Ben je die muffe, zompige lucht in huis ook zo zat nadat je was binnen hebt opgehangen? En ben je benieuwd naar een oplossing? Lees dan onze review over deze droogmolen!
What’s the catch?
Wij hadden de mogelijkheid om een droogmolen van Brabantia te testen, met als weinig aantrekkelijke ‘Wallfix’. Maar goed, die naam nemen we maar voor lief.
En nee, het is niet zo’n ouderwetse droogmolen die je moeder vroeger pontificaal in het midden van je tuin zette terwijl je net wilde ballen in het gras. Deze is anders. En met anders bedoelen we stokloos. Geen draaimolen in het midden van je tuin met natte sokken, handdoeken en gekreukte t-shirts, maar eentje die je aan de muur bevestigt. Revolutionair? Nee, dat misschien niet. Handig en ruimtebesparend? Dat zeker wel.
Drogen aan de droogmolen, zonder draaiende wieken
Je kent de traditionele droogmolens misschien wel. In het midden van de tuin maak je een gat in de grond waar de molen in gestoken kan worden. De droogmolen moest óf steeds uit de schuur gehaald worden óf je zat constant tegen de molen aan te kijken. Niet echt onze cup of tea.
De Brabantia Wallfix bevestig je aan de muur/schutting/wand, dus geen gesjouw meer. Het kost je een keer wat tijd om de molen aan de muur te bevestigen (kan geboord worden in steen of zoals wij hebben gedaan in de houten schutting), maar zodra deze hangt kun je de droogmolen eenvoudig uitklappen en weer inklappen.
Binnen je was ophangen, it stinks
Binnen je was drogen is niet de beste manier. Ja, als het regent kun je niet anders (of misschien gebruik je dan je droger). Maar die vochtige lucht in huis voelt niet prettig, en het is ook nog eens niet gezond voor je.
Een was binnen ophangen kan snel al 2 liter extra vocht in huis opleveren. Ideaal natuurlijk als je al in de markt was voor een luchtbevochtiger, maar in ons huis is al vocht genoeg en dat geldt waarschijnlijk ook voor jouw huis. En een te vochtig huis is een goede plek voor schimmel, viezigheid en huisstofmijt, waar veel mensen allergisch voor zijn. Bah.
En nu het lente wordt is het dus superslim om je was buiten op te hangen. Het scheelt vocht in huis, bespaart elektriciteit op je droger en je was ruikt lekker fris. En dankzij deze droogmolen heb je ook nog eens geen last van een irritante grote molen die je moet rondsjouwen.
Wat vinden we ervan?
Inmiddels hebben we de droogmolen nu een aantal keer gebruikt en het vochtprobleem in huis lijkt te zijn verdwenen. Je merkt wel dat de was buiten minder goed droogt als het koud is.
Niks ten nadelen van de ouderwetse droogmolens, maar deze is wel heel erg praktisch in gebruik. Onze tuin is niet zo groot (zo’n 4 bij 4 meter) en dan is deze droogmolen aan de wand een stuk praktischer in gebruik dan traditionele droogmolens.
En… Omarmen we de Wallfix?
Ons huidige droogdrek is wel erg klein. Het moet steeds uit de schuur gehaald worden, dus echt praktisch is dit niet. De Wallfix is, nu het buiten steeds warmer wordt, ideaal. Het is geen obstakel in de tuin, het droogrek uit de schuur kan weg en de molen is erg snel in- en uitgeklapt. Fijn voor iemand die geen echte liefhebber is om de was op de hangen, maar toch graag een beetje duurzaam droogt. Oftewel, we zijn er erg blij mee!
Ik betwijfel alleen nog wel of dit straks in de koude winter ook nog het geval is. Gelukkig staat er op de website van Brabantia dat je de Wallfix ook binnen op kunt hangen. Misschien moeten we eens overwegen om deze droogmolen ‘s winters op zolder te bevestigen.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
Eén leuke geit 🐐
Goedkope wallfix, jaren vijftig stijl. Twee houdertjes aan de muur bevestigen – hoog genoeg bevestigd betekent dat er ook lakens en grote handdoeken aan het wasrek passen- en er een wasrek in haken. Voordeel 1: Mocht het beginnen te regenen dan haal je wasrek met was eraan in één zwiep binnen en hangt het over een deur (wel eerst even een handdoek of zo over de deur tegen beschadigen). Voordeel 2: Lekker goedkoop. Mijn wasrek heb ik tweedehands gekregen toen ik ging studeren. Nu, 42 jaar later doet hij het nog steeds.Nooit een droger bezeten.