Vandaag deel ik een heerlijk appelcrumble recept met je, om te laten zien hoe ontzettend lekker het is. En dat werd hoog tijd, want het is het eerste crumble recept dat ik op billybilly met je deel.
Appelcrumble is een dessert dat ik graag maak. De crumble van onder andere havervlokken, amandelmeel en walnoten maakt deze appelcrumble erg lekker.
Toen ik deze appelcrumble had gemaakt zijn we er ‘s avonds op een stuk gras in Midden-Delfland en een thermoskan koffie van gaan genieten. Op een fleurig picknickkleedje. En een natte kont, dat dan weer wel.
Het recept is eigenlijk heel eenvoudig – binnen 20 minuten schuif je de appelcrumble de oven is. Zeker als je de schil van de appel er op laat zitten. Dan krijg je meteen nog wat vezels binnen (anders +10 minuten).
Wat heb je nodig voor een ovenschaal vol appelcrumble?
Recept is voor ca. 6 personen
Voor de vulling
- 6 appels – ik gebruikte Jonagold appels (een iets zuurdere appel mag ook)
- Het sap van een halve citroen
- 80 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels maizena – om het dikker te maken
- 40 ml water
Voor de crumble
- 90 gram havervlokken
- 120 gram bloem (of een combi met amandelmeel)
- 140 gram suiker
- 50 gram walnoten – grof gehakt
- 1/4 theelepel zeezout
- 1 theelepel kaneel
- 120 ml zonnebloemolie
- Rasp van één citroen
Bereiding van de appelcrumble
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Verwijder het klokkenhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
- Maak een mengsel van de maizena en water en roer door elkaar. Doe ondertussen de blokjes appel in een kom en voeg de overige ingrediënten voor de vulling en het maizenapapje toe en hussel alles door elkaar.
- Stop de vulling in een ovenschaal.
- Voeg alle droge ingrediënten voor de crumble in een beslagkom en laat de mixer het husselwerk doen. Voeg beetje bij beetje de zonnebloemolie toe en meng het geheel nog een laatste keer door elkaar.
- Strooi de kruimels over het appelmengsel en bak de appelcrumble gedurende 50 minuten tot een uur af in de oven. De appelcrumble is klaar als de topping goudbruin van kleur is.
- Laat het in de ovenschaal rusten voor minstens 30 minuten. Serveer het met een lekker bolletje ijs en je hebt een heerlijk dessert.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐