Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

2 vegan proteïne repen – ideaal als tussendoortje of om te eten na het sporten (+ video)

Billy van der GaagHeb je een flinke work-out gedaan? Dan is het belangrijk om goed te eten na het sporten. In dit artikel deel ik graag 2 recepten voor vegan proteïne repen die je kunt eten na het sporten, ik maakte er zelfs een video van.

Voedingsstoffen aanvullen na het sporten

Je wilt gezonder leven, je fitter voelen, misschien een paar kilo afvallen. Een aantal van de redenen waarom mensen vaak gaan sporten. Same here. Wekelijks strek ik me rot tijdens een les ashtanga yoga, fiets ik de nodige keren in de week en probeer ik een paar keer per maand hard te lopen. Dat laatste sluipt er vaak bij in hoor, maar het idee is goed. 😉

Sport je met enige regelmaat of wil je beginnen met sporten? Dan is het goed om te weten dat je na een work-out de nodige voedingsstoffen aan dient te vullen. Welke voedingsstoffen aanbevolen wordt om na het sporten weer te vullen:

  • Zo heb je koolhydraten nodig om ervoor te zorgen dat je nieuwe energie krijgt.
  • Je hebt vocht nodig, zodat de voedingsstoffen zich beter door je lichaam kunnen vervoeren. Drink dus zeker een paar glazen water na het sporten.
  • En je hebt proteïne, oftewel eiwitten, nodig om je spieren te laten herstellen. Na het sporten zijn je spieren beschadigd en komen er kleine scheuren in je spieren. Door eiwitten te eten na het sporten zullen je spieren zich sneller herstellen en zul je beetje bij beetje sterker worden.

In dit artikel deel ik graag twee recepten voor vegan proteïne repen – oftewel gezonde repen vol met plantaardige eiwitten. Perfect om te eten na het sporten, maar ook zeker prima om te eten als voedzaam tussendoortje.

Video – vegan proteïne repen

Om je te inspireren heb ik onderstaande video gemaakt met twee vegan proteïne repen die je kunt eten als je trek hebt in een gezond tussendoortje of om te eten na het sporten. Het zijn gezonde proteïne repen geworden die je binnen niet al te lange tijd hebt gemaakt.

Check hieronder de video waar ik de twee recepten heb gemaakt. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker op mijn YouTube kanaal🙂 Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video is verschenen.

1. Vegan proteïne reep met havermout en pindakaas

Hoeveelheid: 12 repen
Voorbereiding: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gram havermout
  • 3 eetlepels vegan proteïne poeder (ik gebruik graag deze erwten proteïne poeder)
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 225 gram pindakaas of amandelboter- liefst één met een gladde structuur
  • snufje zout
  • scheutje plantaardige melk als het deeg te kruimelig blijft

Bereidingswijze:

  1. Bedek een rechthoekige of vierkante bakvorm (van zo’n 20 bij 30 cm) alvast met bakpapier.
  2. Laat de pindakaas (of amandelboter) samen met de maple syrup au bain marie opwarmen.
  3. Meng in een grote kom de havermout samen met de proteïne poeder en een snufje zout en meng er vervolgens het warme mengsel van pindakaas door.
  4. Meng het deeg goed door elkaar en voeg wat plantaardige melk toe als het deeg erg kruimelig blijft.
  5. Verdeel het deeg in de bakvorm, druk het goed aan en laat het in de koelkast voor minimaal een half uur afkoelen. Snijd het deeg in 12 repen.

Vegan proteine repen met havermout

2. Vegan proteïne reep met walnoten & amandelen

Hoeveelheid: 12 proteïne repen
Voorbereiding: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 140 gram walnoten
  • 140 gram amandelen
  • 70 gram gemalen lijnzaad
  • 70 gram rozijnen
  • 35 gram erwten proteïne poeder (mijn voorkeur gaat uit naar dit merk)
  • 70 gram pindakaas
  • 80 gram gesmolten kokosolie
  • 80 ml maple syrup
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Bedek een rechthoekige of vierkante bakvorm (van zo’n 20 bij 30 cm) alvast met bakpapier.
  2. Hak de amandelen, walnoten en rozijnen in grove stukken. Stop dit in een mengkom.
  3. Zeef de erwten proteïne boven de mengkom en meng dit met de rozijnen en de gehakte noten.
  4. Voeg de gemalen lijnzaad samen met de pindakaas, maple syrup, gesmolten kokosolie en een snufje zout toe aan de overige ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
  5. Verdeel het mengsel voor de vegan proteïne repen over de bodem van de bakvorm en druk het goed aan.
  6. Zet de bakvorm in de koelkast en laat het mengsel voor minimaal 30 minuten hard worden in de koelkast. Snijd het deeg vervolgens in 12 repen.

Vegan protein repen met noten

Ik ben heel benieuwd of je deze vegan proteïne repen binnenkort ook eens gaat maken. Laat zeker een reactie hieronder achter – of natuurlijk onderaan mijn nieuwste video. Dat zou ik onwijs leuk vinden! 😃🏋️‍♀️

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Nadine

    Hele leuke video Billy. Ik wil van mezelf meer hardlopen, maar met dit weer stel ik steeds weer uit. Ik ga de repen snel een keer maken misschien dat het me motiveert om mijn hardloopschoenen aan te trekken..

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate