Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Snel je huis opruimen – 5 razendsnelle opruimtips

Je kent het wel: je hebt een luie ochtend en je bedenkt je wat je vandaag gaat doen. En dan staat er opeens onverwachte visite voor de deur. Wil je even snel je huis opruimen? Bekijk dan onze 5 tips!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Een fris huis is het halve werk

Het is belangrijk dat je huis fris en schoon oogt. Je wilt natuurlijk je huis snel opruimen en voor schoonmaken heb je geen tijd. Laat je huis even doorluchten, dit scheelt al een heel stuk. Doe de gordijnen helemaal open, zet de ramen open en spray zo nodig met wat luchtverfrisser in de hoekjes van je kamer. Het is niet de bedoeling dat je huis ruikt als een parfumerie, maar een licht frisse geur doet wonderen.

2. Verzamel al het papierwerk

Wanneer je huis weer fris ruikt, ruim je alle losse papieren op. Leg alle kranten, tijdschriften, brieven en overige papieren op een stapel. Zet bijvoorbeeld een mandje in de huiskamer waar alle losse papieren komen te liggen. Als jij of een ander gezinslid iets zoekt, weet iedereen dat het mandje de vaste plek voor papieren is.

Een keer in de zoveel tijd kun je dit mandje uitzoeken en bepalen wat weg kan en wat opgeruimd moet worden. Voor nu is het belangrijk dat je alle papieren bij elkaar verzameld en je huis snel opgeruimd is.

3. Snel huis opruimen door de vieze vaat te verbergen

Vervolgens ruim je de afwas op. Verzamel lege kopjes, schoteltjes en kommen en zet ze in de vaatwasser (tips). Als je geen afwasmachine hebt, kun je het vuile servies in een teiltje doen en deze in een keukenkastje zetten. Niets is zo vies als een aangekoekte vaat op het aanrecht.

4. Losse dingen opruimen

In ieder huis liggen losse frutsels en spullen die geen vaste plek hebben. Dingen zoals pennen, een vijl, lucifers en een boek zijn klein en dus gemakkelijk op te ruimen. Zorg dat deze zo min mogelijk te zien zijn.

Maak bijvoorbeeld een kastje vrij waar je al deze overige dingen in op kan bergen. Zo zijn ze voor iedereen vindbaar, maar zijn ze uit het zicht. Extra opbergruimte in huis creëren is eenvoudiger dan je denkt.

5. Maak het gezellig in huis

Een gezellig huis oogt opgeruimd. Verse bloemen, brandende kaarsjes en sfeervol licht geven een ruimte een opgeruimde uitstraling. Ook een net opgemaakte bank ziet er gezellig uit en een muziekje doet wonderen. Kies een rustig deuntje, zoals jazz muziek, en je verwilderde huis is omgetoverd in een gezellige woonkamer.

Een huis is er om in te leven. Ieder huis kent zijn troepjes. Jij vindt je huis misschien wat rommelig, maar waarschijnlijk ziet je visite het niet eens. Deze tips om je huis snel op te ruimen is vooral om het optisch opgeruimder te laten lijken, maar geen vervanging voor de wekelijkse schoonmaakbeurt.

Helaas. Je zult toch echt meer tijd moeten nemen om je huis schoon te maken.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Jannie

  Wij ruimen voordat we naar bed gaan alles even op. Mijn man de benedenetage. Ik boven. De tip om een spuitfles met water en allesreiniger te gebruiken is de meest bizarre en geweldige tip die ik ooit kreeg. Zowel boven als beneden staat een plantenspuit met dit wonderbaarlijk mengsel. Dagelijks even de wc’s ermee schoonmaken, de fonteintjes en het aanrecht. Alles is altijd lekker fris op die manier. Een mooie bos bloemen op tafel en je huis is snel opgeruimd en een gastvrij paleis.

 2. 🐐 Esther

  Nou, als de bel gaat ga ik echt niet eerst even snel mijn huis opruimen met spray en papieren in de weer. ‘Kom binnen, gezellig dat je langskomt! Let niet op de troep. Misschien zin om zo even te helpen in de tuin?’

 3. 🐐 Surgi

  Leuk die onverwachtse visite maar ik baal als het huis niet opgeruimd is en zeg sdan wel dat het niet uitkomt.

 4. 🐐 dini

  als er onverwachte visite komt moeten zij het huis maar nemen zoals het is.
  een flacon afwasmiddel voor de helft in een andere fles gooien en aanvullen met schoonmaakazijn. een blinkende vaat en je doet dubbel zolang met het afwasmiddel. Niet het schuim maakt schoon maar de kracht van het wasmiddel..Gewoon maizena in het lap water doen en de ramen vertonen nooit geen strepen meer, werkt als een trein.

 5. 🐐 Maritt

  goede tips!!!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate