Dit recept voor het maken van een fajita bowl is erg lekker en zit vol met reepjes portobello en paprika. Met een beetje vaart staat deze vegan bowl binnen een kwartier op tafel.
Even iets anders voor de lunch
Deze fajita bowl maakte ik laatst voor de lunch, omdat ik even geen trek had in een boterham en een salade. Dan wil ik lunchen zonder brood of kliekjes van de vorige dag en dan is een bowl precies waar ik trek in heb.
Deze bowl is eenvoudig om te maken en erg lekker. Ideaal als lunchgerecht, maar ook prima om te eten als diner. Kook er dan gewoon wat extra rijst bij (als je ook zo’n grote eter bent als ik) en je hebt een volwaardige maaltijd voor het avondeten te pakken. En heb je niet alle groenten in huis? Geen probleem, deze fajita bowl leent zich er goed voor om groenten met elkaar af te wisselen die je nog in huis hebt. Vervang de paprika bijvoorbeeld voor blokjes courgette of aubergine.
Het fijne aan dit recept is dat deze vegan fajita bowl al binnen een kwartier op tafel kan staan. Je kookt de rijst, bakt de groenten, prakt de avocado en je bent klaar. De ingrediënten hieronder heb ik afgestemd op een mild pittige variant. Houd je van pittig of juist van wat minder pittigheid? Voeg dan wat extra cayennepeper toe of laat wat achterwege.
Ingrediënten:
Onderstaande ingrediënten zijn genoeg om 4 fajita bowls te maken.
- 4 portobello’s – in dunne repen
- 2 paprika’s – in dunne repen
- 2 rode uien – in ringen gesneden
- 4 teentjes knoflook – fijngesneden
- 1 avocado
- sap van een limoen
- peper en zout
- halve theelepel cayennepeper (of meer, naar wens)
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- 1,5 theelepel uienpoeder
- 250 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze:
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hier de knoflook en ui in voor een minuut.
- Voeg de reepjes paprika en portobello toe – samen met de cayennepeper, paprika-, knoflook- en uienpoeder toe. Bak het geheel voor zo’n 5 minuten en hussel regelmatig door elkaar.
- Prak ondertussen de avocado met een vork en giet hier het sap van een limoen door samen met wat peper en zout.
- Verdeel de helft van de vulling, avocado en rijst over de borden.
Ga jij ook aan de slag met deze fajita bowl? Ontzettend eenvoudig om te maken en heel erg lekker. Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept.🍲
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
Eén leuke geit 🐐
Ik heb gisteren de fajitabowl gemaakt voor mijzelf en mijn vriend, die eigenlijk altijd vlees bij zijn maaltijd wil. Het was een groot succes! Ik had er geen knoflook in gedaan, omdat ik daar niet zo goed tegen kan, maar het was nog steeds heerlijk. Een halve limoen op 1 avocado vond ik wel wat veel, dus daar doe ik de volgende keer iets minder van, maar we gaan dit zeker vaker eten! Snel klaar en heerlijk eten, wat wil je nog meer.