Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Geroosterde zoete aardappel, paprika & rijst – overgoten met Thaise pindasaus

Billy van der GaagHet recept voor deze geroosterde zoete aardappel, paprika en rijst - overgoten met een lichtpittige Thaise pindasaus - staat nu voor je klaar. Gezond, makkelijk te maken & heerlijk van smaak!

Zoete aardappel 💛 pindasaus

Dit recept bestaat uit een lichtpittige Thaise pindasaus die wordt verdeeld over de geroosterde zoete aardappel, paprika en een bedje van rijst. Als je het mij vraagt, breng ik ieder gerecht op smaak met pindasaus.

  • havermoutpap met pindasaus;
  • appeltaart met slagrpindasaus;
  • pasta’s en pizza met een saus van pindakaas

Oké, oké – niet overdrijven Billy. Dit worden wel heel vreemde combinaties. Pindasaus hemelt dan wel niet ieder gerecht op, maar in dit gerecht is de pindasaus de ideale smaakmaker. De saus is een combinatie van onder andere knoflook, gember, sojasaus en pindakaas.

Oh, wat doet deze saus mij toch denken aan de backpack reizen in Thailand. Voeten in het zand, smoothie erbij en genieten van een simpele & heerlijke groenteschotel met pindasaus. Ik vind het wel weer tijd voor wat meer zon in huis, wat jij? 🏝

zoete aardappel recept

Wat heb je nodig voor dit recept?

Aantal: 3 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kook- en roostertijd: 30 minuten

Ingrediënten pindasaus:

  • 125 gram pindakaas
  • 60 ml soja saus
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 3 cm verse gember (ongeveer 1 eetlepel) – geraspt
  • 2 teentjes knoflook – geperst
  • snufje chili vlokken (of poeder) – naar eigen invulling
  • 2 eetlepels water

Overige ingrediënten:

  • 3 zoete aardappelen – gesneden in blokjes van zo’n 1 bij 2 cm
  • 2 paprika’s – in repen gesneden
  • scheutje olijfolie
  • theelepel komijnpoeder
  • snufje zout
  • 225 gram rijst
  • handje verse koriander
  • handje pinda’s
  • 2 lente-ui – in dunne ringen gesneden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Meng de komijnpoeder, snufje zout en een scheutje olijfolie door de blokjes zoete aardappel. Hussel de zoete aardappel door elkaar in een ovenschaal. Rooster de zoete aardappel voor zo’n 30 minuten in de oven.
  3. Hussel de blokjes na 10 minuten door elkaar en voeg de reepjes paprika toe voor de resterende 20 minuten. De groenten zijn klaar, zodra deze zacht zijn en de randen licht gekarameliseerd zijn.
  4. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking.
  5. Maak ondertussen de pindasaus door alle ingrediënten hiervoor in een keukenmachine te malen tot een vloeibare, gladde substantie. Voeg eventueel wat meer water toe als je vindt dat de saus te dik is.
  6. Verdeel de rijst en geroosterde zoete aardappel en paprika in kommen. Besprenkel de rijst en groenten met een royale hoeveelheid pindasaus en garneer het gerecht met wat verse koriander, lente-ui en wat pinda’s.

pindasaus recept

Dit vegan recept met zoete aardappel heeft wat mij betreft een hoog comfort food gehalte. Een bord vol met lekker eten om de avond door te komen. ✌🏻

Is dit recept iets voor jou? Laat het me zeker weten als je ook de aan slag gaat met dit recept. Via Instagram of gewoon gezellig als reactie hieronder.

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Denise

    De pindasaus laat je koud?

  2. 🐐 Billy

    Ja, dat klopt. Ik vind het heerlijk, maar warm de pindasaus gerust op als je dat lekker vindt.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate