Geroosterde paprikasoep met zoete aardappel

Geroosterde paprikasoep met zoete aardappel

Paprika’s zijn altijd zó kleurrijk. Ik word alleen al blij om naar de verschillende kleuren te kijken. In dit recept gebruik ik zowel rode als gele paprika’s, samen met de zoete aardappel zorgt het ervoor dat de paprikasoep uiteindelijk een oranje kleur krijgt. Als dat geen feestje is, dan weet ik het ook niet meer.

Verse spring rolls met hoisin saus

Verse spring rolls met hoisin saus

Spring rolls maken is zo leuk om te doen en zo makkelijk. Een leuke bijkomstigheid is dat spring rolls ook nog eens gezond en héél erg lekker zijn. Het kan haast niet fout gaan. Benieuwd waarmee ik de vegan spring rolls heb gevuld en hoe je mijn hoisin saus maakt?

Vegetarische erwtensoep (+ video)

Vegetarische erwtensoep (+ video)

Erwtensoep is zo’n typisch gerecht wat je eigenlijk alleen in de winter eet. Oké, Unox blikken erwtensoep verkopen ze het hele jaar door, maar zeg eens eerlijk: Je maakt erwtensoep toch wel gewoon zelf? Met mijn eigen versie maak je in een mum van tijd deze vegetarische erwtensoep helemaal from scratch.

1 reactie
Melanzane aubergine lasagne – met Parmezaanse kaas

Melanzane aubergine lasagne – met Parmezaanse kaas

Melanzane is een soort lasagne, maar dan zonder lasagne bladen. Een voornamelijk op groente gebaseerde lasagne met ‘bladen’ van gegrilde aubergine. En om de melanzane niet al te gezond te maken, heb ik een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas aan dit gerecht toegevoegd. En het fijne is: het is nog eens makkelijk te maken ook. 🙂

Vegaburger met linzen en champignons – thumbs up

Vegaburger met linzen en champignons – thumbs up

Het lijkt wel alsof ik niks anders meer eet: De afgelopen twee weken was ik in de ban van vegaburgers. Burgers van portobello, aubergine, zwarte bonen en gisteren een vegaburger met onder andere linzen en champignons. Maar met het zomerweer van de afgelopen weken is dit dan ook dé ideale maaltijd. Een kleffe burger die fris, easy-to-make en vegatastisch is.

24 reacties