Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

6x mayonaise gebruiken in het huishouden

Een dikke klodder mayonaise is heerlijk bij een bord friet, maar wist je dat je in en rondom het huis nog veel meer met mayonaise kunt doen? Houd je knijpfles mayonaise maar gereed, want wij hebben zes vette huishoudtips voor je!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Verfspetter met een klodder mayo

Jijzelf of de kinderen zijn lekker aan het verven geslagen en helaas gaat dat meestal niet zonder slag of stoot. Verfspetters zijn zo gemaakt en zitten vaak op vervelende plekken.

Smeer een beetje mayonaise op de plek en je zult merken dat de verfspetters veel gemakkelijker weg te halen zijn. Dit komt door de olie in de mayonaise. De olie breekt de olie in de verf af, waardoor je het veel beter weg kunt halen.

Nog een tip: een beetje mayonaise op potloodstrepen deppen, doet ook wonderen.

2. Je planten schoonmaken met mayonaise

Deze tip is een wel heel bijzondere en verkregen via professionele bloemisten: Maak je kamerplanten schoon door een sopje te maken van warm water met een drupje zeep. Neem de planten voorzichtig af.

Wrijf vervolgens een drupje mayonaise op een keukenpapiertjes en stip hiermee de topjes van de blaadjes aan. Je zult zien dat je kamerplant er weer picobello uitziet! Het proberen waard.

3. Lijmresten be like..

.. Kijk mij eens goed vastgekleefd zitten.

Kinderen en winkels zijn dol op stickers. Of het nou vrolijke plakplaatjes zijn of prijsstickertjes, het eraf halen is een behoorlijk vervelend klusje.

Ook hiermee is mayonaise dé redder in nood. Door wat vette mayonaise op de sticker te smeren, lost de lijm als het ware op en kun je de sticker er veel gemakkelijker afkrabben.

Ook plakbandresten of resten van de afdektape tijdens het verven kunnen gemakkelijk weggehaald worden met een vette klodder mayonaise.

4. Mayo-haarmasker

Niet alleen je huishouden moet er op en top uitzien, ook vind je het leuk om er zelf ook goed uit te zien.

Mayonaise is ideaal om te gebruiken als haarmasker. Lekker goedkoop én je hebt het meestal in huis.

Meng twee goede eetlepels met wat vanillearoma (voor de geur) en breng dit aan op droog haar. Spoel je haar daarna uit met shampoo zoals je normaal doet en gebruik eventueel conditioner.

Wel een beetje een goor idee natuurlijk, maar je hebt uiteindelijk sterk en gevoed haar in een handomdraai.

5. Droge handen insmeren met mayonaise

We blijven even in de beauty-sferen. Na al dat schoonmaken, afstoffen, wassen en zuigen hebben je handen het zwaar te verduren gekregen.

Smeer een beetje vette mayonaise op je nagels en nagelriemen en laat dit een paar minuten intrekken. Was je handen daarna goed met zeep en je droge handen zijn verleden tijd!

6. Kringen op tafel

Na een gezellige verjaardag of een avondje met vrienden, is er altijd wel een irritante oom die vergeten is een onderzetter te gebruiken onder zijn of haar glas.

Gevolg? Donkere kringen op jouw prachtige houten tafel!

Niet getreurd, wederom is mayonaise jouw grote redden in tijden van nood. Doe een kloddertje mayonaise op een zacht keukendoekje en wrijf hiermee voorzichtig over de vlek. Door het vet wordt het water uit het hout getrokken en zijn de donkere kringen op slag verdwenen.

Wil je weten wat je allemaal met een citroen in huis kunt doen? Lees dan zeker ons eerdere artikel hierover.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Gerda

    Leuke tips! Wat ik me wel afvraag, als je met mayonaise kringen uit een houten tafel wilt halen, krijg je er dan juist niet vetvlekken voor terug?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate