Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 hippe huishoudgadgets die rechtstreeks uit de toekomst komen

Het huishouden eenvoudiger maken - daar worden we blij van. Vandaag hebben we 5 toffe huishoudgadgets gevonden die we wat ons betreft maar al te graag omarmen in huis. Laat de toekomst maar komen!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Het ouderwetse huis van de toekomst

Ik ben weleens door een huis van de toekomst gelopen, maar hier werd ik niet echt weggeblazen van alle hippe technologie. Het bleef bij een gordijn dat automatisch werd geopend of het spelen van een spelcomputer geprojecteerd op een beamer scherm. Toegegeven, het is ook alweer een tijd geleden dat ik zo’n huis van de toekomst heb bezocht.

Het lastige is dat er gewoon zoveel veranderd in zo’n korte tijd. Je kunt haast niet voorstellen hoe huizen er over 10 jaar uit zullen zien. Qua inrichting hoeft er misschien niet veel te veranderen, maar denk eens terug aan hoe jouw huis er 10 jaar geleden uitzag? Veel huishoudens zijn tegenwoordig voorzien van een Toon of Nest slimme thermostaat, de lampen gaan via het WiFi netwerk (zoals Philips Hue lampen), slimme tv’s en zonnepanelen.

Tijd om je 5 futuristische huishoudgadgets te laten zien – die ik graag in ons huishouden wil verwelkomen. 🙂

1. Automatisch was opvouwen machine

Er is dus een apparaat dat de schone was voor je gaat opvouwen. Gaat inderdaad, want het apparaat komt pas in 2017 op de markt. Hoe fancy is dat? Ik kwam het tegen via deze Amerikaanse website en richtprijs voor de zogeheten Foldimate gaat tussen de 700 en 850 dollar kosten.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=swNgjX0xHC8

2. Japans toilet in je eigen huis

Japan staat bekend om zijn vele geautomatiseerde apparaten – denk aan vele soorten vending machines en werkende robots in restaurants. Vorig jaar was ik in Tokyo en heb ik kennis gemaakt met het Japanse toilet. Wat een geweldige uitvinding is dat.

Een verwarmde toiletbril, gezellig muziekje als je doortrekt en een automatische waterspray – warm of koud – zodat je geen toiletpapier meer nodig hebt. Overbodig? Misschien, maar ik weet zeker dat het je toiletbezoek nog prettiger zal maken. 😉

japans toilet

3. Huishoudrobots overal

De meeste trendwatching websites zijn het erover eens dat robots het steeds meer gaan overnemen in huis. Alhoewel wij nog steeds blij zijn met onze robotdweil, is dit slechts het begin van het huishouden van de toekomst. Een robot om je ramen te zemen en één die kleine reparaties in huis voor je uitvoert zijn onderweg.

4. Smart home voor je huis en voor je gezondheid

Een smart home is een huis dat uitgerust is met geavanceerde automatiseringssystemen met een geavanceerde monitoring en controle over de functies in het huis waar je woont.

Voorbeelden van een smart home: regeling van licht en de temperatuur (gebeurt nu al – maar gaat nog verder ontwikkeld worden), multimedia, werking van ramen en deuren en de veiligheid hiervan en de mogelijkheid om je voorraden automatisch bij te vullen (zoals slimme koelkasten).

5. Powerwall accu voor zelfopgewekte energie in je huis

Het opslaan van zelf opgewekte energie wordt mijn inziens één van de belangrijkste innovaties de komende tijd. Tesla -je weet wel van die elektrische auto’s- heeft een powerwall accu voor je opgewekte energie thuis aangekondigd. De Powerwall van Tesla is een batterij waarin je energie van zonnepanelen kunt opslaan. Nu gaat er veel energie verloren wanneer zonnepanelen meer energie opwekken dan in een huis wordt verbruikt.

Deze gaat tussen de 2600 en 3100 euro kosten – hoop geld. En ik verwacht eerlijk gezegd ook wel dat meer bedrijven hierop gaan inspelen.

powerwall accu tesla

Maar het belangrijkste van alles is natuurlijk dat er een apparaat (of robot) op de markt gaat komen die de vaatwasser voor je uitruimt. 😉

Wat verwacht jij dat de toekomst gaat hebben op huishoudgebied?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Mathé

  Klinkt allemaal leuk, maar ook ontzettend energieverslindend… Ik geloof niet dat dit de toekomst is voor onze planeet. Ik plooi rustig zelf mijn was verder op en zing zelf wel een liedje als ik doorspoel 😉

 2. 🐐 Billy

  Haha, meezingen is natuurlijk ook een leuke manier. 😉 Maar of het de toekomst is voor onze planeet, dat weet ik ook niet. Maar met voldoende zonnepanelen op je dak en de juiste keuzes in apparaten thuis (dus niet overal maar een apparaat voor aanschaffen), dan hoeft het allemaal niet zo erg te zijn lijkt me. Een robotstofzuiger als voorbeeld kan een goed alternatief zijn voor regulier stofzuigen (en kost niet persé meer stroom).

 3. 🐐 Mathé

  Hahaha… idd, stofzuigen doe ik liever niet zelf, ipv de stofzuiger is de robotstofzuiger dus wel welkom! Maar ik denk graag na over energie en milieu, en zonnepanelen zijn niet altijd de oplossing (vergen bv veel energie om gemaakt te worden in vgl met rendement en levensduur).

  Een handige tip, ga eens lezen op “Lowtech Magazine”, een online blog over zin en onzin van moderne technologie en oude oplossingen voor gelijkaardige problemen. Een beetje technisch af en toe (geschreven door een gepassioneerde ingenieur en ik ben een techneut) maar heel waardevol. Het doet je toch anders kijken naar onze wereld die hypertechnologisch is geworden.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate