Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Buffalo wings van tempeh uit de Airfryer

Dit heerlijke recept voor tempeh uit de Airfryer heeft iets weg van de bekende buffalo wings. Het is snel gemaakt, heeft een lekkere bite en is erg lekker.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Eerste recept uit de Airfryer

In een eerder gemaakt recept liet ik al zien hoe je bloemkoolroosjes omtovert tot pittige buffalo wings. Zónder op een stuk bot te hoeven kluiven. Met dit recept voor buffalo tempeh wings is dat net zo.

De buffalo wings zijn gemaakt van tempeh uit de Airfryer. Ideaal als vleesvervanger bij de maaltijd of als snack. Serveer de buffalo wings met of zonder saus – ketchup, mayonaise of dus gewoon zo uit vuistje zonder saus.

Na jaren van wikken en wegen ben ik sinds kort ik in het bezit van een Airfryer. Zo’n apparaat leek me altijd een beetje overbodig. “Ik heb toch een oven, waarom dan ook nog een Airfryer?!” – was mijn gedachte dan.

Uiteindelijk ben ik overstag gegaan, heb ik een Airfryer in huis gehaald, en tot lichte verbazing ben ik er ontzettend blij mee. De eerste paar keer bakte ik er alleen aardappelballetjes in. En nu dus ook deze buffalo wings van tempeh. Wat is dat lekker zeg. De tempeh is lekker & krokant en is in een fluitje van een cent gemaakt. Dit zal vast niet het enige recept uit de Airfryer worden die je hier zult zien verschijnen.✌🏼

buffalo wings van tempeh

Ingrediënten:

Aantal: 18 plakjes tempeh – lekker als snack of als vleesvervanger bij de maaltijd (2-3 personen)
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Deze buffalo wings van tempeh uit de Airfryer staat binnen 25 minuten op tafel. Ideaal om te serveren als snack op een avondje met vrienden, tijdens een feestje of lekker als vleesvervanger bij de avondmaaltijd. Serveer de de buffalo tempeh wings met rijst en roergebakken groente en je hebt een heerlijke avondmaaltijd in een handomdraai gemaakt.

  • 250 gram tempeh
  • 75 gram bloem
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel uienpoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • snufje cayennepeper (naar wens – voor wat extra pittigheid)
  • snufje peper en zout
  • 125 ml ongezoete (plantaardige) melk
  • 30 gram paneermeel
  • 80 gram buffalo- of salsasaus
  • 1 eetlepel gesmolten plantaardige boter

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tempeh in 18 plakjes – eerst doormidden en vervolgens kun je negen plakken per kant snijden.
  2. Meng de bloem in een grote kom samen met de specerijen. Voeg de plantaardige melk toe en meng met een garde tot een glad beslag. Het mag een beetje een lobbig beslag zijn – niet te dun en niet te vast.
  3. Doop de plakken tempeh in het beslag en bestrijk het de tempeh rijkelijk met de paneermeel.
  4. Verdeel de tempeh in de Airfryer en bak het voor 12 minuten af op 195 graden Celsius. Hussel de tempeh halverwege even goed door.
  5. Meng ondertussen de buffalo- of salsa saus samen met gesmolten boter. Dip de tempeh in de saus en bak de tempeh voor nog eens 4 min eten af in de Airfryer.

Heb je geen Airfryer? Je kunt de tempeh ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de tempeh in zo’n 25 minuten. Keer halverwege om. Coat de tempeh met de saus en bak voor nog eens 5 minuten.

tempeh uit de Airfryer

Tempeh uit de Airfryer

Van buffalo wings van tempeh uit de Airfryer ga je heel blij worden. Geniet van de krokante bite en serveer er eventueel wat saus bij. Ben je op zoek naar meer recepten met tempeh? Bekijk dan alle eerdere tempeh recepten op Leukegeit.nl of ga gezellig aan de slag met mijn tempeh workshop.

Ga jij ook aan de slag met deze buffalo tempeh wings? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept.

Tempeh workshop

Verder aan de slag met tempeh – online workshop

Het ding met tempeh is: je moet het leren bereiden, anders wordt het niets – dat is precies wat ik je ga leren in mijn online workshop. Ontdek hoe je ieder blok tempeh omtovert tot de ster van je maaltijd in simpele stappen met herkenbare ingrediënten.👌
Lees meer over de workshop…

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate