Taart van wilde perzik en tijm

Een taart van wilde perzik, dat hoor je niet vaak. En zeker niet in combinatie met tijm. De korst is bros en de smaak is verrassend lekker.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Feestje – ik ben Delftenaar van de week

Woehoe – ik ben door de onwijs leuke website indebuurt.nl uitgeroepen tot Delftenaar van de week – en daar ben ik maar al te trots op. Delft is een heerlijke stad om in te wonen en het voelt dan toch wel als een eer om een keer Delftenaar van de week te zijn.

Voor de website werd ik geïnterviewd. En ja – ik kan natuurlijk niet met lege handen aankomen op hun kantoor. Vandaar dat ik een taart van wilde perzik en tijm heb gemaakt. Wilde perziken zijn nu lekker zoet en nog in het seizoen en samen met de tijm is dit taartje heerlijk in balans.


Bestel Kom maar op via Bol.com

Bakvorm: gekartelde bakvorm
Voorbereiding: 20 minuten
Wachttijd: 1 uur
Baktijd: 35 minuten

Wat heb je nodig?

Deze taart is voor ca. 8 personen

  • 320 gram bloem
  • 45 gram poedersuiker
  • 160 gram koude roomboter, in stukjes
  • 40 gram havermeel
  • 90 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels tijm
  • 6 wilde perziken, ontveld en in plakjes gesneden
  • 20 gram geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, poedersuiker en koude boter in een kom en meng totdat het mengsel kruimelig is geworden. Voeg 2 eetlepels koud water toe en meng tot het deeg net bij elkaar komt.
  2. Vorm van het deeg een platte schijf en leg dit een uur verpakt in plastic folie in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een gekartelde bakvorm in.
  4. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een cirkel van 35 cm en leg het deeg in de ingevette bakvorm.
  5. Meng voor de vulling het havermeel met de helft van de kristalsuiker en eetlepel tijm in een kom. Verdeel het mengsel over het deeg. Verdeel de stukjes wilde perzik over de bodem. Bestrooi de wilde perzik met de rest van de suiker en de resterende eetlepel tijm.
  6. Bak de taart af in 35 minuten. Strooi de laatste 5 minuten nog wat geschaafde amandelen over de taart. De taart is klaar zodra het deeg goudbruin is en de wilde perzik zacht zijn geworden. Laat de taart iets afkoelen voordat je een stukje gaat nemen.

taart van wilde perzik recept

perziktaart recept

wilde perzik taart recept

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Greet

    Met leg het deeg op de bakplaat bedoel je dus leg in de bakvorm, als ik de foto’s zo bekijk.

  2. 🐐 Billy

    Hi Greet, je hebt gelijk. Het is aangepast in het artikel! 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate