Recept – Bio pompoensoep met geitenkaas

Vandaag hebben we een bizar lekker recept voor je klaarstaan om pompoensoep te maken, met geitenkaas! Ja, want een combinatie van pompoen en geitenkaas, daar worden we echt gelukkig van.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen

  • Een grote lepel met roomboter
  • Een middelgrote pompoen (meestal iets zwaarder dan een kilo)
  • Verse tijm en twee laurierbladen
  • 2 blokjes groentenbouillon (2 blokjes oplossen in één liter gekookt water)
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 rode ui, gesneden in schijfjes
  • 2 middelgrote wortels
  • Een klein rood pepertje, voor een pittige bite
  • 2 grote stengels bleekselderij met blad
  • 2 knoflookteentjes (of meer voor wie ook zo gek is op knoflook)

Bereidingswijze van de pompoensoep

  1. Laat de roomboter op laag vuur smelten in een soeppan en bak de ui fruitig aan.
  2. Snijd ondertussen de wortel, het pepertje, de knoflookteentjes en de selderij (met blad) in grote stukken en voeg dit toe in de pan.
  3. Roer alles goed door en laat even aanstoven tot alle aroma’s goed vrijkomen.
  4. Schil ondertussen de pompoen. Verwijder de pitten met een eetlepel. Snijd met een scherp mes de schil er vanaf, maar kijk wel goed uit voor rode vlekken op je pompoen. Snijd de pompoen in kleine stukken zoals je kunt zien op de foto hieronder en voeg het samen met de verse tijm en laurier toe in de pan.
  5. Giet als alles goed is aangestoofd de groentenbouillon erover, breng het geheel aan de kook en laat het een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje.
  6. Pureer de soep met een staafmixer en voeg hierna de geitenkaas toe en roer dit nog even door. Als je harde geitenkaas gebruikt, kun je de geitenkaas wellicht mee pureren met de staafmixer.
  7. Voeg naar eigen invulling peper en zout toe en serveer de pompoensoep met een klein beetje extra geitenkaas.

Het recept is erg verrassend en lekker, al zeg ik het zelf. Als de soep te lobbig blijft, voeg er dan nog een beetje water aan toe. Aanvallen maar, de pan mag leeg.


Bestel Kom maar op via Bol.com

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 marga

    Heb ze in mijn tuin staan:-) dus…….dit komt snel op tafel lijkt me heerlijk:-):-):-)

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate