Deze fluffy brownies met zelfgemaakte salted caramel zijn een genot om te eten. Ik beloof het je. Er gaat meer dan een pakje roomboter in dit recept, dus mijn idee is om meerdere mensen uit te nodigen die met je mee gaan snoepen. Bekijk mijn recept om salted caramel brownies te maken.
Het leven is te mooi om zonder roomboter door het leven te gaan. Alles met mate uiteraard, want ik hou ook bijzonder veel van recepten die wat gezonder zijn. Wat dacht je van dit ei- en boterloze recept om karamel-appeltaart te maken?
Terug naar mijn ongezonde zoete craving. Salted karamel brownies dus. Veel boter, veel suiker en veel karamel. De perfecte combinatie om te serveren op een verjaardag of op te peuzelen in je joggingsbroek op de bank.
Wat heb je nodig voor 20 salted caramel brownies?
- 220 gram roomboter op kamertemperatuur
- 120 gram melk chocolade (of pure chocolade – wat jij het lekkerst vindt)
- 3 eieren
- 250 gram suiker
- 130 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- Een snufje zout
- Optioneel: handje fijngehakte walnoten
- Zelfgemaakte karamel – dit heb je binnen 10 minuten gemaakt
& zo maak je 20 van die goddelijke creaties
- Doe de roomboter en de chocolade in een kom en smelt deze samen au bain marie. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 175 graden.
- Klop met een mixer de eieren samen met het zout en de suiker tot een luchtig mengsel. Dit duurt al met al zo’n vijf minuten.
- Voeg de gesmolten roomboter en chocolade bij het eimengsel en meng dit met een lepel of spatel door elkaar.
- Meng de bloem, cacaopoeder en de gehakte walnoten door het beslag.
- Is het beslag goed gemengd? Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Ik heb sinds kort deze verstelbare rechthoekige bakvorm en is ideaal om brownies in te maken. Zorg dat het beslag gelijkmatig verdeeld is over de bakvorm.
- Zet de brownies voor 40 minuten in de oven.
- Ondertussen kun je aan de slag gaan om zelf karamel te maken. Het recept hiervoor is binnen 10 minuten gemaakt.
- Haal de brownies zodra deze gaar zijn uit de oven en laat het volledig afkoelen.
- Eenmaal afgekoeld kun je de afgekoelde brownies bedekken met een laag gezouten karamel. Verdeel de brownies in 20 stukken.
Ik heb de brownies meegenomen naar mijn flexwerkplek en echt ie-der-een was enthousiast over dit recept. Vooral de zelfgemaakte karamel viel erg goed in de smaak. Tijd dus om zelf aan de slag te gaan.
Wanneer ga jij deze heerlijke salted caramel brownies maken?
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
2 leuke geiten 🐐🐐
Billy, gooi de volgende keer ook een paar over de schutting :-)! (Please….hihihi)
Doe ik Janet! Ze waren (helaas) al op toen ik ‘s middags thuiskwam. 😉