Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Schoon huis – 11x tandpasta gebruiken in huis

Er zijn behoorlijk wat dingen die je in huis schoon kunt maken met tandpasta. Precies - je hoort het goed. Voortaan kun je voor deze 11 schoonmaakklusjes je tube tandpasta tevoorschijn toveren.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Sportschoenen schoonmaken

Je kunt het rubberen deel van je sneakers schoonmaken met een tandenborstel. Smeer wat tandpasta op een oude tandenborstel en maak het rubberen deel schoon. Na het schoonmaken van je schoenen kun je het afnemen met een vochtige doek.

2. Stinkende vingers

Heb je net knoflook gesneden? Smeer wat tandpasta op je vingers, even goed wrijven en afspoelen onder warm water. De knoflookgeur op je vingers is verdwenen en ruiken nu weer lekker fris.

3. Vlek uit je vloerkleed krijgen

Niet je tanden poetsen, maar die vlek op je mooie kleed. Smeer wat tandpasta op een oude tandenborstel en ga vervolgens tekeer op de vieze vlek in het kleed.

4. Geen beslagen spiegel meer

Smeer wat tandpasta op een vochtige doek en wrijf de spiegel in de badkamer op. De spiegel zal voortaan nét wat later beslaan. Zo kun je jezelf wat langer blijven bewonderen in de spiegel.

5. Koffiekringen verwijderen met tandpasta

Last van koffiekringen of waterkringen op je houten tafel? Smeer er wat tandpasta op en wrijf het droog. De kringen op de houten tafel zullen snel verleden tijd zijn.

6. Zilver en chroom oppoetsen met tandpasta

Zilver en chroom, zoals kranen en douchekoppen, in huis kun je met een beetje tandpasta oppoetsen. Als laatste even afnemen met een droge doek en het zal weer mooi glimmen.

7. Vlekken verwijderen van witte muren

Ben je iets te enthousiast geweest met het pureren van de pastasaus? Of heb je andere vlekken op je witte muur? Stip deze vlekken dan aan met een vochtige doek met wat tandpasta erop.

8. Kauwgom in je haar

Heeft je kind kauwgom in zijn of haar haar? Smeer wat tandpasta op de kauwgom en laat dit een paar minuten zitten. Als het goed is kun je nu het stukje kauwgom zo lospulken uit het haar. De tandpasta breekt het suiker af in de kauwgom, waardoor je de kauwgom uit het haar kunt trekken.

9. Tandpasta als plakband gebruiken

Wil je een poster of foto ergens in huis ophangen? Smeer dan een paar dotjes tandpasta aan de achterkant en plak het op de muur. Niet alleen zal de poster blijven plakken, het huis gaat er ook nog eens heerlijk fris van ruiken.

10. Muf ruikende auto

Heb je last van een muffe geur in je auto? Dan is tandpasta dé oplossing. Knijp wat tandpasta op een stukje toiletpapier, vouw het dubbel en leg het onder één van de autostoelen. De frisse tandpasta geur zal zich langzaam door de hele auto verspreiden.

11. Kalk verwijderen op strijkbout

Last van kalkaanslag op je strijkbout? Smeer dan wat tandpasta op de onderkant van het strijkijzer en wrijf het op met een vochtige doek. De kalk zal als sneeuw voor de zon verdwenen zijn.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Tamara

  In veel van deze tips voor gebruik van tandpasta gaat het om de licht schurende of polijstende werking van de tandpasta. Cif vloeibaar schuurmiddel of van een ander merk heeft ook die werking lost ook echt fantastisch vet en suikers op….
  En het is veel voordeliger, als je de kiloprijs vergelijkt. Ook citroengeur (die in deze producten zit) heeft die ontgeurende werking. Het is een geweldig en buitengewoon voordelig product. Probeer het maar eens. Denk er bij ALLE schoonmaakklussen aan dat, hoe goed een product ook is, vaak vergeten wordt om een inwerktijd van een product te respecteren.
  Haast haast haast.

 2. 🐐 Cathy

  Beslaat jouw duikbril ? Wrijf het glas in met een dikke laag tandpasta, laat een dag drogen… opgelost

 3. 🐐 anita

  Ik ben het helemaal eens met Tamara. Toen ik het artikel las, was dit ook het eerste wat ik dacht! En 10 had ik nooit van een schoonmaaksite verwacht, wat is er mis met een sopdoekje? Naast fris ruiken is je auto dan ook weer eens een keertje gewoon schoon 😉

 4. 🐐 Marjan

  Als kind vond ik het leuk om met balpen op m’n armen te tekenen…meestal armbanden en horloges met veel, veel inkt. tandpasta! Het ging er geweldig goed mee weg.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate