Je bent inmiddels vast en zeker bekend met mijn liefde voor soep. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor je klaarstaan voor een makkelijke bloemkoolsoep met rode curry. De bloemkool wordt eerst even geroosterd in de oven, waardoor de soep heerlijk rijk van smaak wordt.
Geroosterde roosjes bloemkoolsoep
Laat het buiten maar lekker afkoelen. Dan geniet ik binnen in huis van een warme kop soep. Zoals je misschien weet ben ik gek op soep en heb ik al de nodige soep recepten met je gedeeld.
Nu is het tijd voor een soep met bloemkool. Met geroosterde bloemkool, ik ben niet zo fan van gekookte bloemkool. Dat heb ik vroeger vast en zeker te vaak gegeten.😉
Deze makkelijke bloemkoolsoep is echt weer een heerlijk recept geworden:
- staat binnen 45 minuten op tafel (het is voornamelijk wachten op het roosteren van de bloemkool)
- makkelijk te bereiden – niet te veel moeilijkheden (net als deze makkelijke recepten)
- de rode currypasta geeft de soep een flinke smaakexplosie
- je kunt de ingrediënten simpel verdubbelen – dan hoef je de volgende dag niet te koken
De soep blijft in de koelkast zeker een aantal dagen goed en anders kun je de soep altijd nog invriezen. Perfect voor op dagen als je geen zin hebt om te koken. Even opwarmen in een pannetje, wat brood met smeersels erbij en je bent klaar.👌
Wat heb je nodig?
Hieronder vind je de ingrediënten die nodig zijn om deze makkelijke bloemkoolsoep op tafel te zetten. Het recept is genoeg voor 4 kommen. Het snijwerk duurt slechts een paar minuten. Het is voornamelijk wachten op het roosteren van de bloemkool in de oven – dit duurt zo’n 25 minuten. De soep kan binnen drie kwartier op tafel staan.
Voor de makkelijke bloemkoolsoep:
- 1 flinke bloemkool – in roosjes gesneden
- scheutje olijfolie
- 1 rode ui – kleingesneden
- snufje zout
- rasp en sap van 1 citroen
- 2-3 eetlepels rode currypasta (ik gebruik altijd een zakje plantaardige rode curry van het merk Fairtrade Original) – 70 gram
- 750 ml groentebouillon
- 1 blik kokosmelk
- handje ongebrande cashewnoten – zo’n 50 gram
- 1 Spaanse rode peper – in dunne ringen gesneden
- 2 lente ui – in dunne ringen gesneden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng de roosjes met twee eetlepels olijfolie. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verspreid de roosjes over de bakplaat. Bak de bloemkool gaar tot ze goudbruin van kleur zijn – dit duurt zo’n 25 minuten.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hier de stukjes rode ui in met een snufje zout – zo’n 3 minuten. Voeg de rode currypasta, rasp en sap van de citroen en roer om op te nemen en bak het geheel voor een paar minuten.
- Voeg de helft van de geroosterde bloemkoolroosjes in de pan, samen met de groentebouillon, kokosmelk en de cashewnoten. Laat de bloemkoolsoep zachtjes sudderen voor 10 minuten en roer af en toe door elkaar.
- Laat de soep iets afkoelen en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde gebonden soep.
- Breng de soep eventueel op smaak met wat peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de overgebleven bloemkoolroosjes over de kommen. Garneer de soep met wat Spaanse peper en lente ui.
Deze bloemkoolsoep met rode curry is volledig plantaardig, makkelijk om te maken en erg lekker van smaak (door de kokosmelk, de geroosterde bloemkool en de currypasta). De soep is rijk en romig van smaak. Probeer trouwens ook zeker eens mijn recept voor buffalo wings van bloemkoolroosjes. Aanrader!
Ook iets voor jou – deze makkelijke bloemkoolsoep? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of als reactie op dit recept.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
4 leuke geiten 🐐🐐
Wat een heerlijk recept! Wel per ongeluk het hele zakje curry erin gegooid. Gelukkig had ik de milde variant gekocht 🙂
Zojuist de bloemkoolsoep gemaakt, alvast voor vanavond. Maar de geur van de soep maakte me hongerig dus heb hem ook al voor de lunch gehad😊
Ik vind de soep heeeeerlijk!!👌
Lekker soepje Billy! Ik ben niet zo’n bloemkool fan, maar dit is heel erg lekker. Dank je wel. Weer een soep recept erbij voor de broodnodige vitamines en afwisseling!
Heerlijke soep. Bedankt voor het recept