Wortelsoep met pindakaas en basilicum klinkt ongebruikelijk, maar is onwijs lekker. Dit heerlijke recept voor deze ongewone wortelsoep staat bovendien snel op tafel. Hieronder lees je het hele recept!
Vezelige wortelsoep
De twee voornaamste ingrediënten voor deze wortelsoep zijn wortels (duh) en pindakaas. En laat ik nou altijd wel een pot pindakaas in huis hebben. Meestal om een boterham te voorzien van een laagje pindakaas of om pindasaus te maken, maar nu dus ook in deze wortelsoep.
Ik ben sowieso gek op pindasaus. Of het nou bij een patatje is, bij vega kipsaté of gewoon lekker bij wat groente – het maakt me niet uit. Serveer er pindasaus bij en in 80% van de gevallen wordt het gerecht er lekkerder van.
Dus daar ging ik bij deze wortelsoep dus ook vanuit, maar dan met pindakaas, basilicum en de nodige specerijen. Als je een beetje doorsnijdt dan is deze soep in een half uur gemaakt.
Wat heb je nodig voor deze wortelsoep?
Aantal: 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
- 1 kilo wortels, in kleine stukken gesneden
- scheutje olijfolie
- 2 uien, kleingesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- Peper en zout
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 liter groentebouillon
- handje verse basilicum
- 4 flinke eetlepels pindakaas
- half blikje kokosmelk
Bereidingswijze:
- Verwarm een grote pan met wat olie op middelhoog vuur en bak hier de ui en en stukjes wortel in voor 5 minuten. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak voor nogmaals 5 minuten.
- Bestrooi de groente met wat peper, zout en de chilipoeder en roer even door elkaar.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng de wortelsoep zachtjes aan de kook. Laat de soep op laag vuur voor 20-25 minuten pruttelen.
- Voeg een handje basilicum toe en houd een paar blaadjes over om te garneren.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Het kan een paar minuten voordat de soep glad wordt, dus heb geduld als je aan het pureren bent. Je kunt de soep natuurlijk ook minder goed pureren, maar het heeft wel het mooiste resultaat als de wortelsoep lekker smooth is.
- Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe aan de soep, roer alles door elkaar en breng de soep zachtjes aan de kook.
- Serveer de soep met wat verse blaadjes basilicum, wat extra kokosmelk en met wat brood.
Je zult merken dat de soep erg vullend is, waarschijnlijk heb je net als ik na één volle kom al genoeg. De wortelsoep is een heerlijke soep geworden boordevol groente. Heb jij deze ongewone combinatie van wortel en pindakaas al eens geprobeerd? Zeker doen zou ik zeggen! 🙂
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
7 leuke geiten 🐐🐐
Soep gemaakt, deze keer met spek en gebakken uitjes na de blender, lekkerrrr!!
Leuk Billy, en lekker! Ook de variatie met spek en gebakken uitjes lijkt me lekker. Ik zelf dacht dat het vervangen van een deel van de wortelen door een beetje overgebleven rijst ook een idee zou kunnen zijn…maakt de soep romiger…restverwerking bedankt en succes met je nieuwe site, hartelijke groet, Marjan
De soep gemaakt. Heerlijk en heel voedzaam. We zijn fan! 😀
Deze soep vandaag gemaakt….Heerlijk…echt van genoten!!!!
Deze ga ik zéker vaker maken.
Bedankt Billy!
Super lekkere soep,zomers en ‘s winters ! Al héél vaak gemaakt en gegeten 🙂
Thanks!!
Lekkere soep, lijkt mij. I.p.v. basilicum lijkt selderij, peterselie of stengelui (of allemaal) mij er ook lekker op. Naast de knoflook zou je er nog verse curcuma en/of gember bij kunnen doen. Supergezond , goed voor de spijsvertering en ook lekker.
Ik heb wel eens veel moeite met klonterige pindakaas gehad. Als je de pindakaas die je toe wilt voegen vooraf losroert met wat hete bouillon, in een apart schaaltje, dan gaat het stukken makkelijker. Voor mensen met een pinda- of notenallergie kan tahin (sesampasta) een oplossing zijn. Wortel met sesam is echt lekker.
Dank je wel voor dit recept! Heerlijke soep, ook met pindakaas + stukjes noot erin. Kids vonden het ook lekker!