Bekijk mijn bundel met budgetvriendelijke weekmenu’s - lekker, gezond én goedkoop eten. 🥑 Bekijk alles hier!

Stoofpot recept met tempeh, zoete aardappel & bloemkool

Billy van der GaagVandaag deel ik een vegan stoofpot recept met tempeh, zoete aardappel en bloemkool. Het is een heerlijk winters gerecht en ik kan dan ook niet wachten om dit recept met jullie te delen.

Ik ben de stoofpot uitdaging aangegaan 💪

Het heeft even geduurd voordat ik het aandurfde om stoofpot te maken. Want ja – het is moeilijk om mijn grootmoeders stoofpot met rundvlees te overtreffen. Met rundvlees inderdaad. Urenlang stond de pan te pruttelen op het vuur, waarna de geuren zich verspreidde door de hele kamer. Maar sinds ik al heel wat jaren geen vlees meer eet, was het voor mij dan ook al flink wat jaren geleden dat ik voor het laatst stoofpot heb gegeten.

In het verleden heb ik weleens beet bourguignon en paddenstoelen stroganoff gemaakt. Beide gerechten waren erg lekker, maar ze voelden voor mij niet als een echte stoofpot.

Hoog tijd om zelf een rijkelijke vegan stoofpot recept te maken – vol met stukjes tempeh, zoete aardappel en bloemkoolroosjes. Het is een feestelijk gerecht geworden en ik kan het daarom ook niet laten om dit recept met jullie te delen.

stoofpot recept met tempeh, zoete aardappel & bloemkool

Voor alle stoofpot en tempeh liefhebbers – daar gaan we. 🥘

Ingrediënten:

Aantal: 4 personen:
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten

  • scheutje olijfolie
  • 250 gram tempeh – verkruimeld
  • 2 teentjes knoflook – fijngesneden
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • snufje cayennepeper en zwarte peper
  • 2 grote zoete aardappelen – in kleine blokjes gesneden (met schil)
  • 1 bloemkool – in roosjes gesneden
  • 1,25-1,5 liter groentebouillon (tot de groenten nét onder water staan)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • half blik kokosmelk
  • 1 flinke hand gesneden boerenkool
  • 1 eetlepel maizena & 1 eetlepel water
  • koriander – ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Giet een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hier de tempeh kruimels in tot ze goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 8-10 minuten.
  2. Voeg de knoflook en alle specerijen (komijn, gemalen koriander, kurkuma, gember, zout, cayennepeper en zwarte peper) toe en bak deze 2 minuten mee.
  3. Voeg de blokjes zoete aardappel en bloemkoolroosjes toe.
  4. Bedek de tempeh en groenten met de groentebouillon en voeg de tomatenpuree toe. Doe de deksel op de pan en laat de stoofpot sudderen tot de groenten zacht zijn. Dit duurt zo’n 15-20 minuten.
  5. Roer zodra de groenten gaar zijn de kokosmelk en boerenkool door de stoofpot.
  6. Meng in een bakje de maizena en water door elkaar om een papje te maken.
  7. Giet het papje van maizena toe aan de stoofpot en roer door elkaar. Dit zorgt er voor dat de stoofpot wat dikker wordt.
  8. Laat het geheel nog een paar minuten zachtjes pruttelen en serveer de stoofpot in diepe borden of in kommen. Garneer de stoofpot met verse koriander.

vegan stoofpot recept

stoofpot met tempeh recept

Dit stoofpot recept met tempeh, zoete aardappel en bloemkool is een rijkelijk en plantaardig gerecht, super lekker! Een goed moment om te serveren op een feestelijke dag.

Is dit stoofpot recept iets voor jou?  Laat het me zeker weten via Instagram, Pinterest of als reactie op dit recept. 🥘

Meer tempeh recepten & bereidingen

Ontdek hoe je ieder blok tempeh omtovert tot de ster van je maaltijd in simpele stappen met herkenbaretempeh bereiden workshop ingrediënten. Het ding met tempeh is: je moet het leren bereiden, anders wordt het niets – dat is precies wat ik je ga leren in mijn online workshop! 👌

Ben je op zoek naar meer heerlijke tempeh recepten en bereidingswijzen? Van tempeh recepten als gehakt en tempeh ribs tot burgers en borrelhapjes. Allemaal simpel te maken, vol eiwitten en met een heerlijke bite. Bekijk dan alles over de workshop. 📹

Lees meer over de workshop…

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Gratienne poignie

    Thanks voor de receptjes en de vele tips.zalige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar vr jullie gezinnetje.

  2. 🐐 Billy

    Dankjewel Gratienne, jij ook hele fijne dagen gewenst!

  3. 🐐 Ank

    Stoofpot met zoete aardappel en bloemkoolroosjes staat heerlijk te pruttelen. Alleen kon ik niet aan tempeh komen, en heb ik voor tofu gekozen. Moet ook lukken toch?

  4. 🐐 Billy

    Lekker Ank, dat moet ook vast goed gaan komen met tofu in plaats van tempeh. Eet smakelijk! 😃

  5. 🐐 Agnes

    Net zitten smullen van de tempeh/bloemkool/zoete aardappel stoofpot. Het is echt heel lekker! Dankjewel Billy!

  6. 🐐 Rosa

    Heerlijk gezond powerfood!! Ga ik veel vaker maken!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate