Laatst maakte ik deze regenboog wraps voor de lunch en ik werd er zo blij van dat ik het recept met je moest delen. Bekijk het recept van gevulde wraps met een palet aan smaken en kleuren.
Wraps met bonen, avocado én rode kool
Regelmatig haal ik volkoren wraps in huis en vul ik de wraps met groente die ik in huis heb liggen. Vaak blijkt dit een perfect lunchgerecht. Kopje thee erbij, niks meer aan doen.
En zo nu en dan neem ik van tevoren iets meer tijd om een recept uit te denken. Zo is dat ook met deze gevulde regenboog wraps. Het is een makkelijk recept geworden die snel op tafel staat. Boordevol smaak en je krijgt er een regenboog aan kleuren op je bord voor terug.
Ingrediënten:
Dit heb je nodig voor 4 gevulde wraps. Binnen een kwartier staat dit gerecht op tafel, ideaal om eens te lunchen zonder brood.
- 4 volkoren wraps (medium grootte)
- 1 avocado
- 1 rode ui – fijngesneden
- 1 blikje zwarte bonen – afgespoeld
- 200 gram gesneden rode kool
- 2 geraspte wortels
- flinke hand koriander – grof gehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje zout
- optioneel: snufje chilipoeder
- 2 eetlepels (appel cider) azijn
Bereidingswijze:
- Meng in een kom de olie, appel cider azijn, zout, chilipoeder, geraspte wortel, koriander en rode kool door elkaar.
- Prak in een andere kom de avocado samen met de zwarte bonen fijn. Er mogen best nog wel wat grove stukken in zitten voor de bite. Voeg de blokjes rode ui toe en meng nog even door elkaar.
- Verwarm de wraps boven het vuur (of in een koekenpan) en bedek de wraps met de vulling. Begin met een laagje avocado & bonen. En leg hier bovenop een flinke hoeveelheid vulling van de rode kool. Rol de wraps op en snijd de wraps doormidden.
Ik vind het altijd lekker om op het einde de wraps nog even kort aan te bakken in een koekenpan. De wraps worden zo nog iets krokanter, daar hou ik van. 🙂
Heb je een keer geen inspiratie? Maak dan binnenkort zeker eens deze gevulde wraps als lunch. De wraps zijn snel gemaakt en zitten boordevol smaak.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
3 leuke geiten 🐐🐐
Ben nu aan het lunchen met deze wrap, maar dan zonder de rauwe ui, want daar hou ik niet van.
Lekkere smaakcombinatie en lekker knapperig. En meteen extra groenten binnen.
Deze ga ik vast vaker maken.
Goedemiddag,
Wil deze van het weekend gaan maken maar hoeveel gram zwarte bonen is het blik?
Groetjes Janet
Hi Janet, voor dit recept heb ik een blik bonen van 400 gram gebruikt. Eet smakelijk alvast!