Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Melanzane aubergine lasagne – met Parmezaanse kaas

Melanzane is een soort lasagne, maar dan zonder lasagne bladen. Een voornamelijk op groente gebaseerde lasagne met 'bladen' van gegrilde aubergine. En om de melanzane niet al te gezond te maken, heb ik een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas aan dit gerecht toegevoegd. En het fijne is: het is nog eens makkelijk te maken ook. :)

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Ingrediënten:

Dit recept van melanzane met aubergine en Parmezaanse kaas is een fluitje van een cent om te maken. De voorbereidingen duren maximaal 20 minuten en daarna schuif je de lasagne 30 minuten de oven in. Dan kun jij alvast proosten op het leven!

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Aantal personen: 4

  • 2 flinke aubergines in plakken van 1 cm gesneden
  • Olijfolie
  • 1/2 Spaanse peper, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1,5 blik tomatenblokjes uit een blik (à 400 gram)
  • Grof zeezout en zwarte peper
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • 1 flinke hand verse basilicum

Bereidingswijze van de melanzane:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Grill de plakken aubergine in een grillpan aan beide kanten zo’n 5 minuten.
  3. Ondertussen kun je de tomatensaus maken die de basis wordt van de Melanzane. Bak in een koekenpan in wat olijfolie de knoflook, ui, Spaanse peper en oregano aan. Voeg na 7 minuten de tomatenblokjes toe, samen met de verse basilicum en peper en zout. Laat het geheel een paar minuten zachtjes doorkoken.
  4. Maak de melanzane op dezelfde manier hoe je normaliter ook lasagne maakt. Vervang enkel de lasagne bladen door de aubergine. Pak een ovenschaal en begin met een 1/3 deel van de tomatensaus op de bodem. Rasp er een laagje Parmezaanse kaas over en sluit af met een bedekking van aubergine. Vervolg deze stappen tot je klaarbent en uitkomt met een flinke laag Parmezaanse kaas als topping.
  5. Schuif de Melanzane in de oven en bak ‘m af in zo’n 30 minuten.

Optioneel: Je zou de Melanzane nóg net iets meer bite kunnen geven door er mozzarella aan toe te voegen. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze -voordat het de oven ingaat- over de lasagne.

melanzane recept met aubergine

melanzane

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate