruikte spullen direct weer terug op hun plek. Zo voorkom je dat rommel zich opstapelt en blijft je badkamer constant netjes.

Slaapkamer – rustig wakker worden

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een rustige start van de dag en een goede nachtrust. Hier zijn enkele tips om je slaapkamer netjes te houden zonder veel moeite:

  1. Investeer in opbergoplossingen. Gebruik lades, kasten en hangers om je kleding en accessoires netjes op te bergen. Sorteer je kleding op categorieën en leg ze na gebruik meteen terug op hun plek.
  2. Maak je bed elke ochtend op. Een simpele tip die je wel direct een opgeruimde look aan je slaapkamer. Het kost maar een paar minuten en zorgt voor een frisse start van de dag.

Woonkamer – gezellig en netjes

De woonkamer is de plek waar je ontspant en tijd doorbrengt met familie en vrienden. Houd het hier netjes met deze tips:

  1. Gebruik opbergmeubels. Kies voor meubelstukken met ingebouwde opbergruimte, zoals salontafels met lades of kasten met planken. Zo kun je spullen zoals afstandsbedieningen, tijdschriften en dekens netjes opbergen.
  2. Hanteer een direct opruimen regel. Leer jezelf aan om na gebruik van een item het direct terug te leggen op de juiste plek. Zo voorkom je dat spullen zich opstapelen en blijft je woonkamer altijd opgeruimd.

Geniet van een lekker opgeruimd huis

Met deze tips kun jij je huis opgeruimd houden zonder al het gedoe van constant opruimen. Door alles direct op zijn plek terug te leggen, merk je dat opruimen nauwelijks nog nodig is.

Maak een opbergplan voor elke ruimte, beperk overbodige spullen en investeer in goede opbergoplossingen. Consistentie is de sleutel – ruim direct op na gebruik en maak het leuk met bijvoorbeeld je favoriete muziek. Geniet van een opgeruimde, ontspannen leefomgeving.

Dus leun lekker achterover, ontspan en ontdek hoe jij jouw huis altijd netjes kunt houden.

Lekker ontspullen en opruimen

Slim ontspullen en opruimen Bundel

Een opgeruimde leefomgeving draagt bij aan innerlijke rust en een gevoel van controle. Hierdoor voel je je krachtiger op andere fronten in je leven.

Ontspullen helpt je daarnaast ook een hoop geld, energie en tijd besparen. Het is een praktische, leuke en bevrijdende manier om je levenskwaliteit snel en blijvend te verhogen.

In deze compacte cursus leer je hoe je slim en snel kunt ontspullen en opruimen. Tijd om aan de slag te gaan, doe je mee?

Lees meer en start direct…

Deze compacte cursus is onderdeel van het Broednest van soChicken en kun je nu gratis uitproberen!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate