December staat voor de deur en net als ieder jaar, is deze maand weer extra duur. Door alle feestdagen geef je een stuk meer geld uit dan andere maanden. Maar dat hoeft niet! Met deze 12 tips geef je minder geld uit.
- Geef je elkaar of je kinderen met sinterklaas of met kerst cadeautjes? Maak een keuze: allebei is echt niet nodig. Wil je toch met sinterklaas- & kerstcadeautjes kopen – zonder stress? Lees dan ons eerdere artikel hierover!
- Vier je kerst, maar wil je sinterklaas niet helemaal aan jou en je kinderen voorbij laten gaan? Geef dan regelmatig een cadeautje in de schoen. Dit kost veel minder geld en het is toch een leuk gebaar.
- Probeer voor het kerstdiner eens langs goedkope supermarkten als Aldi en Lidl te gaan of kies vaker voor huismerken. Deze winkels hebben vaak een bijzonder kerstassortiment voor een klein prijsje.
- Ben je klaar met het traditionele kerstdiner? Geef een Amerikaans feestje en laat iedereen hapjes en drankjes meenemen of een gang bij een meerdere gangen diner. Super gezellig én het scheelt een hoop geld.
- De kosten voor een kerstdiner hoeven niet allemaal neer te komen op de schouders van de gastheer- of vrouw. Spreek onderling af hoe de kosten worden verdeeld of laat de gasten de drank meenemen. Schaam je niet om het kostenplaatje in de groep te gooien.
- Kreeft, oesters, kaviaar en dure stukken wild vlees: in tijdschriften zijn dit dé specialiteiten voor tijdens het diner, maar dat is nergens voor nodig. Ook van groenten zijn de meest heerlijke maaltijden te bereiden. Wat dacht je van een lekkere bieten ravioli? Dit is een stuk goedkoper dan eend en je kunt van groenten echt de meest heerlijke gerechten maken.
- Sinterklaas wordt met allerlei gezelschappen gevierd: met de sportvereniging, op je werk of school, met beide kanten van de familie. Dat kost een hoop geld. Het is natuurlijk wel gezellig, maar stel voor om de cadeaus af te schaffen of zet een budget op de cadeau uitgave. De gezelligheid wordt er zonder (of goedkopere) cadeaus zeker niet minder gezellig door. Benieuwd naar nog meer budget-Sint tips? Lees ons eerdere artikel nog eens door.
- Wil je elkaar toch iets geven met sinterklaas en kerst, maar is je budget heel klein? Spreek dan met elkaar af om enkel zelfgemaakte cadeautjes te krijgen en te geven. Ook leuk voor kinderen.
- Zie je al op tegen al die dure flessen champagne die je voor oud&nieuw aan moet schaffen? Stap af van het idee dat lekkere bubbels altijd duur hoeven zijn. Vraag bij je slijterij bijvoorbeeld om een lekkere fles Cava (wijn met bubbels), dit is een stuk goedkoper en na twee glazen merk je het verschil toch niet meer. 😉
- Laat het vuurwerk dit jaar achterwege en geniet van de pijlen en het geknal van de buurt. De pret duurt maar even, terwijl je wel tientallen euro’s de lucht in schiet. Daarbij is het ook nog eens gevaarlijk!
- Wonen vrienden en familie verspreid over het land? Organiseer dan zelf een nieuwjaarsborrel. De hapjes en drankjes zijn dan voor jouw rekening, maar het scheelt een hoop tijd én benzine. Ook handig voor wie kleine kinderen heeft; zij kunnen na een avond laat op blijven lekker thuis blijven.
- December is nou eenmaal een dure maand. Probeer daar dus van te voren rekening mee te houden. Als je in september, oktober en november 50 euro opzij zet, heb je een kleine buffer opgebouwd, waarmee je deze dure maand door komt. Is 50 euro missen per maand voor jou te veel? Zet dan iedere maand van het jaar een klein bedrag opzij, zodat december voor jou niet als een verrassing komt.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
Eén leuke geit 🐐
Met de feestdagen gaan de kids vieren bij hun papa en zijn wij nog met ons tweetjes.
Geen kerstboom geen pakjes voor ons, wel veel kaarsjes.
ik kan me niet herinneren ooit nieuwjaar gevierd te hebben, en vuurwerk dat bekijken we vanaf het balkon, ik kan er geen geld aan geven.
maar lekker eten doet altijd plezier dus koop ik na kerst en nieuw aan % dat scheelt soms de 1/2
Ook de cadeautjes voor het ganse jaar zoek ik uit met de solden.
Vroeger trokken elk familiekoppel een papiertje met daarop bv : soep , een ander koppel bv : hoofdgerecht ( het vlees dat erbijhoort wordt ook uitbesteed omdat dit het duurste onderdeel is)
pakjes voor iedereen een vastgesteld bedrag.
Iedereen wist wat hij moest doen maar niemand wist wat er op tafel ging komen dat werd niet afgesproken. Daar keken we naar uit ( ieder naargelang zijn kunnen en budget.
Er is nooit een verkeerd woord over gevallen, dat waren fijne feesten ÷)