Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Koel blijven én doorslapen met een revolutionaire ventilator

Je redding in een warme plaknacht. We testen de tafelventilator uit de Dyson Cool serie, een magische ventilator die bijna buitenaards aandoet door zijn opmerkelijke design.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Weg met de kleffe zomernacht

Een warme zomernacht. Het is benauwd en klef. Je ligt in bed, en je komt niet in slaap. Te warm, geen bewegende lucht. Geen punt, je pakt je ventilator erbij. Je valt uiteindelijk in slaap, maar je slaap niet goed. De ventilator maakt een rotherrie. Bovendien blijft hij de hele nacht doorblazen, waardoor je ‘s ochtends wakker wordt met een been als een blok ijs.

Dat zou eigenlijk anders moeten. En Dyson heeft ervoor gezorgd dat het ook anders kán.

Dyson Cool ventilator

Deze week mochten we een van de nieuwe Dyson Cool ventilatoren testen, de AM06 tafelventilator. Een hippe ventilator zónder ventilatorbladen. Precies, de lucht komt voort uit een ring. De Dyson AM06 duwt hier onder hoge druk lucht door een nauwe opening. En dankzij het slimme ontwerp trekt deze lucht extra lucht mee, waardoor de ingezogen lucht wordt vermenigvuldigd. Dit wordt Air Multiplier technologie genoemd.

Deze ventilator duwt een constante luchtstroom voor zich uit. En hij maakt ook nog eens nauwelijks geluid. Lekker rustig én lekker koel. Helemaal fijn als je wilt slapen. En weet je wat nog fijner is? Er zit een afstandsbediening bij én er zit een sleep timer op. Zo wordt de ventilator automatisch uitgeschakeld nadat jij in slaap bent gedoezeld. Heel slim.

Verder kan ook deze ventilator ronddraaien, en dat ziet er opnieuw super hip uit, aangezien de hele basis van het apparaat meebeweegt. Het is ook mogelijk om de ventilator een tikkie naar boven of beneden te richten.

En omdat er geen rotorbladen in deze ventilator zitten, is hij ook een stuk veiliger voor wanneer je kinderen en huisdieren hebt rondlopen. Dat, en hij is een stuk makkelijker schoon te maken. Niets is zo vies als stoffige ventilatoren die je verkoelen met vieze lucht vol met ziektekiemen.

Met andere woorden: deze Dyson Cool ventilator is wat ons betreft je beste maatje in iedere hittegolf. Het slimme ontwerp verkoelt goed met weinig energie (zeker in vergelijking met een airco), hij is handzaam, veilig, hygiënisch, goed ontworpen en hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Fijne zomer!

Deze blogpost is in samenwerking met Dyson geschreven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Natasja

  Cool (koel) zeg dat er geen wieken in de ventilator zitten.

 2. 🐐 Yvonne

  Ow….. 300 euro?

 3. 🐐 leukegeit

  Ja, er zijn goedkopere ventilatoren in de markt Yvonne. Dat weten we ook. 🙂 We mochten deze testen en we zijn er echt heel tevreden mee. Stiller dan normale ventilatoren, geen wieken en je kunt er een timer opzetten, zodat je bijvoorbeeld maar een paar minuten of paar uur wilt genieten van een zacht briesje in de nacht. 😉

 4. 🐐 John

  “Een hippe ventilator zónder ventilatorbladen.” Er zitten wel degelijk ventilatorbladen in, deze bezundenzich namenlijk in de “voet” van de Dyson.

 5. 🐐 Wim

  De Dyson AM06 is zeker niet stiller dan een traditionele ventilator. Zelfs op laagste stand hoor je de motor allerlei bijgeluiden maken.Het is een fijne luchtstroom en makkelijke afstandbediening ziet er mooi uit! STIL ZEKER NIET!!!

 6. 🐐 Nicky

  Hoeveel graden kan deze koelen?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate