We hadden trek in zoetigheid, zonder de nadelen van de zoetigheid (suiker, boter, etc.) - dus bedachten we banaan spring rolls. Deze gezonde snack heb je binnen een kwartier gemaakt en is verrassend lekker!
Zoete snack
De credits voor deze zoete banaan spring rolls gaan naar Jelle 😘. Op een zwoele zomeravond hadden we trek in een zwoele zoete snack die niet al te ongezond was. En zo kwam het idee tot stand om banaan spring rolls te maken. We hebben ze in de pan gebakken, maar je zou ze waarschijnlijk ook in de oven kunnen stoppen.
De banaan spring rolls hebben we met verschillende toppings gemaakt:
- met kokosrasp
- met pindakaas
- met pure chocolade saus
Wat heb je nodig voor 4 banaan spring rolls?
- 1 rijpe banaan
- 4 rijstvellen
- 1 eetlepel olijfolie of roomboter
- toppings zoals hierboven (of verzin je eigen topping)
& zo ga je te werk
- Verwijder de schil van de banaan en snijd de banaan in de lengte en vervolgens nog een keer overdwars.
- Houd één voor één de rijstvellen onder lauw water en rol 1/4 banaan in ieder rijstvel. Voeg een topping toe zoals pindakaas of kokosrasp en rol de rijstvellen individueel van elkaar op.
- Zet een koekenpan op het vuur samen met de olie of boter en bak de banaan spring rolls goudbruin aan iedere kant. Dit duurt in totaal zo’n 5-7 minuten. Het lekkerste is als iedere kant van de spring roll krokant is geworden van het bakken.
- Garneer de banaan spring rolls eventueel met een chocoladesaus.
- Voilá – je gezonde snack is klaar.
Wat lijkt jou nog meer een lekkere topping voor deze banaan spring rolls?
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
2 leuke geiten 🐐🐐
Love it! Wat ben je toch een zoetkauw! 😉
Leuk, het is echt lekker! Haha, ik weet het. Can’t help it. 😉