Open over geld #7 – financiële situatie van Kim

Vandaag mogen we een kijkje nemen in de financiën van Kim. Ze woont samen met haar man en hun zoon van 4 maanden. Hieronder lees je alle details van haar inkomsten en uitgaven en de nodige bespaartips die ze voor ons heeft.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Inzicht inkomsten & uitgaven

Voor deze rubriek open over geld kunnen bezoekers via deze vragenlijst hun financiële situatie met ons delen. Het zijn een aantal vragen over hun inkomsten, uitgaven, bespaartips en hun zwakke plek waar ze voor hun gevoel (nog) teveel geld aan uitgeven.

We zouden het erg leuk vinden als je ook de tijd wilt nemen om de vragenlijst in te vullen. Het staat vrij om je hele naam in te vullen, enkel de initialen of dit veld open te laten (anoniem), zodat dit mensen niet weerhoudt om de vragenlijst in te vullen.

Wil je een kijkje nemen bij de eerdere edities? Bekijk deze dan zeker hier. Vorige keer kon je lezen dat P. uit Utrecht zo’n 3-4 keer per jaar op reis gaat én ook nog eens maandelijks behoorlijk wat geld kan sparen.

Vandaag is het de beurt aan Kim om haar financiën met ons te delen. Ze woont samen haar man en hun zoon van 4 maanden. Zelf vind Kim de vaste lasten aan de hoge kant, maar ze zit er wel bovenop om te kijken of hier op bespaard kan worden. Hieronder lees je alles over haar financiële situatie. ⬇️

1. Hoe ziet je woonsituatie er uit?

Ik woon samen met mijn vriend en onze zoon van 4 maanden.

2. Hoeveel uur per week werk je?

Ik werk drie dagen per week (één van die dagen is gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof), mijn vriend werkt 4,5 dag.


Bestel Kom maar op via Bol.com

3. Huishoudelijke uitgaven – hoe hoog zijn jouw uitgaven per maand?

  • Hypotheek – 892 euro
  • Gas/water/licht – 175 euro (dat is meer dan nodig, maar zo krijgen we eens per jaar zo’n 800 euro terug. Spaarpotje!)
  • Verzekeringen (alles bij elkaar) – 300 euro. Ik wil graag volgend jaar ons eigen risico verhogen zodat we kunnen besparen op onze zorgverzekering.
  • Gemeentelijke belastingen – 90 euro
  • TV/internet/Netflix/telefoon – 120 euro. TV, internet, twee mobiele telefoons waarvan één sim-only en een luxe model voor de gadgetfreak en een gedeeld Netflix account.
  • Boodschappen – 300 euro
  • Benzine/OV-kosten – 60 euro voor de auto waarin mijn vriend rijd, 60 euro voor mijn treinkaartjes.

Overige uitgaven

  • Yoga – 37,50 euro per maand
  • Goede doelen – 10 euro per maand
  • Kinderopvang – 200 euro per maand

4. Hoe hoog zijn de inkomsten?

Er komt zo’n 4000 euro per maand binnen. Dat is exclusief vakantiegeld en jaarlijkse teruggaaf van de hypotheekrenteaftrek.

5. Hoeveel geld wordt er maandelijks gespaard?

Ten minste 600 euro per maand.

6. Wat is de zwakke plek in je financiën?

We zouden minder vaak avondeten moeten bestellen. Nu ik na mijn zwangerschapsverlof weer werk doe ik wat trouwer aan meal preppen, maar dat is even oefenen.

7. Bespaar je op bepaalde vaste lasten?

Wij eten altijd wat in de aanbieding is en ook bij de drogist wacht ik op aanbiedingen (luiers tweede gratis is echt de moeite). Ik wil graag besparen op internet en televisie, maar dat krijg ik er hier in huis (nog) niet doorheen.

Meer tips om geld te besparen op je vaste lasten – dat lees je hier!

8. Op welke lasten zou je nooit willen besparen?

Ik vind mijn yoga erg belangrijk, mijn vriend wil persé kunnen blijven autorijden. Beiden zijn niet nodig in ons huishouden, maar wel fijn.

9. Hoe organiseer je de rekeningen en betalingen?

Wij hebben ieder een eigen betaal- en spaarrekening en ook een gezamenlijke rekening. We hebben ieder maandelijks zo’n 500 euro zakgeld, dat gaat niet naar de gezamenlijke rekening. Voorlopig houden we dit zo.

Ik ben spaarzamer, mijn vriend houdt van uitgeven. Ik wil niet dat al mijn zuurverdiende centen naar de gezamenlijke rekening gaan, haha! We sparen samen natuurlijk ook, voor ons huis, vakanties, en onze zoon heeft een aparte spaarrekening gekregen.

10. Welke financiële tip zou jij de lezers van leukegeit willen geven?

Houd in de gaten wat je vaste lasten zijn. Die van ons zijn momenteel vrij hoog, maar ik zit er bovenop. Als ik kan schaven doe ik dat direct.


Bedankt voor het delen van je financiële situatie Kim! Wat fijn om een kijkje te hebben mogen krijgen in jullie financiën. Slim om een spaarpotje op te bouwen bij de energieleverancier, 800 euro is erg meegenomen. 🙂 De tip in dit artikel om 1000 euro te sparen is trouwens ook een goede. Blijft altijd van toepassing en extra geld op de spaarrekening is altijd een geruststellend idee.

Laat zeker even een reactie achter hoe jij je financiën beheert en of jij dingen anders aanpast of juist niet. We zijn heel benieuwd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Marleen

    Nederlandse gewoonten met Vlaamse gewoonten is eerder moeilijk. Wat is ” meal preppen “? Ook een jong gezin vergelijken met 2 gehuwde gepensioneerden is niet relevant. Maar ik doe graag mee.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate