Oliver's recept voor heerlijke quinoaballen staat nu voor je klaar. Deze eiwitrijke en smaakvolle ballen worden begeleid met een mild pittige tomatensaus.
Olilo goes Leukegeit
Mijn goede vriend Oliver is echt een ster in de keuken. Hij is het type persoon dat van iedere maaltijd een feestje maakt. Op zijn eigen website Olilo deelt hij regelmatig recepten van zijn culinaire avonturen, favoriete smaken en de meest heerlijke Libanese lekkernijen. De komende tijd deelt hij hier een aantal heerlijke recepten die hij speciaal voor Leukegeit heeft gemaakt.
Vorige keer heeft al hij een recept voor courgettespread gedeeld. Vandaag laat hij zien hoe hij quinoaballen maakt. Deze ballen zijn rijk aan eiwitten, val van smaak en helemaal plantaardig.
Hieronder laat hij zien hoe hij te werk gaat. Bedankt voor het delen van dit recept, Oliver!
Smaakvolle en eiwitrijke quinoaballen
De beste gerechten zijn een combinatie van gezond en lekker. Dan kan je van elke hap genieten zonder schuldgevoel en een tweede bord volscheppen. Deze quinoaballen zijn smaak- en gezondheidsbommen. Volledig plantaardig, glutenvrij, rijk aan eiwitten én vol van smaak.
Persoonlijk vind ik het lekker als de saus goed pittig is 🥵, maar wees gerust: dit recept is aan de milde kant. Hou je helemaal niet van pittig, dan laat je de chili peper gewoon achterwege. Voor een beetje variatie kan je ook een paar kalamata-olijven toevoegen aan de saus.
Dit gerecht is heel lekker met wat knoflookbrood erbij. Enjoy!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor de quinoaballen:
- 150 gram quinoa
- 1 blokje groentebouillon
- 265 gram uitgelekte zwarte bonen
- 1 ui
- flinke handvol verse basilicumblaadjes, plus extra voor garnering
- 2 eetlepels (quinoa)bloem
- peper en zout
Ingrediënten voor de tomatensaus:
- 1 teen knoflook
- 1 chilipeper
- 1 blik tomatenblokjes
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en met het boullionblokje. Laat helemaal afkoelen.
- Schil en snipper de ui uit en hak de basilicum grof.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de ui glazig en zacht. Haal van het vuur.
- In een keukenmachine combineer je de gekookte en afgekoelde quinoa samen met de bonen, gebakken ui, basilicum, quinoabloem. Maal ze heel eventjes totdat ze binden en zorg ervoor dat de bonen niet te fijn gemalen zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm de ballen met je handen.
- Voor de saus, schil je en hak je de knoflookteen fijn.
- Verwijder de steel zaadjes van de chilipeper en hak hem fijn.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de knoflook en chilipeper 2-3 minuten.
- Doe de tomatenblokjes erbij, breng op smaak met zout en peper en laat rustig even sudderen.
- In een andere koekenpan verhit je een scheutje olie bak de ballen rondom bruin. Wees voorzichtig met draaien van de ballen.
- Zodra de ballen klaar zijn, doe je de saus in een voorverwarmde serveerschaal en plaats je de quinoaballen erop. Garneer met een paar basilicumblaadjes.
Ga jij aan de slag met deze lekkere quinoaballen? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept. 😃
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
2 leuke geiten 🐐🐐
Ik geniet elke keer van je nieuwsbrief.
En haal er vaak leuke tips en recepten van af .
Dank je wel en ga zo door.
Gr Anneke
Ziet er goed uit die qunoaballen! Nog een duurzame tip: koop glazen potjes met biologische bouillionpoeder in plaats van bouillionblokjes. Minder afval :-).