Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

10 geweldige tips van professionele schoonmaakhelden

Hotelkamers zijn altijd spik en span: hoe doen ze dat toch? Wij voelden professionele schoonmaakhelden aan de tand en hebben 10 geweldige tips weten te ontfutselen. Lees snel verder!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Trek oude kleren aan

Professionele schoonmakers staan niet in hun nieuwe kloffie de vloer te boenen en de ramen te lappen. Nee – zij dragen speciale outfits die goed passen bij deze dirty job. Zo hoeven zij geen moment bang te zijn dat het schoonmaken hun (vieze!) sporen nalaat. Duik dus je kledingkast in, kies een oud setje kleren en bombardeer deze tot dé schoonmaakoutfit van de komende tijd.

2. Eerst opruimen – dan schoonmaken

Als je voor veel geld iemand inhuurt om je huis schoon te maken, zorg je ervoor dat hij of zij overal bij kan. Nu jijzelf je eigen schoonmaakheld bent, pak je het op dezelfde manier aan. Eerst ruim je alle kranten, prullaria en rondslingerende kleding op, vóórdat je begint met het vieze werk – het schoonmaken.

3. Kwaliteit is het halve werk

Beginnen met goede schoonmaakproducten en ander schoonmaakmateriaal is het halve werk. De echte professionals rommelen ook niet aan met oude doekjes en een vies sopje.

Investeer in goede producten en materiaal, dat scheelt je een hoop onnodig werk. Let bij het kopen van schoonmaakproducten op de ingrediënten, het liefst met zo min mogelijk chemicaliën. Goed voor jouw gezondheid en het milieu.

4. Geef jezelf een schop onder je kont

Dat is eigenlijk best lastig, als ik me zo bedenk. Maar wie werkt, weet dat zijn of haar motivatie niet altijd optimaal is. Of wat dacht je van geen zin hebben? Toch verzet je je zinnen en ga je gewoon aan het werk; je wil immers niet dat je baas ontevreden wordt. Zie jezelf als zowel de baas als de werknemer en probeer de job goed en snel volledig af te maken. Daar pluk je later de vruchten van.

Lees ook: 5 tips voor huishoudelijke uitstellers

5. Multi-tasken in het huishouden

Schoonmaken met een muziekje op, ondertussen met een schuin oog naar de televisie kijken en je ook nog bezig houden met de kinderen; het is niet de meest efficiënte manier van schoonmaken. Probeer je compleet te focussen op de schoonmaaktaken en gebruik je beide handen. Met links kun je sprayen, met rechts afnemen. 3, 2, 1: GO!

6. Teamwork met het hele gezin

Samen doe je meer dan één. Dat weten ook de echte schoonmaakhelden. Ga daarom met je kinderen, partner of huisgenoot aan de slag en verdeel de taken. Het is veel gezelliger en samen ben je eerder klaar. Tenminste – als je gefocust blijft.

7. De juiste schoonmaak volgorde

Begin bij het begin en eindig bij het eind, een eenvoudige, maar efficiënte tip van een professionele schoonmaakster voor de juiste schoonmaak volgorde. Probeer dus achterin de kamer te beginnen en beweeg je langzaam toe naar de deur. Zo maak je zelf niets meer vies en kan je tijdens het schoonmaken ook niets meer vies maken.

8. Eén voor één

Deze tip sluit aan bij de vorige – probeer kamer per kamer af te werken. Ga dus eerst de slaapkamer doen, vervolgens de badkamer en begin dan pas aan de woonkamer. Ga je eerst alles afstoffen en vervolgens alle vertrekken stofzuigen, dan heb je kans dat stof en vuil in en uit loopt. Zonde dus, van al dat harde werken!

9. Droge doek gebruiken

Tijdens het schoonmaken wil je alle viezigheid, en dus ook bacteriën, uit je huis verbannen. Als tip krijgen wij daarom om oppervlaktes droog af te nemen met een doekje. Door een nat doekje te gebruiken, worden er sporen water achtergelaten die een goede bron voor bacteriën zijn. Krijg je grote vlekken niet weg met een droge doek? Maak de oppervlakte die je met een natte doek hebt schoongemaakt dan direct droog met een droge doek.

10. Ruim alles op

Berg alle schoonmaakproducten netjes op en spoel je borstels en doekjes goed uit als je klaar bent. Laat het materiaal drogen en zet de producten terug in de daarvoor bestemde kastjes. Je verlaat immers ook het kantoor niet als je bureau nog een grote bende is.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 JP

    Schoonmaken met een droge doek werkt niet. Een droge doek om stof af te nemen is ideaal. Als je doek te nat is, dan gaat het stof blijven kleven aan het oppervlak en niet aan de doek. Het beste is om een goede microvezeldoek aan te schaffen (niet eentje van de Action) en deze klamvochtig te gebruiken. Hiermee maken wij in kantoren en in hotels alles schoon. De microvezels houden al het vuil vast. Wanneer de doek vuil is, sluiten de vezels zich waardoor het vuil zich niet verder verspreidt. Daarna de doekjes wassen op minimaal 60 graden, zonder wasverzachter! Wasverzachter maakt de vezels van het doekje stuk. Wij maken dus alleen schoon met een microvezeldoekje en een waterspray (zonder schoonmaakmiddelen). Enkele voordelen: beter voor het milieu en beter voor je gezondheid (je hoeft geen doekjes meer uit te wringen)

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate