Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Portobello vegaburger – niks schimmelachtigs aan

Nu de zomer in aantocht is, wordt mijn craving naar een vette hap steeds groter. Met regelmaat staat er nu dus thuis een lekkere vegaburger op het menu. Afgelopen week maakte ik deze portobello burger met een dikke plak geitenkaas on top. Wist je trouwens dat één portobello burger slechts 17 calorieën bevat? Des te meer reden om deze low-calorie-burger eens te gaan uitproberen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

portobello recept vegaburger

Ingrediënten voor deze portobello burger

Lekker recept voor een vegetarische burger met portobello’s en geitenkaas. Geen krampende maag na het eten, maar een heerlijk voldaan gevoel.

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Aantal personen: 2

  • 4 portobello’s
  • 2 hamburger broodjes (of harde broodjes)
  • 2 rode uien
  • 1 tomaat
  • 1 hand gewassen bladspinazie
  • 2 plakken geitenkaas (totaal zo’n 100-150 gram)
  • Zure mayonaise
  • Ketchup
  • Kerriepoeder

& hoe maak je deze vega burger:

  1. Zet een grillpan op middelhoog vuur en grill hier de portobello’s gaar op zo’n 7 minuten per kant. Voeg bij de laatste minuten op twee van de vier portobello’s de geitenkaas toe en laat deze rustig zacht worden.
  2. Snijd ondertussen de rode uien in ringen en laat deze ook nog even kort grillen.
  3. Snijd het broodje doormidden en bedek de onderkant van het broodje met een laag bladspinazie en een flinke eetlepel saus (zie bereiding hieronder). Leg een met geitenkaas beklede portobello op de saus en leg de andere portobello erop. Maak het af met wat tomatenschijfjes en voila, je burger is klaar!

Hoe maak je de saus:

  1. Doe twee eetlepels mayonaise en ketchup in een kommetje en voeg 1 theelepel kerriepoeder toe. Snijd de overgebleven gegrilde rode ui in kleine stukjes en voeg deze toe bij de saus. Meng alles met een lepel goed door elkaar en je saus is klaar.

Een kleine kanttekening: De burger is wel wat lastig eten (lees: te groot), dus ik heb uiteindelijk het broodje opengeslagen en hier alles over verdeeld. Dat ging gelukkig een stuk makkelijker, maar my oh my – dit recept is echt smullen!

portobello vegaburger
vegaburger portobello recept

Voor bij de burger – een pittige maïs salade

Ondanks dat de burger geen vlees bevat bevat het gerecht door de geitenkaas, het broodje en de saus toch nog behoorlijk wat calorieën bevatten.

Ik heb er een pittige, frisse salade bij gemaakt om de gezond-ongezond verhouding weer wat in balans te brengen. 😉

  • Blikje maïs
  • Een flinke hand kervel en peterselie uit eigen tuin
  • Halve Spaanse peper

Laat de maïs uitlekken en snijd ondertussen de kervel, peterselie en Spaanse peper klein. Hussel alles goed door elkaar en je hebt een simpele, maar gezonde side-salade voor naast je burger. maissalade

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate