Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

7 verrassende manieren om meer ruimte in huis te krijgen

Ben je op zoek naar meer ruimte in huis? In dit artikel lees je 7 verrassende ideeën die je gaan helpen om meer ruimte in huis te creëren. Voor een lekker vrij en opgeruimd gevoel.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Meer ruimte creëren

Woon je niet al te groot, komt er weinig daglicht binnen of heb je gewoon de nodige spullen in huis die je een plekje wilt geven? Voor deze situaties heb ik hieronder de nodige tips voor je klaarstaan om meer ruimte in huis te krijgen. ⤵️

1. Kast onder de trap maken

Wil je meer ruimte in huis creëren? Kijk dan naar slimme manieren om ronddwalende spullen op te bergen. Een kast maken onder de trap is zo’n effectieve manier.

Onder de trap naar de nieuwe verdieping heeft de aannemer een trapkast gemaakt. Het was voor hem niet zoveel extra werk – een gipswandje plaatsen en een kozijn maken. De deur voor de trapkast konden we gelukkig hergebruiken.

Je kunt ook zelf aan de slag gaan – je kunt de kast zo groot of klein maken als je zelf wilt. Op Pinterest heb ik een bord aangemaakt met de nodig slimme opbergideeën.

De ruimte onder de kast wordt inmiddels goed gebruikt. Er staan de nodige opbergspullen (kerstdecoratie, droogrek, etc.) en binnenkort verplaatsen we de wasmachine naar de trapkast. Scheelt de nodige ruimte in de keuken.

2. Meubels met een dubbele functie

Ligt een ruimte in huis vaak vol met spullen – zoals de woon- als slaapkamer, dan is het een idee om te kijken naar meubels die een dubbele functie hebben.

Een paar ideeën:

  • een bank met lades – naast het ploffen op de bank krijg je ook ruimte vrij onder de bank om spullen in op te bergen.
  • een kisttafel (zoals deze) in plaats van een open tafel – waar je bijvoorbeeld de afstandsbediening, boeken/tijdschriften, interieur-dingen, etc. in op kan bergen.
  • een bed met opberglades – ideaal om een zomer- of winterdekbed of kleding in op te bergen als je het een tijd niet gebruikt.
3. Meer daglicht binnenlaten

De afgelopen jaren heb ik de nodige aanpassingen in huis gedaan om meer daglicht in huis te krijgen. Door meer licht binnen te laten in huis, oogt je huis een stuk ruimtelijker. In dit artikel lees je er alles over en vind je de nodige tips hoe je meer ruimte krijgt met meer daglicht.✌️

4. Maak slim gebruik van hoge ruimtes

Kijk of je op een slimme manier de hoogte in kunt gaan in de ruimte. Zelfs als de ruimte klein is. Ook dan kan het lonen om de hoogte in te gaan. Juist dan. Op deze manier maak je ook optimaal gebruik van de ruimte. Zo kun je een ruimte als een studeer- of slaapkamer praktischer indelen door wellicht een hoogslaper te plaatsen (zoals deze op Pinterest). Boven slapen en onder een kast en/of bureau om te studeren.

Best gezellig toch? 🙂

Het kan er voor zorgen dat de ruimte in huis groter doet lijken dan het in werkelijkheid is. Ook één hoge boekenkast – in een ruimte in plaats van een paar op zichzelf staande kasten – kan zorgen voor meer sereniteit en ruimte in huis.

5. Meerdere lampen gebruiken

Gebruik een paar lampen om het licht in de ruimte gelijkmatig te verspreiden in plaats van één grote lamp die de hele kamer verlicht. Als je meerdere lampen verdeeld over de ruimte aanzet, kan de ruimte groter lijken. Ideaal in ruimtes met beperkt daglicht.

6. Opklapbare meubels

Meubels die je in- en uit kunt klappen is wat mij betreft een geweldige manier om meer ruimte te creëren.

Een paar voorbeelden:

  • een opklapbaar bed – ideaal in een kleine slaapkamer of studio
  • klapstoelen – makkelijk op te bergen als ze niet worden gebruikt
  • uittrekbare waslijn van muur tot muur – zodat je geen los wasrek meer nodig hebt
  • opklapbaar bureau die je bijvoorbeeld aan de muur vast maakt. Alleen je laptop en notities opbergen en alles is verdwenen, zodra de werkdag ten einde is gekomen.
7. Slim met ruimtes en spullen omgaan

Ben je van plan om binnenkort een ruimte aan te pakken? Begin dan eerst met minimaliseren in huis (uitzoeken, weggeven, wegdoen & weggeven). Nadat je alle spullen goed hebt uitgezocht, kun je de overgebleven spullen weer een plekje geven. Op deze manier heb je minder opbergruimte nodig, wat er voor zorgt dat je meer ruimte krijgt. ✌

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips om meer ruimte in huis te creëren. Ik ben ook benieuwd als jij nog tips hebt, waardoor je een zee aan ruimte gaat krijgen. Laat dan ook gerust van je horen door een reactie achter te laten!

* Een aantal links in dit artikel zijn affiliate links. Dit betekent dat als je iets via deze link koopt, ik een klein percentage krijg om mezelf en de website te onderhouden. Je bent er zelf geen extra kosten aan kwijt. Heel erg bedankt! 🙆‍♂️

 

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Sanne

    Ik ben dol op opruimen en ordenen. Bij mij is vaak een motto: iets nieuws erin, iets ouds eruit!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate