In verband met coronacrisis: tijdelijk ruim 40% korting op mijn populaire online tempeh workshop. 🌱 Lees meer

Teveel spullen in huis? Doe er wat nuttigs mee!

Billy van der GaagIn ieder huis staan spullen die je niet meer gebruikt. Heb jij ook last van een overdaad aan onnodige spullen die je niet meer gebruikt in je huis, lees dan snel dit artikel!

 1. Vraag jezelf bij alles af wat je wilt kopen of je dit echt nodig hebt. Sta je te twijfelen om een shirt te kopen, maar matcht dit niet met de rest van je garderobe? Laat het dan lekker in de winkel liggen. Of geef je binnenkort een feestje, kijk dan eerst of je iets van je vrienden kunt lenen (zoals de versiering, glazen en borden). Het lijkt misschien onmisbaar om dit voor het feestje aan te schaffen, maar waarschijnlijk zul je het maar één keer gebruiken. Hartstikke zonde toch?
 2. Is je huis een grote rotzooi en zie je door de bomen het bos niet meer? Misschien is het dan eerst verstandig om elke dag een beetje op te ruimen. Ruim bijvoorbeeld op de eerste dag een kast op en gooi alle onnodige papieren weg. In dit artikel lees je hoe je makkelijk al je papieren bij elkaar én op orde houdt. Maak het jezelf niet te moeilijk en ga de volgende dag verder met een ander project, zoals het opruimen van je zolder of de keukenkastjes.
 3. Behoed jezelf voor impulsaankopen. Iedereen laat zich wel eens verleiden door de afgeprijsde artikelen in je favoriete winkel. Koop echt alleen de dingen waar je naar op zoek bent en die ook echt iets toe zullen voegen aan je leven  en niet alleen een vol huis of volle kledingkast opleveren. Hierdoor komt je kast niet vol te liggen met allerlei kledingstukken die je nooit aan gaat trekken, maar toch hebt gekocht omdat het zo’n ik-kon-dit-shirt-van-5-euro-echt-niet-laten-liggen-kledingstuk was. 😉
 4. Houden of wegdoen? Kun je niet binnen één minuut beslissen of je iets wilt houden of niet, doe het dan weg? Een grote kans dat je het nooit meer gaat gebruiken.
 5. Geef onnodige spullen weg of gooi het weg. Bij het opruimen van je zolder of kelder zie je altijd wel spullen liggen die je zelf niet meer zult gebruiken. De meeste van deze spullen kunnen zeker wel een tweede leven hebben. Kijk in je omgeving of je iemand hier blij mee kunt maken. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het naar de kringloopwinkel te brengen.
 6. Heb je iets nieuws gekocht, zoals een nieuwe spijkerbroek? Kijk dan direct of er een oude spijkerbroek uit je kast weg kan. Zo houd je je kledingkast lekker opgeruimd!
 7. Ditzelfde geldt voor je administratie. Heb je nieuwe papieren in een ordner gestopt? Blader dan ook even de ordner door om te kijken of er papieren tussen zitten die er niet meer in hoeven.

Meer opruim tips:

Eén leuke geit 🐐

 1. 🐐 ellen

  Hey Billy
  Super leuke tips. Maar wat is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Meestal begin ik met een kast en doe zo verder. Maar er komt gewoon geen extra plaats vrij in de kasten.
  Grt

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate