Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Kleuren in huis kiezen – 5 tips

Ben je aan het verbouwen of ben je de kleuren op je muren in huis zat? Nieuwe kleuren in huis kiezen is meestal niet zo eenvoudig als gedacht. Wij geven je een aantal tips voor het kiezen van kleuren in huis.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Maak een stijlmap om de juiste kleuren in huis te kiezen

Knip foto’s uit en maak foto’s van spulletjes die je graag in jouw huis ziet. Inspiratie vind je overal: in interieurboekjes, VT Wonen, vakantiefoto’s, een boekje van de bouwmarkt. Of verzamel ideeën op de meest ongebruikelijke plaatsen: in een oud tweedehandswinkeltje, een leuk restaurant, tentoonstellingsruimte of van die opkomende plekken ergens in de stad. Hier kun je echt de leukste ideeën verzamelen voor nieuwe kleuren in huis.

Maak van alles wat je hebt verzameld een mooie collage. Deze stijlmap kun je gebruiken als basis en inspiratiebron voor je persoonlijke kleurenpallet in je huis.

Advies van vrienden

Vraag advies aan vrienden waarvan jij vindt dat zij hun huis leuk hebben ingericht. Meestal zijn ze blij dat ze je verder kunnen helpen. Soms kom je op deze manier tot nieuwe inzichten en kom je tot een kleurencombinatie waar je zelf niet aan gedacht zou hebben.

Simpel houden met drie kleuren in huis

Koop nieuwe accessoires in je huis die in maximaal drie kleurgroepen voorkomen (bekijk de kleurstalen van Flexa). Dit zorgt voor een mooi geheel, zoals bijvoorbeeld een combinatie van bruin, wit en oranje. Als je hier nog een heftige kleur zoals blauw of rood bijvoegt zal het een onsamenhangend geheel aan kleuren in je huis worden. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de kleuren op je muur.

Een idee is om de muren wat lichter te houden, zodat de accessoires het aankleedwerk doen. Hier kun je eindeloos mee afwisselen. Op deze website krijg je handige verf tips – makkelijke tips hoe je het beste kunt verven en een kleurenkiezer.

Geef een meubelstuk een opknapper

Heb je een donkerbruine kast in je huis staan van een overleden familielid of heb je een oude kast gekregen van je moeder, maar kon je dit niet weigeren? En past de kast totaal niet past bij de rest van je spullen? Geef de kast een nieuwe kleur en je zult merken dat je een stuk blijer bent met de kast waardoor het waarschijnlijk zelfs het pronkstuk van de kamer wordt.

Je huis Feng Shui kleuren geven

Een makkelijke manier om volgens feng shui te leven is door een aantal specifieke kleuren in je huis te brengen. Feng shui zorgt voor meer rust, eenheid en harmonie in huis. De kleuren principes van Feng Shui kleuren zijn ondergebracht in vijf elementen met de bijbehorende kleuren:

 • Hout – groen, donker bruin
 • Metaal – wit, grijs, zilver, goud, metallic
 • Vuur – rood, oranje, paars, roze
 • Aarde – geel, beige, zand / aards, licht bruin
 • Water – blauw, zwart

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

 1. 🐐 Simone Detiger

  Je kunt nog dieper op de invloed van kleuren ingaan. Kleuren bestaan uit elektromagnetische golven en hebben ieder een eigen vibratie. Ze zijn een vorm van licht en licht is energie.Afhankelijk van de stemming wisselt de betekenis die een kleur voor iemand kan hebben van moment tot moment.
  Zoals je een boek kunt interpreteren, kun je ook kleuren interpreteren.
  In de Schrijfcreatie ‘Kleuren kunnen je welzijn bevorderen’ van het e-boekazine ‘Genezend lezen’ wordt dieper op de psychologische werking van kleuren ingegaan.
  Met de juiste kleuren kun je de energieën in en om je lichaam in balans brengen en daarmee o.a. je zenuwstelsel beïnvloeden. Hoe dat alles werkt en wat kleuren nog meer voor je kunnen betekenen, lees je in die Schrijfcreatie.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate