Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Lekker snel je huis opruimen – met deze 5 opruimtips ga je als een speer

Heb je behoefte aan een snelle manier om je huis op te ruimen? Met deze vijf handige tips ziet je huis er in no time weer opgeruimd uit!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Laat frisse lucht binnen

Het is belangrijk dat je huis fris en schoon oogt. Je wilt natuurlijk je huis snel opruimen en voor schoonmaken heb je geen tijd. Zet ramen en deuren open voor een snelle frisse lucht en laat natuurlijk licht binnen.

Doe de gordijnen, jaloezieën en/of luxaflex helemaal open. Zet de ramen open en spray zo nodig met wat luchtverfrisser in de hoekjes van je kamer. Het is niet de bedoeling dat je huis ruikt als een parfumerie, maar een licht frisse geur doet wonderen.

2. Verzamel al het papierwerk

Papieren kunnen overal opduiken en je huis rommelig laten ogen. Verzamel alle losse papieren zoals kranten, tijdschriften en brieven en plaats deze in een toegewezen mandje of lade. Zo creëer je niet alleen orde, maar weet iedereen ook waar belangrijke documenten te vinden zijn. 💡

Doorloop periodiek dit mandje om er voor te zorgen dat je alles beheersbaar houdt. Voor nu is het belangrijk dat je alle papieren bij elkaar verzameld en je huis lekker snel is opgeruimd.

3. Snel huis opruimen door de vieze vaat te verbergen

Ruim vervolgens de vuile vaat weg. Verzamel lege kopjes, borden en kommen en zet ze in de vaatwasser (hier nog meer tips).

Heb je geen vaatwasser? Verzamel de vaat in een teiltje, was het en ruim de schone vaat op. Niets is zo vies als een aangekoekte vaat op het aanrecht.

4. Losse dingen opruimen

In ieder huis liggen losse frutsels en spullen die geen vaste plek hebben. Dingen zoals pennen, een nagelknipper, speelgoed en een boek zijn klein en vrij gemakkelijk op te ruimen. Zorg dat deze zo min mogelijk te zien zijn.

Maak bijvoorbeeld een kastje vrij waar je al deze overige dingen in op kan bergen. Zo zijn ze voor iedereen vindbaar, maar zijn ze wel uit het zicht.

Extra opbergruimte in huis creëren is eenvoudiger dan je denkt. ⬅️

5. Maak het gezellig in huis

De finishing touch is het creëren van een gezellige sfeer in huis. Verse bloemen, zet wat kaarsen neer en zorg voor sfeervol licht in de kamer – dit zorgt meteen al voor een opgeruimde uitstraling. Ook een net opgemaakte bank ziet er gezellig uit en een muziekje doet wonderen.

Een opgeruimd huis wordt extra uitnodigend met deze kleine, maar invloedrijke details. Zelfs een opgemaakt bed of een opgevouwen kleed op de bank oogt meteen lekker opgeruimd.

Een huis is natuurlijk gemaakt om geleefd te worden, niet om als museum te dienen. Laten we dat vooral niet uit het oog verliezen. Natuurlijk kan het soms wat rommelig lijken – vooral voor de bewoners zelf.

Deze tips om je huis sneller op te ruimen zijn bedoeld om je huis snel en effectief een opgeruimder aanzicht te geven. Je zult toch echt meer tijd moeten nemen om je huis schoon te maken. Helaas. 😉

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Jannie

    Wij ruimen voordat we naar bed gaan alles even op. Mijn man de benedenetage. Ik boven. De tip om een spuitfles met water en allesreiniger te gebruiken is de meest bizarre en geweldige tip die ik ooit kreeg. Zowel boven als beneden staat een plantenspuit met dit wonderbaarlijk mengsel. Dagelijks even de wc’s ermee schoonmaken, de fonteintjes en het aanrecht. Alles is altijd lekker fris op die manier. Een mooie bos bloemen op tafel en je huis is snel opgeruimd en een gastvrij paleis.

  2. 🐐 Maritt

    goede tips!!!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate