Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

11 Panty-lifehack-tips – wat kun je doen met een panty?

Een paar panty's staan natuurlijk goed onder je fabulous dress, maar na een paar keer dragen is de kans op de zogenaamde ladder bijzonder groot. Weggooien is natuurlijk ontzettend zonde, daarom geven wij je 11 panty-lifehack-tips voor tweede leven (wel even wassen natuurlijk).

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

 1. Gebruik je panty als filter. Knip de panty zo’n 30 centimeter boven het voetje af en je filter is klaar. Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld iets uit te laten lekker of vet af te laten drijven.
 2. Heb je huisdieren, maar veel last van rondzwervend haar? Ook daar is een panty heel handig voor. Doe de panty om je hand en wrijf over kleding of bijvoorbeeld de bank. Je zult merken dat de panty veel haren opneemt door het materiaal van de panty.
 3. Bij last van vieze geurtjes kan een panty uitkomst bieden. Vul de panty met geurbolletjes, gedroogde bloemen of een stukje zeep en hang dit op. De geur verspreidt zich, zonder dat bijvoorbeeld de gedroogde bloemen troep achter laten.
 4. Ook bij het bewaren van kunstwerken van je (klein-)kinderen is een panty hartstikke handig. Rek de panty uit, stop voorzichtig het kunstwerk erin en laat de panty terug veren. Opgeruimd staat netjes.
 5. Panty’s zijn niet alleen ideaal om te gebruiken als geurzakje, maar ook kun je bolletjes knoflook makkelijk in een panty ophangen. Vanaf nu heb je nooit meer last van rondslingerende schilletjes van een bol knoflook.
 6. Vul een panty met meerdere oude panty’s en/of sokken en leg deze tegen een kier of onder de deur. Zo heb je snel, goedkoop en eenvoudig een werkende tochtstrip gemaakt. Of een lekker kussentje voor in je nek, dat kan ook natuurlijk.
 7. Heb je een aquarium, maar zie je iedere keer weer op tegen het schoonmaken? De oude panty gaat je hier een handje bij helpen. Doe de aquarium stenen in de panty en spoel deze uit onder de lopende kraan. Zo kun je alle steentjes in een keer wassen.
 8. Heb je even geen haarelastiekje bij de hand? Knip een stuk uit de panty van ongeveer een centimeter breed. Je zult zien dat dit perfect past in je haar.
 9. Heb je écht veel kapotte panty’s verzameld? Stop deze allemaal in de panty met de grootste maat, zodat er een dikke bol ontstaan. Handig om bijvoorbeeld een kussensloop mee op te vullen.
 10. Niet alleen panty’s, ook dikkere maillots kun je goed hergebruiken. Als je last van je nek hebt, kun je een dikke maillot opvullen met rauwe rijstkorrels en dit een paar minuten in de magnetron leggen. Tada – je eigen nekwarmer is klaar!
 11. Een panty kan ook ingezet worden als vochtvreter in bijvoorbeeld een kledingkast of op zolder. Stop in de panty wat norrit- of kattenbakkorrels en knoop dit goed dicht. De korrels nemen het vocht op, waardoor de items in je kast of op zolder vochtvrij blijven.

Op zoek naar nog meer lifehack tips? Lees dan ons artikel met 21 random huishoud-hacks. Ideaal om je huishouden wat smoother te laten verlopen.

Waar gebruik jij panty’s nog meer voor?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Loes

  oude panties ook heel handig om bijv. Je bramen op te binden. Het snijdt niet in je planten.
  Knip de pantie in ringen.

 2. 🐐 Marjolein

  Een oude panty gebruik ik om de schoenen na het poetsen nog een keer extra na te wrijven. Dan gaan ze lekker glimmen.

 3. 🐐 Karin de Groot

  Ik gebruik een oude panty om de vulling voor zelfgemaakte knuffels in te doen. Zo weet je zeker dat er geen vulling naar buiten kan piepen. Wel zo veilig voor kleintjes!

 4. 🐐 Annemarie Robben

  Wanneer je altijd dezelfde panties draagt, kun je de het gedeelte waar een ladder in zit afknippen en de rest bewaren. Later kun je dan een linker- en een rechterhelft over elkaar dragen. Spaart weer een panty uit!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate