Kom je me ook volgen op Instagram? ๐Ÿ™†๐Ÿผโ€โ™‚๏ธ Volg me hier!

Je huis opruimen in 30 minuten

Billy van der GaagHet liefste plof je op de bank na een drukke dag. Als je op je heen kijkt word je onrustig, je ziet namelijk overal rommel liggen en je wilt er iets aan doen. En het liefst in zo weinig mogelijk tijd. In dit artikel laat ik je zien hoe je je huis snel weer hebt opgeruimd.

Stappenplan voor minder rommel

Je kijkt om je heen en kijkt snel weer terug op je telefoon. Je huis ligt vol met rommel en eigenlijk wil je hier niet aan herinnerd worden.

โ€œWaar moet ik beginnen?โ€

Of je huis wat rommelig is of letterlijk vol ligt met allemaal spullen, het geeft je een onprettig gevoel. Het bezorgt onrust in je hoofd. Daar gaan we wat aan doen. Volg onderstaand stappenplan en je huis wordt weer lekker opgeruimd (en het opgeruimd te houden).ย โœŒ

En als je een beetje opschiet is je huis binnen een 30 minuten weer net zo opgeruimd als een Parijse kunstgalerie.

In 30 minuten je huis opruimen – stappenplan

1. Zet de ramen open om frisse lucht toe te laten

Frisse lucht is belangrijk bij het opruimen. Zet een aantal ramen open terwijl je aan het opruimen bent.

2. Ga rond met een lege vuilniszak en verzamel al het afval

Ga met een vuilniszak te keer en ga op zoek naar spullen die duidelijk in de afvalbak horen. Lege verpakkingen, enveloppen, papiertjes, gebruikte koffiepads, keukendoekjes en ga zo maar door. Afval hoort niet in huis rond te slingeren, dus weg ermee!

3. Maak twee stapels en bepaal waar de rondslingerende spullen horen

Alles in huis heeft een eigen plekje. Boeken op de boekenplank, pennen in een pennenbak, afstandsbediening in de la en kleding in een kledingkast. Tenzij het natuurlijk te erg ruikt en je het liefst die vieze onderbroek met een knijper op je neus in de wasmand moet gooien.

Zet en leg alles terug op zijn plaats, dan is je huis een stuk opgeruimder.

4. Zorg dat grote oppervlakken leeg zijn

Een andere snelle stap is om plekken als je salontafel en de vloer zo leeg en eenvoudig mogelijk te houden. Wat wordt er bedoeld met eenvoudig? Niet teveel decoratie op tafel, geen onnodige spullen op de grond, houd het simpel. Daar blijft het ook opgeruimder van.

5. Creรซer gezelligheid in huis

Zodra je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is je huis weer opgeruimd en lekker fris. Voor een nog frisser gevoel is het leuk om het meteen wat op te fleuren. Verschuif wat meubels, verwissel een schilderij of zet een plant neer. Het hoeft niet veel te zijn, net genoeg waar je blij van wordt.

Je zult merken dat je na het uitvoeren van het stappenplan weer helemaal bij bent. Je huis voelt anders aan, is opgeruimder en het straalt rust uit. En dat allemaal in zoโ€™n korte tijd.

Als je na het opruimen neerploft op de bank ervaar je echt het gevoel alsof je rondloopt in een zentuin.

Meer snelle tips om te zorgen voor een opgeruimd gevoel

 • Heb je weinig tijd om op te ruimen? Koop dozen of manden en doe hier spullen in. Op een later tijdstip kun je alle spullen op de juiste plek terug zetten, maar voor nu is de troep uit het zicht.
 • Bepaal welke woonaccessoires je wilt houden en welke niet. Te veel versiersels zorgen voor een rommelig huis.
 • Doe de gordijnen helemaal open, dat zorgt voor daglicht en een frisse uitstraling.
 • Koop een grote mand of kist waar je al het speelgoed van je kinderen in kunt stoppen. Leer ze om het speelgoed na gebruik weer terug in de kist te stoppen.

Leukegeit nieuwsbrief ๐Ÿฅ‘

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! ๐Ÿ

Geen zorgen โ€“ je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. ๐Ÿ˜Š

5 leuke geiten ๐Ÿ๐Ÿ

 1. ๐Ÿ Margriet

  Geen dozen of bakken kopen voordat je hebt oogeruimd! Je hebt vast wel iets in huis voor tijdelijke opslag, al is het een boodschappentas, Kan je ook makkelijk mee door het huis lopen om alles op zโ€™n plek te leggen.

 2. ๐Ÿ Carolien

  In het kopje staat dat je dit binnen 30 minuten kan doen. Maar als ik rondkijk in mijn woonkamer, dan lukt dat echt niet in 30 minuten… Op alle kastjes ligt rommel, de speelgoedhoek is ontploft en in elke hoek staan spullen. Dus na een grote opruimactie van minimaal 3 uur ziet mijn woonkamer er misschien zo uit als in jouw tips. De tips zijn echt leuk hoor, maar deze is niet altijd realistisch…
  Na de grote opruimbeurt zouden deze tips handig kunnen zijn…

  groet Carolien

 3. ๐Ÿ Benella

  Mijn tip: doe alsof je heel belangrijke visite moet ontvangen over een half uurtje. Als er namelijk echt iemand belt met โ€œik sta zo voor je deur!โ€ kan ik ineens wel supersnel alles netjes maken. Dus soms doe ik alsof ๐Ÿ˜‰

 4. ๐Ÿ Margot

  Ruim iedere dag een beetje op, dan komt het niet zo ver dat er overal rommel ligt. Zo doe ik het.

 5. ๐Ÿ Rita Firoosje

  Ben 3 weken geleden begonnen met ECHT opruimen dwz alles wat ik 3 jaar niet gebruikt heb: Wร‰G. Kringloop,weggeven of weggooien. Soms 2 uurtjes bezig soms een half uurtje per dag. Geeft ontzettend veel voldoening. Rita Firoosje
  M

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. ๐Ÿ

Navigate