Makkelijke maaltijdsalade met zoete aardappel, quinoa en rucola

Ben je op zoek naar een lekkere en makkelijke maaltijdsalade? Dan ben je hier aan het juiste adres. De maaltijdsalade met quinoa, geroosterde zoete aardappel en rucola bestaat uit slechts 6 ingrediënten en staat snel op tafel.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Lekker makkelijk, daar hou ik wel van

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze makkelijke maaltijdsalade met blokjes zoete aardappel en quinoa maar weer eens.

De voorbereidingen voor dit recept nemen slechts een paar minuten van je tijd in beslag. Voor het roosteren van de zoete aardappel dien je alleen wat langer de tijd voor te nemen – in zo’n 35 minuten zijn de blokjes gaar. Deze makkelijke maaltijdsalade is qua smaak en ingrediënten totaal anders dan bijvoorbeeld deze maaltijdsalade die ik eerder heb gemaakt. Beide verschillend in smaak en textuur, maar beide ook zo ontzettend lekker.

Dit recept bestaat dus uit slechts zes ingrediënten – en laat deze ingrediënten nou precies een mooie kleurencombinatie opleveren.  De ingrediënten en bereidingswijze voor deze maaltijdsalade vind je hieronder. Laten we snel aan de slag gaan! 💚


Bestel Kom maar op via Bol.com

vegan maaltijdsalade recept

Ingrediënten:

Aantal: 4 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Oven- en kooktijd: 35-40 minuten

Voor deze lekkere maaltijdsalade heb je niet veel nodig. Je hoeft slechts 6 ingrediënten in huis te halen om 4 mensen deze maaltijdsalade te serveren. En of je de salade warm of koud wilt eten – de keus is aan jou.

  • 2 medium zoete aardappelen
  • 180 gram ongekookte quinoa
  • 75 gram rucola melange
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1-2 eetlepels maple syrup
  • 4 eetlepels nutritional yeast (edelgistvlokken)
  • optioneel: 1-2 eetlepels water

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bedek de bakplaat alvast met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel (met of zonder schil) in blokjes en verdeel over de bakplaat. Rooster de blokjes zoete aardappel in de oven voor zo’n 35-40 minuten. Keer de zoete aardappel halverwege om.
  3. Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de verpakking.
  4. Meng in een kom de mosterd, maple syrup en nutritional yeast door elkaar. Voeg optioneel water toe om de dressing wat dunner te maken.
  5. Hussel de dressing, samen met de zoete aardappel, quinoa en rucola door elkaar en verdeel de maaltijdsalade over de borden.

maaltijdsalade recept

Met slechts een handjevol ingrediënten is deze makkelijke maaltijdsalade in een fluitje van een cent gemaakt. Boordevol geroosterde blokjes aardappel, quinoa en rucola. 🥬

Ik ben heel benieuwd of je deze makkelijke maaltijdsalade binnenkort ook gaat maken. Laat zeker een reactie hieronder achter of via Instagram. Dat zou ik onwijs leuk vinden! 😃

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Lisa

    Tof recept idee, maar het valt voor mij af omdat de oven zo lang gebruikt moet worden.

  2. 🐐 Lucina

    Leuk recept, ik wil deze opslaan op Pinterest maar dat lukt niet, want er zijn dan geen afbeeldingen beschikbaar. Dat heb ik eigenlijk bij alle recepten van deze site – als ik ze op Pinterest wil opslaan (zodat ze ook onder mijn volgers bekender kunnen worden) krijg ik er geen foto bij. Ik kan dit recept ook niet terugvinden op jouw persoonlijke Pinterest bord, Billy. Is hier een oplossing voor?

  3. 🐐 Billy

    Hi Lucina, wat gek! Ik ervaar hier zelf geen problemen mee. Gebruik je een speciale plugin om het recept op Pinterest te plaatsen?

    Als je naar mijn bord op Pinterest gaat, dan zie je al mijn pins staan, ook van deze maaltijdsalade (https://nl.pinterest.com/pin/822681056924117570/).

  4. 🐐 Marjan

    In Finland en ver verwijderd van de supermarkt en dus rucola. Volgens mij is het ook lekker met een mix van blad van Oost-Indische kers, jong paardebloemblad en heel jonge zevenbladblaadjes. Die laatste komen het hele jaar steeds weer opnieuw de grond uit. Ze moeten echter wel heel jong en glanzend zijn, dan smaken ze. Het blad van de O I kers is lekker pittig, jong paardebloemblad lekker mals en een beetje bitter en het zevenblad weer iets neutraler. De echte durfal kan er brandneteltopjes bij doen. In het geheel gaat het effect van branden verloren, maar pit geeft het wel. Smakelijk!

  5. 🐐 Lucina

    Hi Billy, ik gebruik gewoon Google Chrome, en dan klik ik op “delen” en dan via de Pinterest app. Dan zijn er dus geen afbeeldingen beschikbaar om te delen. Maar heb hem nu van jouw Pinterest bord gepikt, thanks!!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate