Wat is het fijn om met dit weer een heerlijke, gezonde bonensalade te eten. De zon schijnt, de groente ligt klaar om gesneden te worden en ik heb een overdosis aan groene kruiden in huis. Het recept voor deze Libanese bonensalade vind je hieronder!
Wat is er Libanees aan deze bonensalade?
Deze bonensalade bestaat uit een flinke dosis peterselie. En laat dit nou net samen met bulgur, tomaat, munt, ui, citroensap en olijfolie de basis zijn voor tabouleh (of taboulé). Een bekend Libanees gerecht. Tabouleh wordt in Libanon vaak als bijgerecht gegeten, maar doet het ook prima als volledige maaltijd.
Deze bonensalade is geïnspireerd op dit Libanese gerecht, aangevuld met de nodige bonen om er een lekkere vullende en gezonde salade van te maken. Op de bulgur na. Deze heb ik weggelaten, omdat ik de salade tijdens de lunch heb gegeten en het anders net iets te vullend zou zijn.
Deze vegan bonensalade is zo gemaakt. Binnen 15 minuten staat de salade op tafel.
Ingrediënten voor 3-4 personen:
- 1 blik kikkererwten – uitgelekt en afgespoeld
- 2 blikken kidneybonen – uitgelekt en afgespoeld
- 1 rode ui – in blokjes
- 3 stengels bleekselderij – in kleine reepjes
- 1 komkommer – in blokjes
- 1 tomaat – in blokjes
- bos peterselie – fijngehakt
- handjevol munt – fijngehakt
- 3 teentjes geperste knoflook
- snuf peper en zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
Bereidingswijze van de bonensalade:
- Meng in een grote kom alles door elkaar, behalve de laatste 4 ingrediënten (knoflook, olijfolie, citroensap en peper en zout – dit is om de dressing te maken).
- Maak ondertussen de citroendressing van de resterende ingrediënten. Mix de ingrediënten goed door elkaar en giet de dressing over de bonensalade. Meng de dressing door de salade en je eigenlijk al klaar. Zo simpel is het.
- Je kunt de salade à la minute maken of de avond van tevoren, als je geen zin hebt om op de dag zelf in de keuken te staan.
Een vullende salade die eigenlijk alleen maar uit groenten en peulvruchten bestaat. Ik weet het zeker: Dit recept is een blijvertje. 💁🏼♂️
Tip: als je deze vegan bonensalade combineert met bulgur heb je een heerlijke avondmaaltijd voor 3 tot 4 personen.
Ga jij deze bonensalade binnenkort ook maken? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept. Eet smakelijk! 🥗
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
7 leuke geiten 🐐🐐
Ha Billy,
Vandaag de salade gemaakt, was heerlijk! Thanks voor het recept.
Grtz,
Ed
Hoi Billy, heb de salade nu een paar keer gemaakt. Ideaal met dit warme weer, heerlijk! Na een dag in de koelkast smaakt de tweede rond nog lekkerder vind ik.
Compliment voor je site trouwens, keep on the good work!
Groeten Gert
Bedankt Ed & Gert, wat leuk om te horen! Hier staat de salade ook regelmatig op tafel. 🙂
Topper deze salade! Gezond en makkelijk te maken. Ook handig om mee te nemen naar werk voor de lunch. Deze ga ik zeker vaker maken,
Groetjes,
Mireille
dit was een heerlijke salade, dank je voor het recept!
Heerlijk! Hoe lang zou ik deze salade kunnen bewaren?
Ik verwacht dat je de salade zeker 3-4 dagen in de koelkast kunt bewaren. 🙂