Deze regenboogcake is echt een cake (of is het een taart?) die bij iedereen in de smaak zal vallen. Het heeft best wat moeite gekost om deze regenboogcake te maken, maar als je de cake dan eenmaal afhebt, ben je toch best wel trots dat het gelukt is. Want zeg nou zelf: Deze taart in alle kleuren van de regenboog is toch een feestje om naar te kijken?
Ik eet graag appeltaart. Heel graag zelfs. Het maakt niet uit waar ik geniet van een stuk appeltaart, zolang er maar een flinke toef slagroom bij gepaard gaat. Afgelopen week maakte ik een appeltaart (of eigenlijk meer een appelcake) zonder ei en boter en voorzien van een laagje karamelsaus. De taart was verrukkelijk. Bekijk hier het recept.
3 reactiesNu het herfst is zijn pompoenen in overvloed te verkrijgen. En dat komt goed uit, want ik ben er gek op. Aangezien mijn liefde voor pompoen tot vandaag niet verder ging dan het bereiden van een pompoensoep, ben ik vandaag de keuken ingedoken om pompoenbrood te gaan maken. En ik kan je één ding vertellen: Dit recept voor pompoenbrood is zó lekker dat je direct de keuken in wilt duiken.
Geen zin om vanavond lang in de keuken te staan? Laat het werk dan voor je doen. Ik heb een heerlijke vegetarische one pot pasta gemaakt waar je zo goed als geen omkijken naar hebt. Nog een pluspunt: deze one pot pasta is ontzettend lekker!
3 reactiesErwtensoep is zo’n typisch gerecht wat je eigenlijk alleen in de winter eet. Oké, Unox blikken erwtensoep verkopen ze het hele jaar door, maar zeg eens eerlijk: Je maakt erwtensoep toch wel gewoon zelf? Met mijn eigen versie maak je in een mum van tijd deze vegetarische erwtensoep helemaal from scratch.
1 reactieMelanzane is een soort lasagne, maar dan zonder lasagne bladen. Een voornamelijk op groente gebaseerde lasagne met ‘bladen’ van gegrilde aubergine. En om de melanzane niet al te gezond te maken, heb ik een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas aan dit gerecht toegevoegd. En het fijne is: het is nog eens makkelijk te maken ook. 🙂
Een tijdje geleden maakte ik dit mapo tofu recept met blokjes aubergine en een fantastisch lekkere zwarte bonenpasta en bonensaus. Een beetje pittig, dat wel, maar zo fluweelzacht van smaak en textuur – 100% de moeite waard om de keuken voor in te duiken.
5 reacties