Spinazie bladerdeeghapjes

Met een korst van bladerdeeg en een lekkere vulling van spinazie, zongedroogde tomaten en vegan roomkaas heb je een feestelijk hapje in handen. Bekijk het recept om zelf met deze spinazie bladerdeeghapjes aan de slag te gaan.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Romige comfort hapjes

Deze spinazie bladerdeeghapjes zijn heerlijk vegan comfort food als je op zoek bent naar lekkere borrelhapjes. De hapjes zijn gevuld met een mengsel van spinazie, zongedroogde tomaten en vegan roomkaas. De voorbereiding kost je slechts een paar minuten.

Voor deze spinazie bladerdeeghapjes gebruik ik naast spinazie en zongedroogde tomaten een plantaardige roomkaas – een variant van roomkaas die smaakt als één die gemaakt is van zuivel, maar op basis is van kokosolie.

Vegan spinazie bladerdeeghapjes


Bestel Kom maar op via Bol.com

Je kunt de plantaardige roomkaas vervangen voor een traditionele zuivelvariant óf je kunt het eens proberen en je laten verrassen door de goede smaak. Zoals ik in dit recept ga laten zien. 👌

Wat heb je nodig?

Aantal: 10 spinazie bladerdeeghapjes
Tijdsduur: 10 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

    • scheutje olijfolie
    • 2 teentjes knoflook – uitgeperst
    • 1 rol vers vegan bladerdeeg  – 270 gram (uit de koeling)
    • 150 gram verse spinazie
    • 2 eetlepels zongedroogde tomaten – in dunne reepjes
    • 125 gram vegan roomkaas (zoals het merk Violife)
    • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 theelepel dragon
    • snufje zout, kaneel en nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot de spinazie net is geslonken. Zet apart om af te laten koelen.
  2. Stop de spinazie terug in de kom en voeg de vegan roomkaas samen met de reepjes zongedroogde tomaten, kruiden en specerijen toe. Meng de vulling door elkaar en proef of de smaak goed is. Voeg naar wens eventueel wat extra kruiden of specerijen toe.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
  4. Leg het bladerdeeg op het bakpapier en verdeel de vulling van spinazie en roomkaas gelijkmatig over het vegan bladerdeeg. Houd de randen vrij de vulling.
  5. Rol het bladerdeeg op tot een lange rol (zie de foto’s hieronder).
  6. Snijd de bladerdeegrol met een scherp mes in zo’n 6 evengrote plakken.
  7. Verdeel de spinazie bladerdeeghapjes over de bakplaat en bak de hapjes ca. 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven (tot ze goudbruin zijn). Laat de hapjes een paar minuten afkoelen voordat je ze gaat eten.
Vegan bladerdeeghapjes recept
Links de vulling van de hapjes. Rechts opgerold en in 10 stukken gesneden.

Borrelhapjes - Spinazie bladerdeeghapjes recept

Ter info: Je kunt de onafgebakken rol direct afbakken of tot een dag in de koeling bewaren. Haal de rol uit de koelkast als de oven is voorverwarmd en bak de spinazie bladerdeeghapjes op het laatste moment af. Perfect ter voorbereiding van een feestje.

Ga jij ook aan de slag met deze spinazie bladerdeeghapjes? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept. 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate