Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Een schoon en opgeruimd huis met huisdieren

Huisdieren zijn lief, knuffelbaar en bijna altijd vrolijk. Toch zijn er ook nadelen aan het hebben van een hond, kat of knaagdier. Honden en katten verharen regelmatig en knaagdieren maken er een zooitje van al het zaagsel. Zo houd je je huis schoon en opgeruimd met huisdieren.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

Je huis schoon houden met huisdieren

Honden en katten hebben vaak veel haar en verliezen dit dan ook regelmatig. Vooral in de hoekjes van de woonkamer en onder de bank liggen grote plukken haar. Wanneer jij een huisdier hebt die veel verhaart, is het verstandig om voor een gladde vloer te kiezen, zoals laminaat of tegels.

De haren zijn zo gemakkelijk op te zuigen met de stofzuiger of kruimeldief en blijven niet aan de vloer plakken. Heb je toch vloerbedekking? Maak de vloer dan geregeld schoon met een stoomreiniger. Dit maakt alle haren goed los.

Lees ook: geweldige tip tegen het verharen van je hond of kat in huis – furminator

Vieze hondenvacht na het uitlaten

Wanneer je met je hond hebt uitgelaten is de kans groot dat de viervoeter vieze poten heeft gekregen door het modder, blaadjes, zand etc. Leg daarom een oude handdoek bij de deur, waarmee je de vieze pootjes schoon en droog kan maken. Dat scheelt weer een rondje dweilen in huis.

Kattenbak schoonmaken

Zorg er voor dat je de kattenbak minimaal een keer per dag (of om de dag) schoonmaakt. Wanneer je dit niet doet, gaan de uitwerpselen stinken en kun je alle kattenbakkorrels in een keer weggooien. Zonde van je geld en niet goed voor de frisse geur in huis.

Knaagdieren in huis hebben

Als je knaagdieren hebt en deze knaagdieren in een bak of kooi leven plaats deze dan altijd op een mat of kleedje. Knaagdieren zoals bijvoorbeeld hamsters rennen regelmatig door de kooi, waardoor het zaagsel uit de kooi gaat.

Haal iedere dag het zaagsel van het matje en stop dit terug in de kooi. Zo voorkom je dat het zaagsel door de hele woonkamer verspreid wordt.

Hondenspeelgoed opbergen

Nog een tip voor hondenbezitters: maak een mand met alle speeltjes, botjes en riempjes. Wanneer je hond uitgespeeld is kun je hier de speeltjes in opbergen, zodat ze niet door je hele huis zwerven.

Ben je op zoek naar speelgoed voor je huisdier? Kijk dan zeker even op bol.com voor een volledig overzicht.

Ook is het handig om de afgekloven botten hierin te doen, bijvoorbeeld voor je gaat slapen. Zo voorkom je vieze vlekken van natte botjes op je bank of tapijt.

Hoewel huisdieren natuurlijk altijd troep en viezigheid met zich meebrengen, is het belangrijk dat jouw huisdier wel echt huisdier mag en kan zijn. Daar hoort nou eenmaal wat viezigheid bij. Als je geen zin hebt om dit schoon te maken of op te ruimen, moet je misschien nog even goed nadenken voordat je een huisdier aanschaft.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 SDM

    Mijn Labrador is gek op water en duikt regelmatig sloot e.d. in. Hij ging steeds harder stinken. Hou zielsveel van hem maar die penetrante lucht werd me een beetje te gortig.
    Dus liet ik hem zwemmen in de zee, hij bleef stinken. Waste ik hem met TeaTree shampoo, hij bleef stinken. Toen echte hondenshampoo geprobeerd, resultaat: 0. Toen als allerlaatste redmiddel Babyshampoo geprobeerd. En het is niet te geloven, hij stinkt niet meer!!
    Dag na het wassen hem lekker met de furminator onder handen genomen en hij glanst weer als een tierelier en stinkt niet meer. Hij ruikt niet naar een baby hoor, die geur blijft niet hangen maar het heeft de stank wel weggenomen!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate