Vegetarische kapsalon

Heb jij weleens kapsalon gegeten? Zo'n bakje vol met shoarma, friet, overgoten met kaas en wat sla. En het geheel afgetopt met een lading knoflooksaus en sambal. Lekker, maar niet gezond. Mijn vegetarische kapsalon versie is onwijs lekker en een stuk gezonder!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Kapsalon – maar dan vegetarisch

Kapsalon is zo’n gerecht dat inmiddels door heel Nederland te verkrijgen is. In iedere kebabzaak is deze, van origine Rotterdamse, specialiteit op de kaart te vinden. In het buitenland zullen ze je waarschijnlijk gek aankijken als je hier om vraagt.

Gekke Nederlanders.

Toen ik tot een paar jaar geleden nog vlees at, bestelde ik heel af en toe een kapsalon bij de lokale kebabzaak waar ik woonde. Heel lekker op het moment dat je het eet, maar opgeblazen en slecht nadat je de kapsalon op had. Niet leuk.


Bestel Kom maar op via Bol.com

Dus besloot ik om het zelf eens te gaan maken. Het stond namelijk al heel lang op mijn lijstje om vegetarische kapsalon te maken. En deze week maakte ik eindelijk deze kapsalon versie zonder vlees.

kapsalon zonder vlees

Ingrediënten voor 2 vega kapsalons:

Dit budgetvriendelijke recept is echt heel makkelijk om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Ik kocht bij de supermarkt aluminium bakjes om de full kapsalon experience te ervaren.

  • een bakje kip-shoarma van de Vegetarische Slager – totaal 176 gram
  • 500 gram ovenfriet
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 50 gram bladsla melange
  • knoflooksaus & sambal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de ovenfriet staat aangegeven (in mijn geval op 220 graden).
  2. Verdeel de ovenfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de ovenfriet af in de oven in zo’n 15-20 minuten. Hussel de friet halverwege even door elkaar.
  3. Bak ondertussen de vegetarische shoarma in een pan.
  4. Maak de salade door de rode ui fijn en de tomaat in kleine blokjes te snijden en dit door de slamelange te mengen.
  5. Pak een aluminium bakje en verdeel de vega shoarma over de twee bakjes. Verdeel vervolgens de friet over de bakjes en bedek de friet met de geraspte kaas. Zet de bakjes nu voor 5 minuten in de oven op grill stand – zodat de kaas smelt.
  6. Haal de bakjes uit de oven, verdeel de salade erover en bedek de kapsalon met knoflooksaus en sambal naar eigen wens.

vegetarische kapsalon recept

Deze vegetarische kapsalon is een absolute aanrader om eens te maken. Echt – dit is zo makkelijk en lekker om te maken. Give it a try!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

10 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Tessa

    Dit ziet er zo lekker uit dat ga ik deze week nog maken.

  2. 🐐 Chantal

    Ziet er goed uit! Maar hoe kom je aan die aluminium bakjes?

  3. 🐐 Billy

    Thanks! Deze had ik toevallig nog in huis (volgens mij gekocht bij de Jumbo).

  4. 🐐 Chantal

    Ik heb bakjes gevouwen van folie, dat ging ook. Superlekker waren ze geworden!

  5. 🐐 Susan

    Bedankt voor dit super makkelijke en heerlijk gerecht! Voor herhaling vatbaar!

  6. 🐐 Linda

    Bamboe Bakjes een idee – vers gekruiden aardappeltjes – Zoete bataat of andere groente frietjes

  7. 🐐 Nelleke

    Jaaaa, die kip-shoarma van de Vegetarische Slager is lekker! Deze combinatie lijkt me sowieso lekker als lauw warm gerecht. Ik hou niet enorm van friet, dus ik ga het maken met een wrap. Oké, dan is het geen ‘kapsalon’ meer, maar je hebt me toch op een goed idee gebracht 🙂 .

  8. 🐐 Mimi

    De vegashoarma van Vivera is ook lekker hierbij. In de producten van de vegetarische slager zit vaak nog ei en daar ben ik allergisch voor. Vandaar een goed alternatief, ook als je liever helemaal veganisten gaat of als jouw supermarkt geen producten van de vegetarische slager heeft.

  9. 🐐 Meggy

    Ga ik ook eens proberen! Ik ken de kipshoarma van de vegetarische slager nog niet. Het lijkt me trouwens nog lekkerder om zelf van aardappelen ovenfrietjes te maken en gezonder.

  10. 🐐 Emma

    Wat een leuke verhalen, tips en positiviteit brengen jullie! Leuk!

    Ook wij zijn van die gekke vegetarische Nederlanders die op z’n tijd de ‘Kapsalon’ missen. Deze variant kende ik nog niet en ga ik zeker proberen.

    Hoe wij hem eten zonder de oude Kapsalon te missen? Oven patat, vegetarische wok stukjes van de Lidl of Albert Heijn (zelf kruiden met -veel-shoarma kruiden), jong belegen geraspte kaas en i.p.v. grove rode ui flinter dunne gele ui. Ik leg de patat onderop, gekruide wokreepjes eroverheen en dan al een klein beetje knoflooksaus. Kaas eroverheen dan de uitjes en onder de grill. Vervolgens de groente eroverheen en naar smaak knoflooksaus en/of sambal. Een nòg wat gezondere (en toch lekkere variant) is -homemade- tzatziki te gebruiken i.p.v. knoflooksaus. Dat scheelt héél veel calorieën. Het proberen waard, als je het mij vraagt. Ik noem mijn maandelijkse verwen-snack altijd “Vegasalon”! Eet smakelijk mannen!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate