Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Deze 5 slimme huishoudtrucs gaan je tijd en geld besparen

Ontdek vijf slimme huishoudtrucs om tijd en geld te besparen in huis. Bespaar op je energierekening, maak huishoudelijke taken efficiënter en verlaag je uitgaven met deze handige tips.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Huishoudtrucs die voor iedereen zijn weggelegd

Of je nu druk bent met een betaalde baan, kinderen hebt om voor te zorgen, of simpelweg tijd en geld wilt besparen – er zijn talloze slimme huishoudtrucs die je kunt toepassen om je leven gemakkelijker en efficiënter te maken.

Door een paar kleine aanpassingen te maken in je dagelijkse routine, kun je niet alleen kostbare tijd besparen, maar op termijn ook geld besparen.

Het gros van de huishoudtrucs zijn eenvoudig te implementeren in je leven, terwijl een andere huishoudtruc net even iets meer planning en organisatie vereist.

Het mooie van deze slimme huidhoudtrucs is dat ze voor iedereen toepasbaar zijn, ongeacht je levensstijl of budget. Of je nu net als ik een gezin hebt, student bent of alleen woont – het maakt niet uit.

Met de juiste strategieën en een vleugje moeite kun je de efficiëntie van je huishouden verbeteren en meer tijd en geld overhouden voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Al met al zijn er dus veel slimme huishoudtrucs die je kunt toepassen om tijd en geld te besparen. Hieronder ontdek je mijn vijf slimme huishoudtrucs. ⤵️

Dit zijn mijn 5 slimme huishoudtrucs

 1. Plan je maaltijden en boodschappenDoor vooruit te plannen wat je gaat eten en welke boodschappen je nodig hebt, kun je onnodige uitgaven voorkomen en voedselverspilling verminderen. Maak een weekmenu en bijbehorend boodschappenlijstje en haal alleen in huis wat je nodig hebt.
 2. Gebruik huishoudelijke apparaten efficiënt. Als je je apparaten in huis op de juiste manier gebruikt, kun je geld én tijd besparen. Bijvoorbeeld: gebruik de wasmachine alleen wanneer er een volle lading is, zet de vaatwasser pas aan wanneer deze vol is en haal een programmeerbare thermostaat in huis om de temperatuur automatisch aan te passen op basis van je levensstijl en gewoonten.
 3. Minimaliseer je schoonmaakmiddelen. In plaats van een heleboel verschillende schoonmaakmiddelen te kopen, kun je veel geld besparen door een paar basisproducten te gebruiken, zoals azijn, baking soda en citroen. Deze zijn niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker dan veel commerciële schoonmaakmiddelen.
 4. Gebruik een timer of wekker om tijd te besparen. Door een timer of wekker te gebruiken, kun je je tijd beter beheren. Stel een timer in voor taken zoals stofzuigen, stoffen of opruimen en stop zodra de timer afgaat. Op deze manier kun je je beter concentreren op één taak tegelijk en voorkomen dat je te lang aan een bepaalde taak blijft hangen.
 5. Organiseer je spullen. Een georganiseerd huis kan je veel tijd en stress besparen. Als je weet waar alles is, hoef je minder tijd te besteden aan het zoeken naar dingen en kun je je dag beter plannen. Organiseer je kleding, keukenspullen, papierwerk, knutselwerk van de kinderen om tijd te besparen en je leven georganiseerder te maken.

Door deze vijf slimme huishoudtrucs toe te passen kun je tijd en geld besparen in huis. Bovendien zijn deze trucs relatief makkelijk toe te passen en kunnen ze je helpen om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ik ben benieuwd welke slimme huishoudtrucs jij thuis toepast die ervoor zorgen dat je meer vrije uren overhoudt om zelf in te delen. Deel deze gezellig in een reactie hieronder.

Tips – nog meer goedwerkende bespaartips

Wil je nog meer goedwerkende tips die je gaan helpen om meer geld te besparen en over te houden? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Betty

  Ik plan zoveel mogelijk dingen in een dag en liefst zo vroeg mogelijk en als ik de auto pak voor de sport school o.i.d. doe ik meteen de boodschappen en gooi ik alle brieven op de bus en zo bespaar ik mijn tijd en geld. Dus dagje beredruk en ook nog eens een dagje vrij. 🤩👍

 2. 🐐 Karin Van Hulle

  Doe in de waterkoker precies de hoeveelheid die je nodig hebt (bv. 1 mok vol) in plaats van een liter water te koken, waarvan je maar een derde nodig hebt.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate