Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Thaise salade met knoflook-sesamdressing

Haal de zon in huis met deze Thaise salade, want eenmaal geproefd wil je niet anders meer. Deze salade is niet alleen onwijs lekker, maar is ook nog eens erg gezond. Thailand here I come!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

De Thaise lach

Ik ken werkelijk niemand die niet van Thailand houdt. De tropische stranden, de bekende Thaise lach en de street stalls met heerlijk eten maken dat je dit land niet snel wilt verlaten. Eerder maakte ik al deze pad thai en vandaag staat deze Thaise salade op het menu.

Deze Thaise salade maakt dat ik à la minute weer een ticket naar Thailand wil boeken. Drankje in de ene hand. Salade in de andere hand en genieten maar. De salade bestaat voornamelijk uit diverse groenten – van boerenkool tot reepjes paprika.

De dressing is trouwens het hoogtepunt van deze gezonde salade. Het is een combinatie van onder andere knoflook, sesamolie, gember, sojasaus en limoen. En als deze smaken je niet doen denken aan Thailand, dan weet ik het ook niet meer. 😉

Thaise salade - gezonde salade

Wat heb je nodig voor deze salade?

Aantal personen: 2 flinke porties of 4 kleine porties als bijgerecht.
Maken van de dressing: 5 minuten
Snijden van de groenten: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten dressing:

  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 tot 2 cm verse gember, geschild
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 3 eetlepels soja saus
  • 2 eetlepels honing – of agavesiroop om de salade vegan te houden
  • sap van 1/4 limoen

Ingrediënten salade:

  • 150 gram doperwten
  • 75 gram boerenkool
  • 2 paprika’s – ik gebruikte een rode en een gele paprika
  • 3 wortels
  • 3 lente ui
  • flinke bos koriander – voor de liefhebber
  • handje gezouten pinda’s

Bereidingswijze:

  1. Blancheer de doperwten voor 2 minuten en spoel ze goed na met koud water om nagaren te voorkomen.
  2. Maak ondertussen de dressing voor deze Thaise salade door alle ingrediënten hiervoor in een keukenmachine te malen tot een vloeibare, gladde substantie.
  3. Snijd de groenten voor de salade fijn. De paprika’s, lente ui en koriander in dunne reepjes. De wortel schaafde ik met een dunschiller, zodat je niet op harde stukken wortel aan het kauwen bent.
  4. Masseer de ingrediënten en de dressing met je vingers door elkaar en je gezonde salade is klaar.

gezonde thaise salade

Na het eten van deze salade weet het zeker. Ik wil snel weer terug naar Thailand. 🌴

Wat is jouw favoriete Thaise gerecht?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Jolien

    Eet je de boerenkool rauw?

  2. 🐐 Billy

    Hoi Jolien! Ja klopt, je kunt de boerenkool gewoon rauw eten. Door de boerenkool en de overige ingrediënten als het ware te masseren met je vingers wordt de boerenkool zachter. Deze salade is echt heerlijk trouwens! 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate