Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomaten en uien met een flinke hoeveelheid kokosmelk hebben ervoor gezorgd dat deze geroosterde tomatensoep een favoriet is geworden onder mijn soepen. Bekijk hieronder wat je er allemaal voor nodig hebt.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Geur van tomaten uit de oven

Afgelopen week kwamen mijn schoonouders bij ons eten en wilde ik als voorgerecht een tomatensoep serveren. Normaal fruit ik tomaten, knoflook en ui aan in de pan, maar voor deze versie heb ik de tomaten geroosterd in de oven. Al na 10 minuten begon het in huis zo lekker te ruiken, dat beloofde wat.

En inderdaad – de soep is lekker geworden. Erg lekker. De toevoeging van een scheutje yoghurt en wat blaadjes koriander maken deze geroosterde tomatensoep een soep die je het liefst in portie wilt verdubbelen. Zo kun je er de volgende dagen van blijven genieten.

tomatensoep recept


Bestel Kom maar op via Bol.com

Wat heb je nodig?

Hoeveelheid: 4 flinke kommen soep
Voorbereiding: 15 minuten
Oventijd: 90 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Deze soep van geroosterde tomaten en uien is lekker het hele jaar door – of je de soep nu warm of koud eet. It’s up to you. 🙂 Je bent al met al snel klaar met de voorbereidingen, het is het roosteren van de uien en tomaten dat voornamelijk de meeste tijd in beslag neemt.

Dit zijn de ingrediënten:

  • 1,5 kg rijpe tomaten, gehalveerd
  • 3 uien, in parten
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1/2 Spaanse peper, in dunne ringen
  • 2 blikken kokosmelk (totaal 800 ml)
  • 300 ml tomatensap
  • klein bosje verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • grof zeezout
  • optioneel: scheutje yoghurt

tomaten roosteren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Leg de tomaten en uien in stukken op een bakplaat en giet er twee eetlepels olijfolie over. Rooster de tomaten en uien in de oven voor 90 minuten, totdat ze donker kleuren en wat verschrompeld zijn.
  3. Fruit ondertussen in een soeppan met een eetlepel olijfolie de knoflook, gemberpoeder en Spaanse peper aan. Blijf roeren voor ongeveer 2 minuten en voeg de tomatensap toe, kokosmelk en koriander toe.
  4. Breng dit rustig aan de kook voor een kleine 10 minuten. Voeg hierna de sojasaus en de geroosterde tomaten en uien toe samen met het vocht van de tomaten.
  5. Laat de soep iets afkoelen en pureer de tomatensoep vervolgens tot een gladde massa.
  6. Breng de soep op smaak met wat grof zeezout en verdeel de soep over de kommen. Garneer met een scheutje yoghurt en wat verse blaadjes koriander.

geroosterde tomatensoep

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate