Oliver deelt zijn recept voor een heerlijke ceviche van zoete aardappel en mango. De ceviche is makkelijk te maken en geeft een echte smaakexplosie.
Olilo goes Leukegeit
Mijn goede vriend Oliver is echt een ster in de keuken. Hij is het type persoon dat van iedere maaltijd een feestje maakt. Op zijn eigen website Olilo deelt hij recepten van zijn culinaire avonturen, favoriete smaken en de meest heerlijke Libanese lekkernijen. En speciaal voor Leukegeit deelt hij hier ook met regelmaat de meest heerlijke recepten.
In dit recept laat hij zien hoe hij één van zijn favoriete gerechten maakt, ceviche! Bedankt weer voor het delen van dit recept, Oliver!
Ik hou van ceviche
Ceviche is één van mijn favoriete gerechten. Het is een smaakexplosie met noten van zoet, pittig, zuur en zout. Wil je mensen verrassen dan zit je met ceviche helemaal goed. En het is nog eens heel makkelijk om te maken. Wil je een andere variatie dan vervang je de mango door kastanjechampignons.
Twee tips om rekening mee te houden:
- De smaken van deze cevische zijn best sterk, ik zou de porties klein houden.
- Heb je ceviche over? Doe er wat gekookte quinoa bij en je hebt een heerlijke salade!
Laten we snel beginnen!
Ingrediënten:
Aantal: 2 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Oventijd: 35 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
- 1 medium zoete aardappel
- 1 mango
- 1 rode ui
- 1 rode chilipeper
Marinade
- 1 teen knoflook
- 1 klein stukje verse gember
- Een paar takken koriander
- Sap van 4 limoenen
- 2 theelepels ají amarillo (gele Peruaanse chilipasta)
- Zout
Bereidingswijze:
- Snij de zoete aardappel in met een mesje, wikkel hem in aluminiumfolie, en bak de zoete aardappel in de oven gedurende 35 minuten op 200 graden (of tot hij gaar is). Schil de zoete aardappel vervolgens en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm en laat afkoelen.
- Schil en snij de mango in gelijk blokjes als de zoete aardappel.
- Schil de ui en snij hem in dunne repen. Doe de repen een minuut of vijf in ijskoud water. Zo raakt de ui zijn scherpe smaak kwijt. Zeef en droog de ui met een schone theedoek of keukenpapier.
- Voor het maken van de marinade: doe de limoensap, chilipasta, zout, knoflookteen (zonder schil, in vieren gesneden), gember (geschild en in tweeën gesneden) en de koriander (grof gesneden) in een kom. Roeren en laat zo’n 5 minuten de smaken in elkaar trekken.
- Haal de knoflook en gember uit de marinade en meng de mango, zoete aardappel, ui en marinade rustig door elkaar en serveer direct.
Deze ceviche wil je toch direct gaan maken? Het is lekker, gezond en makkelijk om te maken.🙌
Ga je ook aan de slag met deze ceviche van zoete aardappel en mango? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐