Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Spaardoelen stellen – sparen voor nu en later

Sparen kan een groot belang hebben naar de hoeveelheid uitstapjes en wat voor soort uitstapjes je maakt. Met onbewust meer spaargeld kun je namelijk vaker een uitstapje maken en mag de vakantie dit jaar ook wel wat langer of luxer. Lees hieronder hoe goed het is om spaardoelen te stellen, zodat je onbewust een hoop extra geld spaart.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Leukedingendoenpotje – Sparen voor nu

De meeste mensen hebben thuis wel een spaarpotje staan waar af en toe eens wat kleingeld ingedaan wordt. Zelf heb je dit waarschijnlijk ook. Zodra ik kleingeld terug heb gekregen in een winkel bewaar ik dit en stop ik dit muntgeld altijd direct in onze spaarpot.

Op een gegeven moment tel ik hoeveel kleingeld er in de spaarpot zit en kijken we of we er iets leuks mee kunnen doen, zoals uit eten gaan of een weekendje weg naar een leuke stad.

2. Zet kleine bedragen apart op een spaarrekening

Heb je te weinig muntgeld of wil je nog wat extra’s sparen? Kies er dan voor om ditzelfde te doen met het geld op je rekening. Het lijken van die futiele bedragen als je om de paar dagen een paar euro (verschillende bedragen) apart zet. Dat is ook het leuke, want vaak merk je dit niet eens dat deze kleine bedragen afgeschreven worden.

Geef deze online manier van sparen ook een naam, zoals de ‘weekend weg rekening’ of de ‘uit eten gaan rekening’. Het zal je doen verbazen dat het nog leuk is ook als de kleine bedragen naar deze rekening afgeschreven worden, zolang de rekening maar een doel heeft.

3. Hoe ga je te werk?

Zet in je bankrekening een aantal vaste overschrijvingen naar een aparte internet spaarrekening (zo’n 12 kleine en verschillende bedragen per maand) en laat de bedragen variëren van zo’n 1,50 tot 7 euro. Je zult merken dat al deze kleine bedragen onbewust minimaal 50 euro in de maand op zullen leveren. Dat is een lekker gevoel toch?

Op soChicken staat een artikel hoe je onbewust 1000 euro kunt sparen op deze manier.

4. Sparen voor later – Zet een flink bedrag per maand apart

Een bekende, maar misschien wel de meest belangrijke spaartip is om maandelijks direct nadat je salaris is gestort om geld apart te zetten op een spaarrekening. Als je denkt: “Ik kijk wel wat ik aan het eind van de maand overhoud”. Dan zul je merken dat er niets meer overblijft of dat dit bedrag een (veel) kleiner bedrag is dan als je dit direct na het storten van je salaris zou doen.

Geef jezelf een goed doel waarom je dit geld apart zou zetten. Misschien ben je al een aantal jaar niet meer op vakantie geweest of willen jullie sparen voor een nieuwe vaatwasser?

5. Sneller je doelen bereiken?

Het is algemeen bekend dat mensen die (spaar)doelen stellen, dit doel in vele gevallen ook bereiken. Wil je ook snel je doelen bereiken, dan is mijn eBoek Bespaargeit wellicht iets voor jou. Het geeft motiverende en bruikbare tips om je doelen te bereiken.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

7 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Boukje

  Elke maand na mijn salaris gaat er een vast bedrag naar mijn spaarrekening. Als er nog wat over blijft als mn nieuwe salaris gestort wordt, boek ik dit ook over. Ook al is het “maar” 8 euro. Wanneer je het geld thuis in een potje bewaard, ontvang je geen rente. Op de bank ontvang je tenminste nog iets! Dus dat is altijd beter dan helemaal niets ervoor vangen!

 2. 🐐 Martina

  Ik bleef vaak erg onzeker over als mijn geld weer op was. Nu heb dus een boekje gemaakt met daarin alle kosten. En wat ik extra gebruik. Zo ben ik mij bewust wat ik doe. Daarnaast spaar ik nu ook bewust. Zo heb ik ook meer plezier van sparen en soms is het zelfs jammer om je geld uit te geven. Bedankt voor de tips.

 3. 🐐 Evelien

  Ik doe dat ook elke maand na mijn loon zet ik een bedrag opzij.

 4. 🐐 Tamara

  Ik heb dit direct ingesteld. Om de twee dagen wordt er nu een klein bedrag van mijn rekening overgeschreven naar mijn spaarrekening. Ik ben erg benieuwd!

 5. 🐐 evelien

  Maar ja ik heb ergens gehoord dat de spaarboekjes toch niets meer opleveren dus waarom dan eigenlijk nog sparen.
  Ja voor iets te kunnen kopen maar de spaarboekjes leveren toch niet meer op ofwel ben ik verkeerd.

 6. 🐐 Sophia

  Als ik mijn salaris hen ontvangen zet ik gelijk een bedrag op mijn spaarekening. Werkt uitstekend.

 7. 🐐 ira

  Ik spaar ook de koopzegels van de AH. Je spaart 49 euro en krijgt er drie euro van de AH bovenop. Zo heb ik laatst nog voor ik op vakantie ging vier volle boekjes ingeleverd. Dan heb je toch weer 208 euro. Omdat je niet door hebt dat je aan het sparen bent, is dit juist heel fijn. Ik kan het iedereen aanraden!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate