Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Snelle en slimme manieren om geld te verdienen zonder te werken

In dit artikel lees je mijn snelle en slimme manieren om geld te verdienen zonder te werken. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van je huis verhuren. Een andere bekende mogelijkheid van passief inkomen is online ondernemen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Passief inkomen – geld verdienen zonder te werken

Iedereen heeft bepaalde oordelen over geld. “Als je maar hard genoeg werkt, dan kom je er vanzelf” – is er zo één van. Hierdoor vallen we steeds terug in chaos en drukte van het leven, waardoor veel mensen tegenwoordig een burn-out krijgen. Geld verdienen zonder te werken klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan echt.

Zo vertelde ik eerder al eens hoe het een vriendje van vroeger is gelukt om tijdens Koninginnedag geld te verdienen zonder te werken. Door simpelweg een tukkie te doen op de grond ontving hij een bak vol muntjes. Ditzelfde geld gaf hij vervolgens in één dag weer uit aan snoep & speelgoed, maar dat terzijde.

Dit voorbeeld neem ik graag mee als ik kijk naar mijn eigen werk. Want hoewel ik het leuk vind om te werken,  vind ik het ook fijn dat ik een keer vrij kan zijn op dagen dat ik niet kan of wil werken.

Dit zogenoemde passief inkomen is geld dat je verdient waar je niet steeds voor hoeft te werken. Je hoeft geen directe uren te maken om geld te verdienen.

Hieronder laat ik je zien hoe eenvoudig je dit ook zelf voor elkaar krijgt, terwijl jij vervolgens lekker kunt doen wat je zelf wilt.

Snelle en slimme manieren om geld te verdienen zonder te werken

Gelukkig zijn er genoeg dingen die je direct kunt doen om geld te verdienen. Zonder dat het als werk voelt.

Zoals met alles in het leven kosten dit soort manieren vaak wel iets van je tijd. Alleen het fijne van een-zo-goed-als-passief-inkomen is dat het niet eens in de buurt komt van werken. Althans, zo denk ik erover. 😇

Hieronder een lijstje met dingen waar je direct mee kunt beginnen:

 • Maak werk tijd om je huis te verduurzamen. Plaats zonnepanelen, een zonneboiler en misschien wel een lucht-warmtepomp op je dak. En maak van je huis isoleren een topprioriteit. Al met al een flinke investering, maar je energiekosten zullen aanzienlijk dalen. Er zijn verschillende subsidiepotjes beschikbaar.
 • Verhuur je auto of (een deel van) je huis. Meld je auto of kamer/huis aan op een online platform en je kunt behoorlijk wat geld verdienen zonder te werken (zoals Snappcar en Airbnb). Met name interessant als je niet al te gesteld bent op je privacy.
 • Zet spullen die je niet meer gebruikt te koop. Tweedehands kleding kun je verkopen (en kopen) via het populaire Vinted. De rest van de spullen van waarde kun je te koop zetten op Marktplaats. Maak een korte en bondige omschrijving, een aantal mooie foto’s en de kans is groot dat de spullen snel zijn verkocht.
 • Heb je enig verstand van beleggen én voldoende vermogen om een deel van je geld voor een langere periode weg te zette? Dan kan beleggen een goede investering zijn voor de lange termijn. Zo beleg ik vooral bij DeGiro, en heb ik onlangs een artikel geschreven als je nieuw bent met beleggen.
 • Is het voor je gevoel tijd voor een salarisverhoging? Vraag je werkgever er dan om en kijk wat er mogelijk is. Nee heb je, ja kun je krijgen. Stel dat je 5% meer gaat verdienen – dit is gratis geld dat je eerst anders niet had gehad.

Een andere benadering om niet te hoeven werken voor geld is door te kijken hoeveel je kunt besparen. Ik weet het – saaie kost, en toch wil ik je meenemen naar een aantal besparingen die veel geld hebben opgeleverd:

  • Een goede vriendin stapte een paar jaar geleden over van autoverzekering. Ze bespaarde 50(!!) euro per maand. Oftewel 600 euro per jaar. Tijd: 10 minuten om alles te regelen (check hier).
  • Laatst kwam ik erachter dat ik abonnementen had op wel 5 streaming diensten. Inmiddels heb ik nog maar 2 abonnementen, waardoor ik 18 euro per maand bespaar. Geen flinke besparing misschien, maar het levert me wel ruim 200 euro per jaar op.
  • Loopt je telefoonabonnement ten einde? Kijk dan hoeveel geld je bespaart als je overstapt op een sim-only abonnement. Scheelt vaak meerdere tientjes per maand.

Mijn hoofdtip – begin een blog

Zoals ik in het begin van dit artikel al vertelde verdien ik mijn geld met bloggen. Op Leukegeit.nl schrijf ik al jaren over onderwerpen die me interesseren – zoals duurzaamheid, financiële vrijheid, minimalisme en deel ik plantaardige recepten. Mijn blog trekt maandelijks meer dan 300.000 bezoekers, maar zoals met alles begon ik met slechts een handjevol mensen die mijn artikelen lazen.

Inmiddels verdien ik het gros van mijn inkomsten door er niet direct voor te werken. Het zijn inkomsten die passief zijn. Denk aan advertenties, affiliate inkomsten en eigen online producten. De advertenties verschijnen automatisch en verdwijnen niet na een werkdag en mijn online producten blijven de hele dag beschikbaar, zonder dat ik de hele dag achter mijn laptop hoef te zitten.

Dat klinkt vrij rooskleurig, maar een blog opzetten en opbouwen kost veel tijd. Je kunt er uiteindelijk wel geld mee verdienen zonder je drie slagen in de rondte te hoeven werken.

Wil je direct aan de slag? Wacht dan niet langer. Bekijk via deze link of de domeinnaam nog beschikbaar is en registreer het domein met WordPress hosting erbij. In korte tijd heb je voor een paar euro per maand je blog al in de lucht. Voor meer tips om te beginnen met bloggen verwijs ik je graag door naar mijn eerdere artikel.👌

Nu snap ik goed dat alle bovengenoemde manieren niet voor iedereen zijn weggelegd. Het kan dan ook knap lastig zijn om je volledige inkomen te verdienen zonder er ook maar direct voor te hoeven werken. Het heeft mij de nodige jaren geduurd om te komen waar ik nu ben, maar ik ben nu wel op een punt gekomen dat ik alleen maar de dingen kan doen waar ik blij van word.

Neem het stapje voor stapje en kijk welke eerste stap jij vandaag nog kunt zetten.

Wat drijft jou? Wat vind je écht leuk om te doen? Zoek eens uit of je hier een (deels) passief inkomen uit kunt halen. Op deze manier komt geld verdienen zonder te werken steeds meer in de buurt.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Caroline

  Beste Billy,
  Begin dit jaar heb ik me aangemeld voor de nieuwsbrief mede om het excell bestand te kunnen gebruiken om mijn financiën dit jaar goed in de gaten te houden. Dit bestand kan ik nergens vinden. Waar kan ik het downloaden?
  Dank je wel alvast.
  Groet van Caroline

 2. 🐐 Billy

  Hi Caroline, bedankt voor je bericht. Als je je inschrijft voor de Leukegeit nieuwsbrief, ontvang je inderdaad het gratis Excel bestand. Vreemd dat je dit niet hebt ontvangen. In je mailbox zul je het bestand toegestuurd krijgen.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate