Op warme dagen heb je waarschijnlijk geen zin om lang in de keuken te staan. Helemaal mee eens. Dus bedacht ik een super simpele salade die in een kwartier gemaakt is. Voor alle avocado, feta en pesto lovers - here we go! :)
Picknicken in het park
Voor een picknick met Jelle, mijn zus en haar twee kids bedacht ik me om een salade te maken waar ik niet al te lang voor in de keuken hoefde te staan. Ik had niet heel veel tijd en toch had ik ook geen zin om met een kant-en-klare salade aan te komen.
Dus heb ik een simpele salade bedacht die echt iedereen kan maken. Je hebt het volgende er voor nodig.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram bulgur of couscous
- 3 eetlepels groene pesto (zelfgemaakt)
- 4 lente-uien
- 1 stengel bleekselderij
- 1 Spaanse peper
- 2 tomaten
- 1 avocado
- halve komkommer
- 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 200 gram verkruimelde feta
Snelle bereidingswijze:
- Kook de bulgur of couscous zoals op de verpakking staat aangegeven (meestal 10 minuten).
- Snij de lente-ui, bleekselderij en de Spaanse peper (met of zonder zaadlijst) in dunne reepjes.
- Snij de komkommer, tomaat en avocado in blokjes en voeg ze samen met de reepjes lente-ui en Spaanse peper in een kom.
- Voeg de resterende ingrediënten toe en je simpele salade is klaar. En nu is het tijd om nog even te genieten van het nazomer zonnetje. 🙂
En hieronder een foto tijdens de picknick. De salade ziet er niet echt fancy uit, maar dat hoeft ook niet. Het was lekker, het was lekker zonnig en vooral was het gezellig. That’s all that matters. 🙂
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐